• emo.gr
  • Sport
  • Τελικά δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός;
Τελικά δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός;

Για τον παίκτη που οι ειδήμονες έλεγαν “δεν είναι κάτι ιδιαίτερο”…

Νταμπλ ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ μετά από 25 χρόνια, τα οποία βάφτηκαν πράσινα: σε αυτά τα 25 χρόνια ο ΠΑΟ θα πάρει 20, η ΑΕΚ ένα το 2002 και 4 ο Ολυμπιακός το 2012, το 2015 και το 2016 με τα συνεχόμενα μπάζερ μπίτερ του Σπανούλη.

Ιστορικά το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού έζησε μεγάλες στιγμές στα ΄70ς με Γιατζόγλου -Καστρινάκη και δύο Πρωταθλήματα και με την έλευση του ξανθού πήρε 4 σερί συν ένα τη μαγική χρονιά του τριπλ κράουν.

Τα σχόλια περί διαιτητικής εύνοιας προς τον ΠΑΟ είναι μάλλον περιττά, από παλιά. Η φάση με τον Διαμαντίδη Διαμαντίδη-Σκούνι Πεν  , μια φάση που κρίνει Πρωτάθλημα, αποδεικνύει πολλά.

Στην ουσία ο Παναθηναϊκός αδίκησε τις ομάδες του, τους μεγάλους αθλητές που είχε στο ρόστερ, αλλά και το άθλημα. Δεν χρειαζόταν τη διαιτησία πάντοτε. Αν από αυτά τα 20 Πρωταθλήματα είχε πάρει για παράδειγμα τα 15 και πάλι τεράστιος θα ήταν.

Η φετινή ομάδα του ΠΑΟ δεν έπαιρνε Πρωτάθλημα ούτε με όλη την εύνοια του κόσμου.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια απόφαση που πολλοί χαρακτήρισαν αυτοκτονία. Τους είπε κύριοι εγώ αποσύρομαι, παίξτε μόνοι σας.

Άλλοι είπαν πως άργησε, μιας και κάθε φορά που οι αντίπαλοι ήταν ισότιμοι, τα κοράκια έδειχναν μια προτίμηση στο πράσινο.

Στην Α2 ο Ολυμπιακός θα κατεβάσει μια αναπτυξιακή ομάδα, το βασικό προϊόν της οποίας ο Πακουσέφσκι βρίσκεται στο ΝΒΑ.

Στις δύο σεζόν που έλειψε ο ΠΑΟ μίκρυνε, ίσως λόγω έλλειψης και εγχώριου ανταγωνισμού, ενώ ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν για το come back.

Εντωμεταξύ η διαδοχή στη ηγεσία της ΕΟΚ έμοιαζε αναπόφευκτη μετά από τόσα χρόνια. Είναι αμφίβολο αν η απόσυρση του Ολυμπιακού την επιτάχυνε.

Είναι όμως περίπου βέβαιο πως  ο Ολυμπιακός δεν θα έπαιζε ξανά Α1 με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στα κουμάντα του εγχώριου μπάσκετ.

Με λίγα λόγια ήταν άλλες οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν στο ενδιάμεσο, ως άμεση ή έμμεση συνέπεια της “αυτοκτονίας” του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο χωρίς ντέρμπι, χωρίς ουσιαστική αντίσταση, αλλά αυτό δε συνιστά δικαίωση.

Δικαίωση είναι πως κανείς δεν ασχολήθηκε με τη διαιτησία, η οποία σε κάθε φάση αμφισβητούμενη, έτρεχε στο instant replay.

Δικαίωση θα είναι όταν ο ΠΑΟ θα πάρει τίτλο, χωρίς καμία σκιά για διαιτησία, χωρίς κανέναν Αναστόπουλο. Ή μάλλον μόνο με τον Νικόλα στην εξέδρα.

Είναι η παρουσία του Ολυμπιακού που θα τον ενεργοποιήσει για να παρουσιάσει κάτι καλύτερο του χρόνου, ξεπερνώντας τη λογική του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Οι φετινοί τελικοί θα μείνουν στη μπασκετική ιστορία ως μια δικαίωση του Γιώργου Πρίντεζη.

Βέβαια ένας παίκτης που έχει κρίνει με δικό του σουτ ευρωπαϊκή κούπα μέσα στην Πόλη πριν δέκα χρόνια, δεν είχε ανάγκη καμία δικαίωση.

Ήθελε όμως ένα γκραν φινάλε.

Και το είχε όπως ίσως κανένας αν θυμηθούμε πως έφυγαν από την ενεργό δράση Διαμαντίδης, Σπανούλης κτλ.

Ο αρχηγός και για χρόνια υπαρχηγός θα φύγει μέσα σε ρίγη συγκίνησης, αλλά και καθολικής αποδοχής.

Ο παίκτης που αφέθηκε ελεύθερος το 2009, που είχε την τύχη στο δανεισμό του στη Λάρισα να βρει τον Μπαρτζώκα, θα κλείσει μια μεγάλη καριέρα ενός παίκτη που κάθε εβδομάδα τρύπαγε τα ταβάνια του.

Με την Εθνική θα έχει επίσης ένα θριαμβευτικό φινάλε με δύο νίκες κόντρα στους Τούρκους.

Κι όλα αυτά για τον παίκτη που εμφανίστηκε όταν μεσουρανούσαν οι Τσαρτσαρής και  Ντικούδης στο “4”.

Για τον παίκτη που οι ειδήμονες έλεγαν “δεν είναι κάτι ιδιαίτερο”…

 

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής