• emo.gr
  • Emotive
  • Ο Μεγάλος Περίπατος αφορά σύντομα εκλογές, εκτιμούν αναλυτές
Ο Μεγάλος Περίπατος αφορά σύντομα εκλογές, εκτιμούν αναλυτές

«Ποτέ μη σταματάς τον εχθρό σου όταν κάνει λάθος.»

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, δεν αφορά το όραμα πεζοδρόμησης κεντρικών αξόνων της Πρωτεύουσας, που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, δεν είναι δηλαδή αυτό που φαίνεται.

Είναι μια κωδική ονομασία μυστικής επιχείρησης, που αφορά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Τουλάχιστον έτσι εκτιμούν αναλυτές, που όταν δε βλέπουν προσφυγή στις κάλπες, είναι βέβαιοι για ανασχηματισμό και μάλιστα δομικό. Ίσως και αναδρομικό.

Είναι πολλά τα στοιχεία που συνηγορούν προς την αυτή κατεύθυνση.

Πρώτον ο μικρός περίπατος που έγινε με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να άδει: «κι αν μας αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα».

Ελάχιστοι έπιασαν το νόημα, όπως και τη βόλτα από το Μαξίμου, μετά από αλλαγή του προγραμματισμένου δρομολογίου.

Το σχέδιο έχει περιέλθει σε γνώση των λαγωνικών της Κουμουνδούρου και ήδη έχουν σχηματιστεί δύο φράξιες.

Η Προεδρική που εύχεται να μην είναι αλήθεια, να μην υπάρχει προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, τουλάχιστον όχι μέχρι να ξεφουσκώσουν τα πανιά της Κυβέρνησης, μέχρι να λησμονηθεί η άρτια αντιμετώπιση του Covid-19.

Είναι όμως και η άλλη φράξια που δε βλέπει αρνητικά το ενδεχόμενο εκλογών και ήδη κοιτά την επετηρίδα του κόμματος, μιας και οι ψίθυροι για αλλαγή Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, όλο και μεγαλώνουν, είναι αυξημένης έντασης όσο περνά ο καιρός.

Οι επικριτές του Αλέξη Τσίπρα δεν ξέχασαν να αναφερθούν και στην εκδήλωση για τα θύματα της Μαρφίν, λέγοντας πως θέλοντας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και να καταθέσει μόνος του στεφάνι, έδωσε λαβές για ποικίλα σχόλια.

Δεν μιλούν ανοικτά, ειδικά οι Βοναπαρτικοί που πιστεύουν ακράδαντα στην ατάκα του Ναπολέοντας: «Ποτέ μη σταματάς τον εχθρό σου όταν κάνει λάθος

Όχι πως είναι εχθροί οι σύντροφοι, αλλά κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις μπορεί να βρεθούν σε κατάσταση πολιτικά διαφορετικών και άρα εχθρικών σχέσεων.

Τα έχει αυτά η ζωΉ.

Όπως και την πιθανότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην κάνει εκλογές, ακριβώς για να μην αλλάξει η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Λογικά τον συμφέρει ως αντίπαλος κάποιος με πρωθυπουργική θητεία, παρά κάποιος άφθαρτος.


#emo attacks
  • 61ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Αναμένεται να υπάρξει ικανοποίηση και των δύο πλευρών μετά από 8 ακόμη γύρους
  • Το ντιμπέι μίλησε: ο επόμενος πλανητάρχης θα είναι είτε χαζός, είτε κλόουν
  • Στην Κρήτη μπλέξανε τα δείγματα από το κρουαζερόπλοιο, με αυτά από τα ρακοκάζανα, που πάντα είναι θετικά έως αισιόδοξα. Συμβαίνουν κι αυτά
  • O covid τρώει τα πνευμόνια, η αμοιβάδα τον εγκέφαλο, καρδιά έχουμε όλοι δώσει, μια συκωταριά μας απομένει όλη κι όλη