• emo.gr
  • Slider
  • Δημοτικές εκλογές -εδώ οι μεγάλες ανατροπές
Δημοτικές εκλογές -εδώ οι μεγάλες ανατροπές

Δημοσκοπικά είναι θρίλερ και ζητούμενο ο δεύτερος στην Αθήνα.
Θα πάρουμε και εδώ το ρίσκο της μονοσήμαντης -με ψυχρή ανάγνωση των τωρινών δεδομένων- πρόβλεψης

Άλλη κατάσταση οι δημοτικές, άλλη αίγλη.

Δεν έχουν σχέση με τις ευρωεκλογές ή τις περιφερειακές.

Εδώ τον ξέρεις τον/την υποψήφιο/α δημοτικό σύμβουλο. Εξ απαλών ονύχων. Στις μικρές πόλεις και το Δήμαρχο.

Είναι η κοντινότερη εκλογή ως προς το πρότυπο της άμεσης Δημοκρατίας που έχουμε να επιδείξουμε.

Εδώ δεν είναι μόνο η μάχη της καθημερινότητας για τους αιρετούς, αλλά η καθημερινή μάχη των κατοίκων να λειτουργήσουν, να παράξουν, να ζήσουν.

Και εδώ τα πρόσωπα παίζουν κυρίαρχο ρόλο.

Διότι, εντάξει τις εντυπώσεις θα κλέψουν οι 3-4 μεγάλοι Δήμοι, αλλά στην ουσία πρόκειται για δεκάδες δήμους που αναζητούν τις λύσεις του αύριο σε αυτές τις εκλογές.

Μεγάλες ανατροπές

Όπως δείχνουν τα δεδομένα, η κυριαρχία της κεντροαριστεράς με Καμίνη και Μπουτάρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα ανατραπεί πλήρως.

Ταχιάος και Ορφανός δείχνουν να είναι το επικρατέστερο ζευγάρι στη Σαλονίκη και να επιδοθούν σε ένα κεντροδεξιό “εμφύλιο”, ενώ στην Αθήνα είναι μπερδεμένα τα πράγματα ως προς τον αντίπαλο του Κ. Μπακογιάννη στον δεύτερο γύρο.

Γερουλάνος, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος έχουν θεωρητικά τις ίδιες πιθανότητες να περάσουν στη δεύτερη Κυριακή, αλλά ο εκπρόσωπος της ΧΑ -δεν πρέπει να ξεχνάμε-  είχε λάβει περίπου 36 χιλιάδες ψήφους το 2014.

Και δημοσκοπικά είναι θρίλερ και ζητούμενο ο δεύτερος στην Αθήνα, μιας και ο Παύλος Γερουλάνος κινείται πολύ πάνω από το ποσοστό του ΚινΑλ και δείχνει μια δυναμική, ενώ αντίθετα ο Νάσος Ηλιόπουλος χαμηλότερα από το πανελλαδικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πάρουμε και εδώ το ρίσκο της μονοσήμαντης -με ψυχρή ανάγνωση των τωρινών δεδομένων και μακριά από σκοπιμότητες- πρόβλεψης: Κασιδιάρης.

Σταθερά Πειραιάς και Περιστέρι

Στον Πειραιά ο Μώραλης θα χρειαστεί και τις επαναληπτικές για να ανανεώσει τη θητεία του, ενώ στον τρίτο μεγάλο Δήμο (Περιστέρι) που φημίζεται για τους ψυκτικούς του, οι εκλογές είναι τυπική διαδικασία, μιας και οι Περιστεριώτες έχουν αποφασίσει να έχουν ισόβιο Δήμαρχο τον Παχατουρίδη.

Σε Γιάννενα, Ηράκλειο, Βόλο, Πάτρα δίνονται επίσης άκρως ενδιαφέρουσες μάχες για τη Δημαρχία με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως όμως αυτά μετουσιώνονται από τους υποψηφίους Δημάρχους.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ταράζουν την Παρασκευή του λαού οι ειδήσεις για τη σύλληψη πασίγνωστου σεφ και άντε να βρεις ποιος είναι (εννοείται πως ξέρουμε) με την TVνα μαγειρεύει τα τελευταία πολλά χρόνια, όταν δε λέει ανοησίες σε talk shows
  • Να χάνει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη έγινε μοτίβο πλέον: νωρίς στη σεζόν ασφαλώς, αλλά ο Λαρισαίος δείχνει να έχει βρει τη συνταγή να νικά το φαβορί
  • Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μοναδικό, τον εμβληματικό τραγουδοποιό της, τον καλλιτέχνη που σημάδεψε όσο ελάχιστοι τα τελευταία εξήντα χρόνια: ο Διονύσης Σαββόπουλος στη γειτονιά των αγγέλων
  • Στη δικαιοσύνη στέλνει ο ήλιος ο νοητός τον καθαρισμό του Αγνώστου Στρατιώτη