• emo.gr
  • Emotive
  • Σοκ: Το Ινστιτούτο ΙΗΜΕ του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ είχε δίκιο!
Σοκ: Το Ινστιτούτο ΙΗΜΕ του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ είχε δίκιο!

“Η 21η Απριλίου θα είναι η «μαύρη ημέρα» για την Ελλάδα!”

Το μοντέλο πρόγνωσης του Ινστιτούτου ΙΗΜΕ του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ , ενός από τα σημαντικότερα κέντρα μελέτης και ανάλυσης στατιστικών της υγείας παγκοσμίως έπεσε έξω, όπως και τα άλλα μοντέλα που αναπροσαρμόζουν τις προβλέψεις τους και δίνουν λήξη την 10η Μαΐου, καθώς ο βαθμός πειθαρχίας των Ελλήνων ήταν πρωτόγνωρος, όμως κάπου έπεσε μέσα!

Τι έλεγε επακριβώς:

“Η 21η Απριλίου θα είναι η «μαύρη ημέρα» για την Ελλάδα, Και αυτό γιατί αμερικανικό Ινστιτούτο προβλέπει ότι εκείνη την ημέρα θα έχουμε την κορύφωση των ημερήσιων θανάτων στην Ελλάδα από τη νόσο Covid-19.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με προβολή των στοιχείων που κάνουν οι αναλυτές τότε  θα εμφανίσει η χώρα μας,  μια σταδιακή -αν και όχι μεγάλη σε απόλυτους αριθμούς- αύξηση των ημερήσιων θανάτων. Μάλιστα προβλέπουν εκείνη την μέρα, 13 θανάτους , ενώ στη συνέχεια προβλέπεται μια βαθμιαία μείωση μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Με βάση την τελευταία ανανέωση του με ελληνικά δεδομένα στις 10 Απριλίου, το μοντέλο προβλέπει ότι έως το τέλος του Μαΐου οι συνολικοί θάνατοι θα έχουν φθάσει τους 400. Ο αριθμός 400 θεωρείται μια μέση πρόβλεψη, με το εύρος της πιθανής τιμής να κυμαίνεται από 264 έως 635 θύματα.

Ως πιθανότερη ημερομηνία που τα νοσοκομεία της Ελλάδας θα δεχθούν την κορύφωση της πίεσης τους από περιστατικά Covid-19 θεωρείται η 20ή Απριλίου. Προβλέπεται ότι στην κορύφωση θα χρειασθούν έως 107 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας για νοσηλεία ασθενών με τη νόσο και συνολικά 424 νοσοκομειακές κλίνες για τα λιγότερο σοβαρά περιστατικά.

Με βάση αυτή την εκτίμηση, το Ινστιτούτο προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη σε κλίνες ΜΕΘ στην Ελλάδα ακόμη και στην κορύφωση της κρίσης.

Οι ανωτέρω προβλέψεις, σύμφωνα με το ΙΗΜΕ, βασίζονται στην εκτίμηση ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα διατηρηθούν στη χώρα μας έως τον Μάιο”.

Μετά από πολλές ημέρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, 10, 17, 22, 25, ήλθε η μέρα που γυρίσαμε στα 156.

Και ναι μεν τα 150 είναι πλήρως γεωγραφικά προσδιορισμένα, οι επαφές των ανθρώπων στο Κρανίδι είναι ένα θέμα, η σοβαρότητα η μη του οποίου θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Όπως θα φανεί και αν η επιτήρηση των εκκλησιών και των άτακτων εκδρομέων, οδήγησε σε μία σχετική χαλαρότητα γύρω από τις δομές, αν δηλ. η καραντίνα της Μεγάλης Πάμπτης στο Κρανίδι ήλθε αργά ή δεν τηρήθηκε σχολαστικά.

Όσο για τους θανάτους δεν είχαμε 13 που έλεγε το μοντέλο, αλλά πέντε, με το θάνατο του άτυχου 35χρονου από τη Θεσσαλονίκη να προκαλεί αίσθηση, σε βαθμό επαναφοράς γαντιών και μασκών από τους πολίτες που για κάποιον από τους έξι λόγους βγήκαν σήμερα έξω με τον άνεμο.

Θέλουμε σαφώς να πιστεύουμε πως η πτωτική πορεία θα συνεχιστεί και η σημερινή μέρα θα είναι μια παραφωνία στην καμπύλη, αλλά κανείς δεν ορκίζεται πως είναι έτσι τα πράγματα.

Η στατιστική είναι ο πιο επιστημονικός τρόπος για να πεις μισά ψέματα, καμιά φορά όμως λέει και μισές αλήθειες…

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής