• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • The Spy: Η μίνι σειρά του κατασκόπου- εθνικού ήρωα
The Spy: Η μίνι σειρά του κατασκόπου- εθνικού ήρωα

Θα σταλεί στη Δαμασκό, υποτίθεται ως Σύρος επιχειρηματίας της διασποράς. Θα μείνει για λίγο στην Αργεντινή για να κτίσει το απαραίτητο επιχειρηματικό και οικογενειακό παρελθόν στο Μπουένος Άιρες.

To The Spy του Netflix, πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του Eli Cohen, του κατασκόπου που έδρασε στη Συρία στην δεκαετία του ’60 για λογαριασμό του Ισραήλ.

Για τη Μοσάντ είναι μια επιχείρηση που στήνεται μετά την απαγωγή, δίκη και καταδίκη του ναζί εμπνευστή της τελικής λύσης Άντολφ Άιχμαν. 

Ο αρχικά απορριφθείς από τη μυστική υπηρεσία, μιας και η δράση του στην Αίγυπτο είχε μαθευτεί και είχε φάκελο, θα εξελιχθεί στον πιο διάσημο, στον μεγαλύτερο Εβραίο κατάσκοπο στην ιστορία.

Στη Συρία προσέγγισε με επιδεξιότητα και στυλ  αξιωματικούς και επιχειρηματίες, δηλώνοντας φανατικά πως θέλει να επιστρέψει στη μαμά πατρίδα και να προσφέρει στην πρόοδο της, ως επιφανής επιχειρηματίας.

spyy2

Όταν μετέβη μετά από περιπέτειαστη Συρία, μεγαλούργησε, διατηρώντας πολύ υψηλές γνωριμίες:  για τέσσερα χρόνια έδρασε undercover μεταφέροντας στο Ισραήλ εξαιρετικά κρίσιμες και διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η παρουσία του στα υψίπεδα του Γκολάν, όπου με τον τρόπο του έπαιξε τεράστιο ρόλο στον επακόλουθο Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Η σειρά είναι μόνο 6 επεισοδίων, είναι επική, αν και δεν γλιτώνει μια σχετική “κοιλιά”  στο 3ο και 4ο επεισόδιο, όπου υπερτονίζονται οι οικογενειακές συνέπειες της απουσίας του, κάτι αναμενόμενο και εν πολλοίς πληκτικό.

Το Τhe Spy είναι ατμοσφαιρικό, υπάρχουν πολύ εξαιρετικές ερμηνείες, φροντισμένη παραγωγή και με όμορφα εξωτερικά γυρίσματα.

Μας μεταφέρει με πειστικότητα στη Δαμασκό και στο Τελ Α Βίβ των ΄60ς, θίγει τα άλυτο έως σήμερα Μεσανατολικό, εξηγεί τις συνοριακές διαφορές.

Το κοντράστ ανάμεσα σε ένα Εβραίο μικροαστό και σε ένα Σύρο μεγαλοεπιχειρηματία, θα γίνει φανερό μιας και πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Καμιά φορά ο ρόλος είναι πολύ πιο γοητευτικός από την πεζή πραγματικότητα, παρά τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί.

Οι εσωτερικές αντιθέσεις σε μια Υπηρεσία Πληροφοριών όπως η Μοσάντ, έχουν επίσης ενδιαφέρον, μαζί με το ρόλο της πατριαρχικής οικογένειας, που δεν (πρέπει να) ξέρει και πολλά.

Θα ήταν μια καταπληκτική σειρά, αν δεν άφηνε ξεκρέμαστα κάποια πράγματα στο τέλος.

thespy

Ο κλοιός έχει σφίξει γύρω από τον κατάσκοπο και εκεί φαίνεται να υπάρχει μια προχειρότητα, ίσως και μια αλαζονεία από τη Μοσάντ, ελάχιστα πιστευτή.

Ειδικά από τη στιγμή που ο κατάσκοπός της δέχτηκε μια πρόταση απίστευτη!

Η κόρη του κατασκόπου, βρέφος όταν έδρασε ο πατέρας της στη Συρία, μίλησε για “ιστορικές ανακρίβειες”, ενώ τα λείψανα του  δεν παραδόθηκαν ποτέ στην οικογένεια. Μέσα στο συριακό εμφύλιο υπήρξε η φήμη πως φυγαδεύτηκαν μαζί με τους Ρώσους.

Η Σοβιετική Ένωση τότε, η Ρωσία σήμερα, είναι ο βασικός διεθνής παράγοντας στη Συρία, με συμφέροντα που προσκρούουν στο αμερικανοισραηλινό μπλοκ.

Μια σειρά που αν δεν την έχετε δει, αξίζει 100% το χρόνο που θα της αφιερώσετε.

Αλλά ακόμη κι αν την έχετε δει, μια πιο προσεκτική ματιά στα τεκταινόμενα,ίσως αξίζει τον κόπο μέσα στην καραντίνα τη δεύτερη.

 

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη