• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • Έχει τελικά μέλλον η Ε.Ε. ;
Έχει τελικά μέλλον η Ε.Ε. ;

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μεγαλύτερη επιρροή στον ΟΗΕ απ’ όλη την υπόλοιπη Ε.Ε μαζί, εκτός Γαλλίας.
Μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ απ’όλη την Ε.Ε μαζί, εκτός Γαλλίας.
Πανίσχυρους συμμάχους , ανώτερους απ’ όλη την Ε.Ε μαζί.

Λοιπόν. Πρόωρες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με αυτήν την κίνηση κάτι μας “λέει” η Μέι. Όλοι στην Ελλάδα να ασχολούμαστε με τους Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενους της Αγγλίας, αλλά μήπως είναι κάτι διαφορετικό αυτό που πρέπει να “ακούσουμε”;

Τι μας λέει λοιπόν η Μέι ;

Θα σφίξουν τα πράγματα στην Ευρώπη με τους μετανάστες. Η ροή μεταναστών θα αυξηθεί δραματικά, μετά και τις εξελίξεις στην Τουρκία. Βρυχάται η Τουρκία,  βρυχάται και η Ε.Ε.

Τι θα γίνει σε ενδεχόμενη εμπόλεμη – εμφύλια κατάσταση στην Τουρκία; Είναι προφανές ότι οι Βρετανοί γνωρίζουν. Είναι “μάστορες” της γεωπολιτικής.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μεγαλύτερη επιρροή στον ΟΗΕ απ’ όλη την υπόλοιπη Ε.Ε μαζί, εκτός Γαλλίας.

Μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ απ’όλη την Ε.Ε μαζί, εκτός Γαλλίας.

Πανίσχυρους συμμάχους , ανώτερους απ’ όλη την Ε.Ε μαζί.

Οι Βρετανικές εταιρείες έφυγαν από την Ελλάδα πολύ πριν την κρίση. Πάντα ξέρουν πρώτοι τι έρχεται και προσπαθούν να το προλάβουν. Η ακροδεξιά ανεβαίνει, όπως σε όλη την Ευρώπη έτσι και εκεί. Ο λαός της Αγγλίας όπως και κάθε λαός στην Ευρώπη ρίχνει το “φταίξιμο” της φτώχειας του στους μετανάστες. Οπότε η πολιτική των κλειστών συνόρων φέρνει εύκολα ψήφους.  Κι η Μέι θέλει καθαρή νίκη για να κάνει ένα ισχυρό Brexit, που θα χτυπήσει “άσχημα” την ΕΕ – Γερμανία.

Θα έρθει καιρός όπου οι χώρες της Ε.Ε., που τώρα και καλά δεν τους νοιάζει και δεν τους ακουμπάει το Brexit, θα παρακαλάνε το Ηνωμένο Βασίλειο για πρόσβαση στην αγορά τους  και για διαμεσολάβηση σε ζητήματα πολιτικής, και για την άμυνα αλλά και τέλος, και για την γεωπολιτική.

Έχει τελικά μέλλον η Ε.Ε. ;

Οι γαλλικές εκλογές είναι ένα καραμπινάτο τεστ, αλλά μακροπρόθεσμα το ερώτημα παραμένει επιτακτικό και δυσεπίλυτο.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Tο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO αποφάσισε ότι η 9η Φεβρουαρίου προτείνεται ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας», μιας και σε αυτήν την ημερομηνία, το 1857, έφυγε από τη ζωή ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.
  • Βάζουμε δασμούς, μετά τους αναστέλλουμε, το συζητάμε κιόλας, κοιτάμε και τους δείκτες των Χρηματιστηρίων, παίζουμε μπαλίτσα, κάνουμε και πλάκα, αλλά μόλις έρχεται η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, σούζα τα άλογα!
  • Κώστας Καββαθάς: αμέτρητες ζωές σε μία, στην τελική ένας τύπος πολύ πιο μπροστά από την εποχή του
  • Συμμετέχει και ο Έλον Μασκ στην αυριανή γενική απεργία, έπεσε κάτω από 300 δις η περιουσία του, συνειδητοποίησε πως το σύστημα φταίει, όχι αυτός