• emo.gr
  • Sport
  • A2: Στάση Ανατόλια για τον Χαρίλαο Τρικούπη, σκορ και θέαμα στο Μετς
A2: Στάση Ανατόλια για τον Χαρίλαο Τρικούπη, σκορ και θέαμα στο Μετς

αποδεκατισμένος ο Απόλλωνας στο ΣΕΦ, μεγάλες νίκες για Ψυχικό και Αγρίνιο

Τη νίκη της ημέρας πέτυχε το Ανατόλια απέναντι στον πρωτοπόρο Χαρίλαο, που έκανε μόλις τη 2η ήττα του στο Πρωτάθλημα (η πρώτη στο ΣΕΦ).

Ο δεύτερος Διαγόρας Δρυοπιδέων δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον ουραγό Αμύντα, ο οποίος με μόλις 5 νίκες βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Το Ψυχικό νίκησε τη Δάφνη Δαφνίου 86-84 και θα είναι στα πλέι οφ, ενώ στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός κέρδισε τον αποδεκατισμένο Απόλλωνα Πάτρας.

Στην Περιφέρεια η Καρδίτσα δεν είχε πρόβλημα κόντρα στον Φίλιππο Βεροίας, ενώ το Αγρίνιο κέρδισε τον Οίακα εκμεταλλευόμενο τον σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα μύτης) του “πύργου” Τζόλε.

Σκορ και θέαμα στο Μετς με 9 παίκτες και από τις δύο ομάδες με διψήφιο νούμερο πόντων 

Στο ντέρμπι των Αθηνών Παγκράτι και Τρίτωνας διατήρησαν και τις δύο παραδόσεις που διέπουν τα μεταξύ τους ματς τα τελευταία χρόνια.

Η πρώτη θέλει τον γηπεδούχο να επικρατεί και η δεύτερη να γίνονται απίστευτα ματς (θυμίζουμε την προ διετίας επικράτηση του Τρίτωνα στην τρίτη παράταση στο Στρέφη).

Το σημερινό ματς για τον Τρίτωνα ήταν εξαρχής πολύ δύσκολο, καθώς με 4 απουσίες (Στανόγεβιτς, Κούτουλας  Βερτούδος, Παπαδημητρίου) είχε αναγκαστικά πολύ μικρό ροτέισον, που έγινε ακόμη μικρότερο με το χτύπημα του Γάργαλη στο ισχίο (έπαιξε ελάχιστα στο β΄μέρος).

Ο Τρίτωνας μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 0-5 και 4-9 αλλά το Παγκράτι ισορρόπησε πέρασε μπροστά και το σκορ έφτασε στο 31-31 στο 10΄. Ραν εντ γκαν και στο β΄δεκάλεπτο με σκορ ημιχρόνου στο 58-54, σκορ που μοιάζει με ολόκληρου αγώνα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στο Παγκράτι που βρήκε ελεύθερα τρίποντα στη ζώνη του Τρίτωνα και με τον Ντράσκοβιτς όχι μόνο να κυριαρχεί κάτω από τα δύο καλάθια, αλλά να βάζει και δύο τρίποντα και να γίνεται πρώτος σκόρερ των νικητών μαζί με τον Τζιβελέκα (18 πόντους αμφότεροι).Με το σκορ στο 86-72 στο 30΄όλα έμοιαζαν τελειωμένα.

Το Παγκράτι όμως έχασε παίκτες με 5 φάουλ στο 4ο δεκάλεπτο, ενώ έδειξε και σημάδια κόπωσης από το ραν εν γκαν παιχνίδι.

Ο Τρίτωνας ροκάνισε τη διαφορά με πρωταγωνιστές Παπαρέγκα και Κόκκαλη , την έριξε σε μονοψήφια, κυνηγώντας να κρατήσει τη διαφορά των 5 πόντων που είχε κερδίσει στον α΄ γύρο.

Τα κατάφερε με τον Καλαντζή να είναι ψύχραιμος στις βολές 11΄΄ πριν το τέλος, τα κατάφερε γιατί ο κόουτς Μιχελάκος κατάφερε παρά τη λειψανδρία να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα ως το τέλος, τα κατάφερε γιατί Μαλτέσιος και Κουκουνιάς έδωσαν μεγάλες μάχες κάτω από τα καλάθια με ψηλότερους αντιπάλους στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και τις περισσότερες τις κέρδισαν. Σκορ δ΄δεκαλέπτου (11-21)

Το τελικό 97-93 βρήκε τους φιλάθλους και των δύο ομάδων πλήρως ικανοποιημένους από το όμορφο, επιθετικό μπάσκετ που είδαν, το Παγκράτι να πανηγυρίζει για τη νίκη και τον Τρίτωνα να κρατά τη διαφορά που θα του φανεί εξαιρετικά χρήσιμη σε περίπτωση ισοβαθμίας ή/και διασταύρωσης με το Παγκράτι στα πλέι άουτ.

 

 

 

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη