• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Της μουρλοκακομοίρας στα συναισθηματικά ΜΜΕ
Της μουρλοκακομοίρας στα συναισθηματικά ΜΜΕ

τα προβλήματα των ανθρώπων, των ομάδων, των συνασπισμών, των κρατών, χωρούν σε τρία μεγάλα καλάθια

Όλα είναι θέμα αντίληψης (ή σχεδόν όλα) Κάθε ημέρα καταγράφεται η επικαιρότητα . Ανάλογα με την σπουδαιότητα των θεμάτων, την απήχηση των γεγονότων, την τηλεθέαση ( ποιος δεν την αναζητά), το πόσο θέλουμε και προς ποια κατεύθυνση να επηρεάσουμε την κοινή γνώμη, το χρόνο που διαθέτει κάποιος να τα παρακολουθήσει, το κλικ που γίνεται σε ακροατές/τηλεθεατές/ αναγνώστες, πόσο πουλάει και άλλα πολλά, πραγματοποιείται και η ιεράρχηση και η παρουσίασή τους.

Ελληνοτουρκικά, εξοπλιστικά , Καστελόριζο , Τραμπ , κορωνοϊός , αναδρομικά συνταξιούχων, κλιματική αλλαγή, προϋπολογισμός , ποιος έκανε πάρτι σπίτι του με πάνω από 150 άτομα, η τάση της μόδας να μην φοράς ρούχα κλπ.

me

Όχι βέβαια αποκλειστικά με την παραπάνω σειρά. Ενδεικτικά.

Και σχεδόν στην κάθε παραπάνω κατηγορία φιλοξενείται στο γυαλί και κάποιος ειδικός. Να μας ενημερώσει, να μας εξηγήσει, να μας μπερδέψει, να μας τσαντίσει, να ρίξουμε κανένα «γαλλικό».

Στην Ελλάδα άλλωστε ζούμε. Τηλεφωνική παρέμβαση από τον κ. Υπουργό Τάδε ή από τον βουλευτή κ. Τάδε από την αντιπολίτευση.

Να μας πει την άποψή του (της κυβέρνησης) ο πρώτος και του κόμματος ο δεύτερος. Ο παρουσιαστής απλά κάθεται και ακούει και γνωρίζει πολύ καλά ότι σε λίγο φθάνει η ώρα του pick.

Αντιπαράθεση του ειδικού με τον κ. Υπουργό Τάδε. Μιλάει ο ένας πάνω στον άλλον. Πόσο μεγάλες είναι οι μάσκες – αλεξίπτωτα, πόσο μικρά τα παγουρίνο, μην τρελαίνεστε το μέγεθος δε μετράει, πόσο τρελά κοστίζουν τα μαχητικά, γιατί δεν προσλαμβάνουμε κι άλλους γιατρούς και νοσηλευτές, που είναι οι ΜΕΘ, που είναι ο ήλιος να τον μεθύσουμε, υπάρχει λόγος να πάμε στη Χάγη, γιατί δεν με κάλεσαν στο πάρτι.

Ο παρουσιαστής κάποια στιγμή λέει και ένα «μα σας παρακαλώ», την «βοήθειά σας» λέει ο κ. Υπουργός Τάδε ή ο κ. βουλευτές Τάδε, διότι είμαικαθ΄οδόν και δεν σας ακούω καλά.

Με αυτό τον τρόπο διαμορφώνεται η κοινή γνώμη. Πλήρως ενημερωμένη και ανά πάσα στιγμή έτοιμη να επέμβει.

Όλα τα βλέπουμε live και real. Λογική επιχειρηματολογία , συναισθηματική φόρτιση αλλά και ρητορεία.

Χρήση λέξεων με ηθική διάσταση. Το έθνος, ο λαός, εθνική ανάγκη, εθνική σωτηρία.

Χτυπούν στο συναίσθημα. Όποτε γίνεται αυτό , τότε οι λέξεις λαμβάνουν διασταλτικό χαρακτήρα. Η αντίληψη δεν είναι η ίδια για όλους.

Και να έχουμε υπόψη μας ότι τα προβλήματα των ανθρώπων, των ομάδων, των συνασπισμών, των κρατών, χωρούν σε τρία μεγάλα καλάθια.

Αυτά της επικοινωνίας, των συναισθημάτων και της αντίληψης.

 

Γιώργος Μολύβης

Σύμβουλος Επικοινωνίας

ΥΓ: Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη