- emo.gr
- Slider
- Ένας καλωδιωμένος Πρόεδρος
Από Φιγιόν, εις Μακρόν
Ήταν ξεγραμμένος πριν από έξι μήνες. Ο τολμών νικά. Είναι ο μεγάλος νικητής χωρίς κόμμα. Μόνο με το κίνημα που ο ίδιος έφτιαξε. Τα δύσκολα όμως αρχίζουν από εδώ και ύστερα. Έρχονται και οι βουλευτικές εκλογές τον επόμενο μήνα.
Σήκωσε τους τόνους τις τελευταίες πέντε ημέρες η Λεπέν και έτσι σιγούρεψε την νίκη του ο Μακρόν.
Να θυμόμαστε ότι το ευρώ είναι γαλλική εφεύρεση. Το οποίο η Γερμανία δεν το ήθελε. Ήθελε το μάρκο. Άλλο βέβαια, εάν μετά είκοσι χρόνια έχει βγει η απόλυτα κερδισμένη.
Να έχουμε επίσης υπόψη μας ότι το Δημόσιο στην Γαλλία κατέχει το 57%. Το οποίο ψηφίζει, καθορίζει, απεργεί. Η οικονομία της Γαλλίας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανταγωνιστική, γιατί απλά δεν είναι.
Πρέπει να γίνουν πράγματα τα επόμενα πέντε χρόνια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί να παίζει μόνη της η Γερμανία, χωρίς αντίπαλο, αντίβαρο και ουσιαστικές αντιρρήσεις στις προθέσεις της.
Η Λεπέν ασφαλώς και καραδοκεί.
Και ο Σόιμπλε συνεχίζει να τρίβει τα χέρια του.
-
NBA: ματς χωρίς αύριο για τα play in σε Δύση & Ανατολή
2 ημέρες ΠΡΙΝ -
Υπουργοί ή συνδικαλιστές;
2 εβδομάδες ΠΡΙΝ -
Από το Χάρβαρντ στο Μοριά: ο “Λαφαγιέτ” της Επανάστασης
3 εβδομάδες ΠΡΙΝ