• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Ντόμινο εξελίξεων
Ντόμινο εξελίξεων

ανασχηματισμός, κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις και εκλογές

Φαίνεται πως μπαίνουμε σε μια φάση έντονων εξελίξεων που δρομολογούνται, έπειτα και από τα δραματικά γεγονότα που σημάδεψαν ανεξίτηλα το καλόκαίρι

Εν αρχή ο ανασχηματισμός. Όλα δείτχνουν πως θα συμβεί πριν τη ΔΕΘ όχι τόσο για να νοηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα της Κυβέρνησης, αλλά για να τη θέσει σε διάταξη προεκλογικής μάχης.

Θα είναι ευρύς, όχι τόσο δομικός και σε κάθε περίπτωση θα έχει τη σφραγίδα του Πρωθυουργού που φέρεται αποφασισμένος να πάρει όλο  το παιχνίδι πάνω του.

Επόμενη εξέλιξη θα είναι εντός του Σεπτεμβρίου οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με αφορμή την αντικατάσταση του Α/ΓΕΕΘΑ λόγω συμπλήρωσης τριετίας στη θέση και επομένως θα προκληθούν αλλαγές στο στράτευμα.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και το 2009. Μόνο που τότε ακολούθησαν εκλογές.

Δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και φέτος, αν τελικά στο κυβερνητικό στρατόπεδο πρυτανεύσει ως στόχευση η λογική της δεξιάς παρένθεσης.

Πολλά θα εξαρτηθούν και στο οικονομικό πεδίο: αν δεν υπάρχει καλή είδηση για τις συντάξεις κυρίως  αλλά ούτε σοβαρός γιορτινός μποναμάς για τους πολλούς, τότε θα στηθούν κάλπες ίσως και μέσα στον Οκτώβρη.

Το σενάριο εκτός από την ιστορικότητα, κρύβει μέσα του και μια προσπάθεια ανασύνταξης για την κυβερνητική συμμαχία, που θα θελήσει να πάρει ρεβάνς το 2020.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Tο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO αποφάσισε ότι η 9η Φεβρουαρίου προτείνεται ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας», μιας και σε αυτήν την ημερομηνία, το 1857, έφυγε από τη ζωή ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.
  • Βάζουμε δασμούς, μετά τους αναστέλλουμε, το συζητάμε κιόλας, κοιτάμε και τους δείκτες των Χρηματιστηρίων, παίζουμε μπαλίτσα, κάνουμε και πλάκα, αλλά μόλις έρχεται η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, σούζα τα άλογα!
  • Κώστας Καββαθάς: αμέτρητες ζωές σε μία, στην τελική ένας τύπος πολύ πιο μπροστά από την εποχή του
  • Συμμετέχει και ο Έλον Μασκ στην αυριανή γενική απεργία, έπεσε κάτω από 300 δις η περιουσία του, συνειδητοποίησε πως το σύστημα φταίει, όχι αυτός