• emo.gr
  • Slider
  • Πότε, που και γιατί θα γίνει lockdown
Πότε, που και γιατί θα γίνει lockdown

Οι ιθύνοντες λένε πως αντέχουμε, όμως πολλοί αναλυτές επιχειρηματολογούν για την προοπτική ενός τέταρτου Μνημονίου μετά την πανδημία.

To lockdown δεν είναι η πρώτη επιλογή λένε τα επίσημα χείλη, μιας και ακόμη βιώνουμε τις οικονομικές συνέπειες του πρώτου, πολλές από τις οποίες έπονται. Τίποτα δεν έχει γυρίσει στην κανονικότητα, η οικονομική καταστροφή ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Ένα δεύτερο lockdown, ίδιας χρονικής διάρκειας με το πρώτο θα επέφερε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή.

Οι ιθύνοντες λένε πως αντέχουμε, όμως πολλοί αναλυτές επιχειρηματολογούν για την προοπτική ενός τέταρτου Μνημονίου μετά την πανδημία.

Διαφορετικά τα πράγματα όμως τότε και διαφορετικά τώρα!

Το σύστημα υγείας είναι καλύτερα προετοιμασμένο, αν και μακριά από το επιθυμητό επίπεδο, ο κόσμος είναι πλήρως ενημερωμένος και υποψιασμένος, όμως εκτός από φόβο έχει και κούραση από τα συνεχή μέτρα.

Και η πλάκα είναι πως οι πολυδιαφημισμένοι Σουηδοί με την ανοσία της αγέλης τους, με την οικονομία ανοικτή και έξι χιλιάδες νεκρούς από τον ιό, τους δεκαπλάσιους από τη γειτονική Δανία,  βίωσαν περίπου παρόμοια μείωση καταναλωτικών δαπανών: ενστικτωδώς αποφάσισαν να μειώσουν τις δαπάνες τους λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ένα δεύτερο γενικευμένο lockdown, θα βάλει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη: πτώση του ΑΕΠ, αύξηση δημοσίου και ιδιωτικού χρέους, εκτίναξη της ανεργίας.

Τα αποτελέσματα του τουρισμού μας ήταν πενιχρά, οπότε θα πρέπει να στηριχθούμε στους υπόλοιπους κλάδους.

Και φυσικά οι χρηματαγορές έχοντας αρχίσει να βλέπουν τίς συνέπειες αυξημένων κρουσμάτων και μη προσδοκώντας δραματικά νέα για το εμβόλιο ακολουθούν καθοδική τροχιά δημιουργώντας τεράστιες ζημιές στις κεφαλαιοποιήσεις τους, αφού οι επενδυτές προτιμούν ασφαλέστερα καταφύγια για τα χρήματα τούς παρά αυτά των μετοχών!

Περίπου χαριστική βολή λοιπόν ένα συνολικό κλείσιμο.

Μόνο αν η κατάσταση ξεφύγει εντελώς με χιλιάδες νέα κρούσματα και φορείς καθημερινά και δεκάδες νεκρούς, θα γυρίσουμε  στη γενική καραντίνα.

Αλλιώς τα γνωστά: μέτρα τοπικού χαρακτήρα, αξιολόγηση αποτελεσματικότητας, νέες παρεμβάσεις και ένα σύνθημα: πρώτα θα κλείσουν τα μπαρ και τελευταία τα σχολεία.

Εκτός κι αν η Ευρώπη αποφασίσει να στηρίξει γενναία και χρηματοδοτήσει ένα νεκρό διάστημα 2-3 εβδομάδων για να αναχαιτίσει την πανδημία.

Ήδη όμως υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που επιχειρηματολογούν υπέρ της μετάλλαξης του ιού σε ηπιότερες μορφές, οπότε κι αυτό επίσης είναι ένα στοιχείο που απομακρύνει την καραντίνα.

Βεβαιότητες ασφαλώς δεν υπάρχουν, αλλά οι πιθανότητες είναι σαφώς εναντίον ενός γενικευμένου lockdown, το οποίο θα είναι η ύστατη λύση κι αν γίνει η κατάσταση θα είναι κάτι παραπάνω από εφιαλτική.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη