• emo.gr
  • Emotive
  • Σε φάση extraction όλη η χώρα
Σε φάση extraction όλη η χώρα

ναρκοβαρόνοι χωρίς καμία αναστολή, μισθοφόροι για την καταστολή, απαγωγή από αυτούς που φορούν στολή.

Εν αναμονή του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού, όλη η χώρα δείχνει σε φάση extraction: αν όχι «φυγάδευσης» (που είναι και λίγο τύπου χαμένοι στη μετάφραση, νεολογισμός το ουσιαστικό που αντικαθιστά τη φυγή).

Το «Απόσπαση» ταιριάζει πιο καλά και στην ταινία και στην πραγματικότητα.

Απόσπαση από το σπίτι, απόσταση όταν βγούμε έξω, από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια.

To Netflix έδωσε πόνο παρουσιάζοντας μια καταιγιστική ταινία δράσης με τα γνωστά πετυχημένα βασικά υλικά: ναρκοβαρόνοι χωρίς καμία αναστολή, μισθοφόροι για την καταστολή, απαγωγή από αυτούς που φορούν στολή.

Καλοδουλεμένη ταινία, όχι αρπαχτή, όχι στο γόνατο,  με τον Κρις Χέμσγουορθ  εμπειρότατο σε ταινίες του είδους να κάνει τον Ράμπο να φαίνεται πρόσκοπος στα πρώτα του βήματα

Αφού μπουκάρει και σκοτώνει καμιά εικοσαριά για ζεσταματάκι πριν το τρέξιμο και βγάζει έξω από το σπίτι-φυλακή το παιδί-όμηρο, έχει ξεχάσει να στείλει έξοδο 6 και τον κυνηγά όλη η Αστυνομία, που ελέγχεται από τον τοπικό βαρόνο, αντίπαλο του πατρός του μικρού.

Κι ενώ επιβιώνει μέσα στην πολύβουη και ασιατικά πολυσύχναστη πόλη, εξοντώνει τους διώκτες, ιδίως όταν αυτοί δεν τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και περιφέρονται ασκόπως.

Βρίσκει καταφύγιο σε ένα σπίτι φίλου που του χρωστάει από παλιά τη ζωή του, κάνει ένα μπανάκι να είναι φρέσκος την επόμενη που θα γίνει μακελειό και παρότι μισθοφόρος δεν πουλά τον πιτσιρικά για 10 μύρια, παρότι αυτόν τον πούλησαν και δεν του έβαλαν τα λεφτά στην Τράπεζα και πάει μόνο για τα 600 ευρώ των επιστημόνων, μιας και λοιμώχθηκε με όλα αυτά στο Μπαγκλαντές.

the_extraction

Για κακή του τύχη, η πόλη περιβάλλεται από ποτάμια και σε κάθε γέφυρα υπάρχει μπλόκο. Επανεμφανίζεται και ο τύπος που θα έπρεπε να προσέχει τον πιτσιρικά να μην τον απαγάγουν, παρά την αναστολή εργασίας και τα 800 ευρώ που θα πάρει κασέρι. Είχε άλλωστε εμφανιστεί και την πρώτη μέρα, αλλά έφερε Χ με τον μισθοφόρο, αφού έπαιξαν ένα ανελέητο ξύλο, έπεσαν από μπαλκόνια, τους τράκαραν αμάξια, μάτωσαν τη φανέλα και τα πρόσωπα, αλλά παρέμειναν σε φόρμα.

Στη γέφυρα που πάει να βγει, όλα πάνε καλά μέχρι να στραβώσουν και τότε δύο άτομα τα βάζουν με έναν ολόκληρο στρατό και τον αποκρούουν όχι χαλαρά, αλλά πειστικά.

Σκάει και το support team του μισθοφόρου, που σου λέει δεν θα πάρουμε φράγκο αλλά θα το γράψουμε ως εκτελεσθέν έργο, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στην επόμενη απευθείας ανάθεση.

Χαμός και πανικός και ο Ινδός προστάτης του μικρού πέφτει πρώτος. Ο Χέμσγουορθ δε μασάει παρότι έφαγε τις σφαίρες του, τους κάνει όλους ανάμνηση, μέχρι που γυρνά το κεφάλι του και του σκάει σφαίρα που προκαλεί διαμπερές τραύμα (είσαι ανοικτό, τραύμα που το αγαπώ) στο λαιμό, ένας πιτσιρικάς που τον είχε κάνει ρόμπα την προηγούμενη και το έφερε βαρέως. Εκεί πισωπατά και με ένα ανάποδο άλμα πέφτει στον ποταμό, ενώ το support team φυγαδεύει τελικά τον μικρό με ελικόπτερο.

Μετά από οκτώ μήνες, ο ναρκοβαρόνος που δημιούργησε όλη την πλοκή, ανταμείβεται με μια σφαίρα στο κεφάλι στο ειδυλλιακό τοπίο μιας τουαλέτας.

Ο μικρός ξηγιέται μένουμε σπίτι, πάει σχολείο όταν του λένε πως ήρθησαν τα μέτρα, κάνει και ατομική προπόνηση στις καταδύσεις και θυμάται τον σωτήρα του μέσα στο νερό, όπως θα κάνουμε όλοι στο πρώτο καλοκαιρινό μπάνιο μας, όταν θα μνημονεύουμε Σωτήρη Τσιόδρα.

Ηθικό δίδαγμα, άμα σωθεί το παιδί υπάρχει ελπίδα, όλα τα μέτρα επαναφοράς άλλωστε έχουν αρχή και τέλος τα σχολεία.

 

 

 


#emo attacks
  • Στην Επιτροπή του ΄21 έμειναν 20 κι ως τον Μάρτιο μονάδα
  • Άνοιξαν τα καφέ, τα μπαρ, οι ουρανοί και αναδρομικά οι θυρίδες από το 2015
  • Επειδή χαλαρώσατε με τον κορωνοϊό της Ανατολικής Ουχάν, επανέρχεται στη μόδα ο ιός του Δυτικού Νείλου
  • Επιστροφή στην κανονικότητα: οι πόλοι της γης παίζει να αντιστραφούν, ούτε που θα καταλάβουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας