• emo.gr
  • Sport
  • Μια άλλη Αθήνα, μετά την καραντίνα!
Μια άλλη Αθήνα, μετά την καραντίνα!

Μάχη με τον κορωνοϊό και με το χρόνο

Στο Δήμο Αθηναίων, η κρίση μετετράπη σε ευκαιρία για να γίνουν πολλά πράγματα μαζεμένα, εκμεταλλευόμενοι το χώρο και το χρόνο που δίνει η μείωση της κυκλοφορίας.

Δίνεται προτεραιότητα στις παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, ανακατασκευής πεζοδρομίων, διαγραμμίσεων οδών, νέων ραμπών ΑΜΕΑ , έργων αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων. Πολλά έργα που θα μείνουν στην Αθήνα και θα τα απολαμβάνουν όλοι, μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

θα ασφαλτοστρωθούν συνολικά 82 δρόμοι και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα. Αναγκαία έργα, καθώς πολλοί δρόμοι είχαν μόνο λακκούβες, καθώς είχαν να δουν πίσσα από τον προηγούμενο αιώνα.

Μάχη με τον κορωνοϊό

Παρών και στη μάχη κατά της πανδημίας ο Δήμος Αθηναίων απολυμαίνει καθημερινά πάρκα και 750 στάσεις λεωφορείων.

Πριν μια εβδομάδα εγκαινιάστηκε το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές, με εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 άστεγους, δεν αφορά μόνο την περίοδο της κρίσης, καθώς πρόκειται για μόνιμη δομή.

Παράλληλα ο Δήμος Αθηναίων  σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα ενεργοποίησε το νέο πρόγραμμα παροχής δωρεάν νομικής βοήθειας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας .Το πρόγραμμα «Όλες ασφαλείς» στοχεύει στην υποστήριξη των θυμάτων και τη μείωση των συνεπειών της ενδοοικογενειακής βίας, που γνωρίζει έξαρση σε όλο τον κόσμο, εν μέσω πανδημίας και περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρινόμενος στις έκτακτες ανάγκες των γυναικών που υφίστανται βία, θέτει σε λειτουργία μια νέα γραμμή υποστήριξης. Οι γυναίκες μπορούν να καλέσουν στο 210-5210645, καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-16.00 ή/και να επικοινωνήσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης oles.asfaleis@athens.gr.

Στις γυναίκες θα παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια (νομική συμβουλευτική, συνδρομή στην υποβολή μήνυσης, δικαστική εκπροσώπηση) και ψυχοκοινωνική υποστήριξη (πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, πληροφόρηση & διασύνδεση με υπηρεσίες), από εξειδικευμένες δικηγόρους και ψυχολόγο/κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Διοτίμα.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί ανοιχτό τον «Ξενώνα Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους» όλο το εικοσιτετράωρο, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και  παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.

strefi

Πιστοποιητικά από το σπίτι και δημόσιοι χώροι καθαροί

Παράλληλα όχι μόνο δίδονται ψηφιακά κι άλλα πιστοποιητικά, τα πιο δημοφιλή, με λίγα κλικ από το σπίτι, αλλά παρέχεται και η ηλεκτρονική πλατφόρμα δωρεάν για να τη χρησιμοποιήσουν όλοι οι Δήμοι της χώρας.

Εντωμεταξύ, εντύπωση προκάλεσαν οι τόνοι σκουπιδιών που βγήκαν από το λόφο του Στρέφη τις προάλλες, μετά τη μεγάλη, συντονισμένη παρέμβαση στα πλακόστρωτα και τα χωμάτινα μονοπάτια, αλλά και στην παιδική χαρά.

Μια άλλη Αθήνα μετά την καραντίνα λοιπόν, θα αντικρίσουν οι πολίτες και οι επισκέπτες.

Που αναμένει και την παράδοση της πανέτοιμης σαν άλλοτε Ομόνοιας για να επανενωθεί οριστικά.

Η μάχη του Δήμου Αθηναίων με τον ιό, αλλά και με τον χρόνο για να παραδοθούν τα υπό υλοποίηση έργα συνεχίζεται απρόσκοπτα και χωρίς διακοπή.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη