• emo.gr
  • Sport
  • 5 στην κορυφή & 4 εκπλήξεις στη 2η αγωνιστική της Α2
5 στην κορυφή & 4 εκπλήξεις στη 2η αγωνιστική της Α2

Στρέφη: Το ματς ο Διαγόρας, τις εντυπώσεις ο Τρίτωνας

Εξαιρετικά αμφίρροπο θα είναι το φετινό Πρωτάθλημα της Α2, τουλάχιστον με ότι έχουμε δει στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Την κούρσα οδηγούν:

-το Αγρίνιο που έκανε μεγάλο διπλό μέσα στο Δαφνί, νικώντας με 73-80 τη Δάφνη και δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

-Η Καρδίτσα που πέρασε άνετα από το Ψυχικό

-Ο Διαγόρας που βρέθηκε να χάνει από τον Τρίτωνα, αλλά στα δύσκολα καθάρισε η “παλιοσειρά” ο Λιακόπουλος με 33 (!) πόντους

-Ο Τρικούπης που τη δεύτερη χρονιά του στην κατηγορία δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και με τον Παπαδιονυίου ηγέτη οδήγησε τον Ολυμπιακό Β΄στην πρώτη του ήττα

Η δεύτερη έκπληξη ήρθε από τον Απόλλωνας Πάτρας που άλωσε το Ναύπλιο, δείχνοντας πως και οι “βαριές” φανέλες παίζουν το ρόλο τους. Οι Πατρινοί με διαφορά πόντων φιγουράρουν στην κορυφή.

Το τρίτο μπαμ έγινε στο Μετς με το Παγκράτι να γυρνά από το -10 και να πανηγυρίζει την πρώτη του φετινή νίκη επί του Ανατόλια

Οι εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν με τον Φίλιππο Βεροίας να παίρνει τεράστια νίκη επί της Ελευθερούπολης, στο ματς του Βορρά.

Ο Κόροιβος τέλος επικράτησε του Αμύντα σε ένα πολύ αμφίρροπο ματς.

IMG_0645

Στρέφη: Το ματς ο Διαγόρας, τις εντυπώσεις ο Τρίτωνας

Σε ένα ματς που είχε προαναγγελθεί ως …λίγα με πολλά, που οι ειδήμονες μιλούαν για 30 πόντους διαφορά, έγινε ντέρμπι.

Ο Τρίτωνας μπήκε αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του και με ηγέτη τον Μανόλη Καλαντζή προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο (22-19).

Ο Διαγόρας έσφιξε την άμυνά του και σε ένα κακό δεύτερο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 8-15) βρήκε λύσεις από τον Πολυτάρχου, στην πολύ κλειστή άμυνα του Τρίτωνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν πολύ καλύτερο ποιοτικά, τα μεγάλα ονόματα πήραν την κατάσταση πάνω τους: ο νέος ηγέτης του Τρίτωνα Νίκος Κόκκαλης βρήκε τις λύσεις είτε με δικές του προσπάθειες είτε αξιοποιώντας τους ελεύθερους συμπαίκτες του κι ενώ η άμυνα του Διαγόρα ήταν προαρμοσμένη πάνω του.

Όμως ο Διαγόρας είχε τις απαντήσεις και κάθε φορά φορά που πλησίαζε ο Τρίτωνας στους 4-5 πόντους ο Λιακόπουλος θα έβαζε τρίποντο ή δίποντο με φλότερ.

IMG_0643

Η μεγάλη κλάση του πρώην παίκτη του Φάρου, της Δόξας Λευκάδας και του Ιωνικού Νικαίας φάνηκε καλύτερα στα δύσκολα: με το ματς στο καλάθι βάζει δίποντο, δίνει και μια ασσίστ στο τρίποντο και το ματς κρίθηκε 40 δεύτερα πριν το τέλος.  Με το ράθυμο στυλ του, αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του Διαγόρα, που έχει ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στην Α1.

Ο Τρίτωνας που άργησε να σχεδιαστεί και να επανδρωθεί (μιας και τον Αύγουστο κλήθηκε να αποφασίσει αν θα παίξει στην Α2) βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και ήταν έκπληξη η σημερινή του εμφάνιση.

Βρήκε ηγέτη στο πρόσωπο του Κόκκαλη, ο Καλαντζής συνεχίζει τα όργια έξω από τα 6,75 (πέντε σήμερα), ο Κούτουλας δείχνει πολύ καλά και θα προσφέρει, Μαλτέσιος και Κουκουνιάς θα παλεύουν με τα θηρία κάτω από τα καλάθια, ενώ και ο Σέρβος Στανόγεβιτς βρίσκει ρυθμό και ρόλο. Οι μικροί σε ηλικία, Δαμιανάκος, Παπαρέγκας, Γάργαρης, Σπυριδάκης γεμίζουν εμπειρίες και θα βοηθήσουν, όπως και ο μπαρουτοκαπνισμένος Βερτούδος.

Όταν μπει στο Πρωτάθλημα και η τελευταία προσθήκη, ο 1.93 πλέι μέικερ Γιώργος Παπαδημητρίου (ΕΦΑΟΖ, Λαύριο, Πανιώνιος) η ομάδα των Σεπολίων θα είναι ολοκληρωμένη βάσει του σχεδιασμού της.

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη