• emo.gr
  • Sport
  • Ποιος θα φάει ποιον;
Ποιος θα φάει ποιον;

Ο Μέσι συνέδεσε για 20 χρόνια άρρηκτα το όνομά του με τη Μπάρτσα. Είναι η ίδια η ομάδα. Ακόμη κι αν φύγει, θα πάρει φεύγοντας ένα κομμάτι του κλαμπ, που παραμένει πάντα κάτι περισσότερο από μία ομάδα.

Παρά τα διάφορα σενάρια και όλη την παραφιλολογία που αναπτύσσεται τα πράγματα στην Μπαρτσελόνα είναι ξεκάθαρα: ή ο Μπερτομέου θα απαλλαχθεί από τον Μέσι, ή ο Λίο θα μείνει τρώγοντας και τον Πρόεδρο.

Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, να φάει ένας ποδοσφαιριστής τον Πρόεδρο είναι αδιανόητο, είναι ανέκδοτο.

Στην Μπάρτσα όμως μπορεί να γίνει.

Και είναι τέτοιο το μέγεθος του Λιονέλ Μέσι που μπορεί χαλαρά να γίνει.

Να πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή, γιατί έχουμε διαβάσει διάφορα ως αναγνώστες.

Το 8-2 με τη Μπάγερν ήταν η αφορμή. Μια μεγάλη ομάδα έχει τις δυνάμεις να συνέλθει από μια ήττα, όσο μεγάλη, όσο οδυνηρή κι αν είναι. Ειδικά, αν δεν είναι από τη Ρεάλ.

Η διοίκηση είδε την ευκαιρία να αλλάξει την ομάδα (έφυγαν ήδη Σοάρεζ, Ράκιτιτς, Βιδάλ) και μένει ο Λιονέλ μέχρι να φύγει ή να βάλει με τη βοήθεια των οπαδών που έχουν ταχθεί αναφανδόν με το μέρος του, Πρόεδρο της αρεσκείας του και να μείνει.

Ίσως για αυτό δεν ξεκαθαρίζει το τι θα κάνει, εμμένοντας πάντως στην άποψη πως δεν ισχύει η ρήτρα του και πρακτικά είναι ελεύθερος.

Ένα πολύ δυνατό μπραντ-ε-φερ είναι όλη η ιστορία στην Μπάρτσα.

Σύμφωνα πάντως με την «El Mundo» ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά όσον αφορά το περίφημο «Barcagate» το οποίο είχε προκαλέσει αναστάτωση στους «μπλαουγκράνα» πριν μερικούς μήνες και τώρα επανέρχεται για να δυσκολέψει τη ζωή του Μπερτομέου: αναφέρεται ρητά η συνεργασία με μία εταιρεία η οποία είχε ως στόχο μέσω των social media να μειώσει την αξία των ποδοσφαιριστών αλλά και την αξιοπιστία τους.

Ο Μπαρτομέου κατηγορείται δηλαδή, πως μέσα από αυτή την συνεργασία είχε προσωπικό οικονομικό όφελος, με την «Cadena Ser» πριν μερικούς μήνες να δημοσιοποιεί έγγραφα που υποστήριζαν αυτές τις καταγγελίες.

 Σύμφωνα με τα έγγραφα ο Μπαρτομέου μέσω της Μπαρτσελόνα είχε πληρώσει στην εταιρεία που είχε αναλάβει την αποστολή της δυσφήμησης συγκεκριμένων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και ποδοσφαιριστών της ομάδας, ένα ποσό που ήταν έξι φορές μεγαλύτερο από αυτό που θα έπρεπε να πάρει με βάση την αξία της στην αγορά και πως αυτή η συναλλαγή είναι ύποπτη.
Τότε ο Μπαρτομέου είχε απορρίψει τις καταγγελίες λέγοντας μάλιστα μέσω της Μπαρτσελόνα πως δεν πλήρωσε καμία εταιρεία για να «επιτεθεί» σε συγκεκριμένους ανθρώπους εντός και εκτός του συλλόγου.
Ο πόλεμος συνεχίζεται με καθημερινές μάχες. Και δύο τινά μπορεί να συμβούν: ο Μέσι να πάει στην Πρέμιερ, εκεί που παίζουν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι (και όχι στην Ιταλία για φορολογικούς λόγους, μην τον μπερδεύεται με τον Κριστιάνο) ή να μείνει η σημαία στη θέση της, επικεφαλής μιας νέας ποδοσφαιρικής προσπάθειας, υπό τον Κούμαν ή ίσως κι άλλον.
Οι ρομαντικές εποχές του ποδοσφαίρου έχουν περάσει (αμφιβάλλουμε κι αν ποτέ υπήρξαν). Το πάθος για χρήμα κι εξουσία παραμένει άσβεστο.
Και στην περίπτωση του Μέσι η κόντρα είναι επική. Ή θα φύγει και θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο η ομάδα, ή θα φτιαχτεί για ακόμη μία φορά μία ομάδα γύρω από αυτόν, με παίκτες που να ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού του.
Ο Μέσι συνέδεσε για 20 χρόνια άρρηκτα το όνομά του με τη Μπάρτσα. Είναι η ίδια η ομάδα. Ακόμη κι αν φύγει, θα πάρει φεύγοντας ένα κομμάτι του κλαμπ, που παραμένει πάντα κάτι περισσότερο από μία ομάδα…

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη