• emo.gr
  • emollient
  • «Άκοπο διαμάντι», μια ιστορία για το λαμόγιο της διπλανής πόρτας
«Άκοπο διαμάντι», μια ιστορία για το λαμόγιο της διπλανής πόρτας

Ένας γοητευτικός παρλαπίπας, ο τύπος που χρωστά σε όλους όσους μιλούν αγγλικά, γίνεται κυνικός, όταν τον πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη, καμιά δεκαπενταριά φορές μέσα στην ταινία

Όσοι λένε πως οι ταινίες και τα μυθιστορήματα χρειάζονται ολοκληρωμένους χαρακτήρες, θα βρουν την τέλεια εφαρμογή του επιχειρήματος τους στο Uncut Gems.

Ο Άνταμ Σάντλερ στο ρόλο του λαμόγιου της διπλανής πόρτας: το πάθος του για τον τζόγο (στο ΝΒΑ μάλιστα) τον οδηγεί σε απίστευτες κέντες.

Προσπαθεί να ανακυκλώσει τα χρέη του, να κερδίσει χρόνο, μέχρι να μοσχοπουλήσει το οπάλιο που του ήρθε συστημένο από ορυχείο της Αιθιοπίας τυλιγμένο μέσα σε ένα ψάρι.

Θα  μπλέξει έντεχνα στο σχέδιο του και τον αστέρα του μπάσκετ Κέβιν Γκαρνέτ (εξαιρετικός στο ρόλο του), ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να πάρει την πέτρα, στην οποία αποδίδει δυνάμεις, πιστεύει πως παίρνει ενέργεια από αυτή.

Ένας τέτοιος τύπος σαν τον Σάντλερ, δεν μπορεί παρά να τα έχει κάνει μαντάρα και στην προσωπική του ζωή.

Μια ερωτική ιστορία με μια υπάλληλό του τον απογειώνει, ενώ η σύζυγος τον ανέχεται οριακά, κρατώντας τα προσχήματα για τα τρία παιδιά και δίνοντάς του μια πίστωση χρόνου για την τυπική λήξη του γάμου.

Και εννοείται πως έχει πισωγυρίσματα, όταν η νεαρά αποδειχτεί ελαφρώς άτακτη, αλλά αν η αγάπη όλα τα νικά, η παράνομη αγάπη διαθέτει υπερδυνάμεις…

Οι αδελφοί Σαφντί χτίζουν μια ωμά ρεαλιστική ταινία: η βία δεν ξεπερνά τα όρια, οι απειλές είναι καθημερινότητα, τα σχέδια που μοιάζουν πανέξυπνα προσκρούουν όχι μόνο πάνω στους υπολογισμούς των άλλων, αλλά κυρίως στην πραγματικότητα.

Ο Άνταμ Σάντλερ υποδύεται με πειστικότητα τον -όχι τόσο σπάνιο- τύπο που προσπαθεί να τους κοροϊδέψει όλους και μάλιστα για αρκετό καιρό.

Ένας γοητευτικός παρλαπίπας, που γίνεται κυνικός όταν τον πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη, καμιά δεκαπενταριά φορές μέσα στην ταινία.

Που αλλάζει τα πλάνα του ανάλογα με το που σκάνε οι κανονιές, που προσπαθώντας να λύσει ένα πρόβλημα δημιουργεί δύο, που στο πέρασμα του βρίσκει κι άλλα θύματα.

Είναι ο τύπος που χρωστά σε όλους όσους μιλούν αγγλικά, αλλά άλλο ο κακόμοιρος που του πάσαρε ένα μαϊμού ρολόι και άλλο οι μπράβοι που δεν τον αφήνουν σε ησυχία.

Δεν τα καταφέρνει και παίζει τα λεφτά του όλα σε μια ζαριά, πιο συγκεκριμένα σε ένα παρολί στοίχημα (όταν ζητάς πάνω από ένα ενδεχόμενα να συμβούν).

Σε αυτό το σημείο θυμίζει έντονα το «the Gambler» αλλά το τέλος είναι διαφορετικό και τα σπάει!

Η ταινία δεν είναι κορυφαία, αλλά έχει σασπένς και κανείς δεν θα παραπονεθεί για το χρόνο που σπατάλησε για να τη δει.


#emo attacks
  • Αναμένεται ρωμαλέο Κίνημα κατά της αναγραφής του ΑΦΜ στις ταυτότητες: πείτε όχι στον Αντίχριστο
  • Επιτέλους να ανοίξουν τα γυμναστήρια, να μείνουμε λίγο χαλαρά στα καφέ
  • Κατοχύρωση εξαμήνου, άτοκα φοιτητικά δάνεια χωρίς υποχρέωση αποπληρωμής και άδειες οδήγησης ρυμουλκού μετά ρυμουλκουμένου στους φοιτητές του ΑΠΘ, τώρα!
  • Και σκληρή πόρτα στον τουρισμό και κερνάμε και νοσηλεία άμα κάτσει η στραβή: θα γίνουμε υπερδύναμη και δεν θα το καταλάβουμε