• emo.gr
  • Sport
  • Κάποτε της πήρε τα χρώματα, χθες τα σώβρακα
Κάποτε της πήρε τα χρώματα, χθες τα σώβρακα

έμαθε να κοιτά ψηλά. Και ως γνωστόν, εκεί που κοιτάς θα πας

Ο Ολυμπιακός πήρε τα χρώματά του από την Άρσεναλ, μιας και στο Λονδίνο σπούδαζαν οι ιστορικοί Ανδριανόπουλοι. Χτες της παραχώρησε το κόκκινο άσπρο για να παίξει με μπλε.

Και τελικά να της πάρει και τα σώβρακα.

Με τακτική, σπουδαίο, σοβαρό ματς από όλους και λίγη τύχη στο τέλος.

Ο Μάρτινς κατεβάζει μια ομάδα που τρώει σίδερα. Δεν αφήνει την Άρσεναλ να ξεδιπλωθεί, είναι διαρκώς κοντά οι γραμμές και όλοι παίζουν στο 100%.

Ο Μάρτινς κάνει τον άνεργο πια Ερνέστο να μοιάζει ανάμνηση παλιά.

Ο Σα είναι εκεί και κάνει δύο σπουδαίες επεμβάσεις, πριν νικηθεί από το φανταστικό βολ-πλανέ του Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Ομάρ είναι εξαιρετικός, προσηλωμένος κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα.

Τα πατριωτάκια Μπα και Σισέ συγκροτούν ένα αμυντικό δίδυμο, τόσο ισχυρό, τόσο αποτελεσματικό, που θύμισαν με τη σιγουριά τουςτο Μέλμπεργκ-Άντζας. Απειλή σε κάθε στημένη φάση, ο Σισέ βάζει ένα γκολ δουλεμένο στην προπόνηση. Ξεκινά από το ύψος της περιοχής και η άμυνα τον χάνει.

Ο Μπα κάνει καλύτερο το σπάνιο ταλέντο του Σισσέ που πήγε να χαθεί, Αλλά μετά τα χθεσινά αποκλείεται. Ο Σεμέδο είναι πληθωρικός, αλλά χάνει την προσήλωσή στιγμές στιγμές. Ο τεράστιος Μπα ποτέ! Με 1.92 μπόι, απίστευτη ταχύτητα και αριστερό πόδι, η Πρέμιερ μάλλον γρήγορα θα τον καλέσει…

masouras3

Ο Τσιμίκας είναι ο καλύτερος όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά του ματς. Κι αν το Φθινόπωρο ήταν ψαρωμένος (πάλι στο Λονδίνο) με την Τότεναμ, χθες ήταν ένα αριστερό μπακ που έβγαζε μάτια με την ποιότητα και τον τσαμπουκά του. Αν έμπαινε και η σουτάρα με το δεξί, θα είχε φτάσει ήδη πρόταση για αυτόν…

Γκιγιέρμε-Καμαρά-Μπουχαλάκης όργωσαν το γήπεδο και ήταν αλάνθαστοι στις μεταβιβάσεις, μη δίνοντας δικαιώματα στην Άρσεναλ. Για τον Μπουχα ειδικά που έχει δεχτεί τόση αμφισβήτηση, η εμφάνισή του ήταν μια απάντηση. Τη θέση του την ξέρει όσο ελάχιστοι Έλληνες.

Ο Βαλμπουενά ήταν συγκινητικός για ακόμη ένα ματς. Χθες έτρεξε πολύ, δημιούργησε, μάρκαρε, τα έκανε όλα σωστά μέχρι που κουράστηκε και βγήκε.

Ο Ραντζέλοβιτς ήταν ο μόνος που έδειχνε τρακ, αλλά ήταν και αυτός θετικός, με τρομερά τρεξίματα.

Για τον Ελ Αραμπί τι να πρωτοπεί κανείς. Δεν είναι το γκολ μόνο. Είναι το σέντερ-φορ που τον αισθάνεται ο αντίπαλος.

Γκασπάρ και Μασούρας ήταν εξαιρετικοί ως αλλαγές, αλλά ο Έλληνας άσος κυνήγησε μια μπάλα στο 119΄προήλθε το κόρνερ και από εκεί με το αριστερό θα βγάλει μια μπαλιά όνειρο για τον Ελ Αραμπί που δε συγχωρεί.

Είχε προηγηθεί το γκολ-ποίημα του Ομπεμεγιάνγκ, που κάνει τον Μαρτίνς να τα παίξει όλα για όλα: μέσα ο Αβραάμ, φορ ο Σισέ μαζί με το Ελ Αραμπί.

Αυτό τακτικά ήταν εύκολο, το δύσκολο ήταν το συντηρητικό ματς για 113΄λεπτά.

Μιλούν όλοι για τη φάση στο τέλος που στρώνεται από καραμπόλα  η μπάλα στον Ομπαμεγιάνγκ και το χάνει: για αν φτάσουμε εκεί ο διαιτητής κρατάει καθυστερήσεις δίχως αύριο. ίσως και από το προηγούμενο ματς που σφύριξε.

oly_1_2

Γράφουν όλοι για την πιο ιστορική πρόκριση: ναι, μέχρι την επόμενη.

Πέρυσι θύμα ήταν η Μίλαν, φέτος η Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός φέτος ειδικά γίνεται καλύτερος, εξελίσσει τακτικές και παίκτες μέσα τα διαρκή και απαιτητικά ευρωπαϊκά ματς. Έξι στα προκριματικά, έξι στους ομίλους , τα δύο με τη δύστυχη Άρσεναλ, έχει φτάσει ήδη στα 14 με σίγουρα ακόμη 2. Μιλάμε για ένα γύρο πρωταθλήματος!

Και μέσα από αυτά έμαθε να κοιτά ψηλά. Και ως γνωστόν, εκεί που κοιτάς θα πας…

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής