• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Έτος 2940
Έτος 2940

Με λαμπρότητα εορτάζονται με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη τα 1000 χρόνια από το περήφανο ΟΧΙ και το έπος της Αλβανίας.

Έτος 2940. Με λαμπρότητα εορτάζονται με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη τα 1000 χρόνια από το περήφανο ΟΧΙ και το έπος της Αλβανίας.

Χωρίς να ξέρουν λεπτομέρειες, αλλά μιας και είναι παράδοση, όλοι αναρωτιούνται ποιος είπε το ΟΧΙ.

Ο λαός ή ο Μεταξάς;

Ο Τσίπρας ή ο Βαρουφάκης;

Ο Μπάρκας ή ο Βλαχοδήμος;

Εκεί επεμβαίνουν οι ιστορικοί και λένε πως ο Μεταξάς απάντησε στο τελεσίγραφο ως εξής: “Λοιπόν, έχουμε πόλεμο”.

Ωραία, αλλά που είναι το όχι;

Τα σχολεία παρελαύνουν παραδοσιακά με τις μαθήτριες να  φορούν φούστες σύμφωνα με το νόμο του Πάγκαλου, αλλά η φυλή έχει ψηλώσει (1.90μ κατά μέσο όρο τα κορίτσια, πάνω από 2μ τα αγόρια) οπότε και πάλι κοντές είναι, γεγονός που εξοργίζει τους σεμνότυφους και τους αυτόκλητους υπερασπιστές μια ηθικής που δεν υπάρχει πια.

Οι μνήμες από την Κατοχή και τον Εμφύλιο έχουν ξεθωριάσει εντελώς. Από το 1940 έως το 2940 η χώρα έχει περάσει άλλους επτά εμφυλίους και άλλη μία κατοχή- από τους Βρετανούς αυτή τη φορά.

Εκατόν πενήντα χρόνια μετά το Brexit, αποφάσισαν πως η Ελλάδα είναι κομβική,πάνω στο θαλάσσιο  δρόμο για τη βιομηχανική Κίνα, στάση στο δρόμο του Μεταξιού και του Μεταξά και την κατέκτησαν.

Οι Έλληνες αντιστάθηκαν ηρωικά με  τη βοήθεια των Γερμανών, Γάλλων, Ιταλών και άλλων ευρωπαίων συμμάχων τους. Απώθησαν τους Βρετανούς, αλλά η ακαριαία εμπλοκή των ΗΠΑ στην επιχείρηση, τους χάρισε τη νίκη.

Τέσσερα χρόνια κράτησε η κατοχή. Όσοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές -άγνωστο γιατί- ονομάστηκαν Βρετανοτσολιάδες, αλλά οι περισσότεροι την έβγαλαν καθαρή.

Έτσι φημολογείται πως είχε συμβεί και το 1941-1944, αλλά έχουν περάσει αιώνες.

Είναι σα να ξεψαχνίσουμε εμείς τώρα τη βυζαντινή “στάση του Νίκα”.

Άντε να βρεις ποιος ήταν αυτός.

Μάλλον εκείνος που κατηγορείται πως είχε εσωτερική πληροφόρηση…

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Στην Οκλαχόμα δίκαια το φετινό Πρωτάθλημα του ΝΒΑ, στην Ιντιάνα ο σεβασμός για την τρομερή προσπάθεια που έκανε ως αουτσάιντερ, από τα ημιτελικά της Ανατολής και μετά. Το what if θα είναι για πάντα το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν ο Χαλιμπάρτον δεν τραυματιζόταν σοβαρά στον αχίλλειο, στην 1η περίοδο του Game 7
  • O Πούτιν ανησυχεί για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Να δεις που στο τέλος θα προταθεί για Νόμπελ Ειρήνης
  • Στη Βουλή ο φάκελος του ΟΠΕΚΕΠΕ: μέχρι την “κόκκινη μηλιά” έφταναν τα αιγοπρόβατα
  • Μείον 3 βουλευτές που δεν αντικαθίστανται το λες και εξοικονόμηση πόρων: πάντως η πλειοψηφία παραμένει στο 151, μην κάνετε λάθη!