• emo.gr
  • Emotive
  • Ξεπεράσαμε και την Κίνα!
Ξεπεράσαμε και την Κίνα!

Γιατί κατηγορούνται οι πιτσιρικάδες που πάνε στα πάρτι και όχι αυτοί που τα διοργανώνουν και θησαυρίζουν, παίζοντας με τη δημόσια υγεία;

Σοκ και δέος προκαλούν κάθε μέρα οι αριθμοί. Στο βαθμό που αυτοί είναι συγκρίσιμοι και ερμηνεύονται σωστά.

Η Ελλάδα αναμένεται σήμερα 22/11 να ξεπεράσει σε αριθμό κρουσμάτων και τη γενέτειρα του κορωνοϊού Κίνα.

Οι Κινέζοι δηλώνουν 92.037 κρούσματα και 4.742 νεκρούς και για την οικονομία της συζήτησης δεν θα αμφισβητήσουμε όσα λένε οι σύντροφοι, αν και πολλοί έχουν εγείρει διάφορα ερωτηματικά και κατηγορίες προς την ασιατική υπερδύναμη, σχετικά με στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα και όχι μόνο.

Εμείς είμαστε στα 90.121 κρούσματα και με μόνο δύο χιλιάδες αν καταγραφούν σήμερα (νούμερο πολύ μικρό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες) “καβαλάμε” και την Κίνα και πάμε ντουγρού για να μπούμε στο κλαμπ των σημαντικά πληττόμενων χωρών.

Η Σουηδία, για την οποία έγινε πολύς λόγος από τον Μάρτιο και μετά, ως εναλλακτική αντιμετώπιση της πανδημίας, έκανε μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα, προκρίνοντας μέτρα αποστασιοποίσης, μετρώντας μέχρι τώρα 208.295 και 6.406 θανάτους.

Αν κάποιος ψάχνει εναγωνίως τη διαφορά του δικού μας μοντέλου με αυτό των Σουηδών, αυτό είναι 4.000 νεκροί.

Κι αν είχαμε κάνει ακριβώς ότι και οι Σουηδοί, οι νεκροί μας λόγω μεγαλύτερης πυκνότητας πληθυσμού, αλλά και κοινωνικών συνηθειών θα ήταν πολύ περισσότεροι

Σε πέντε επίπεδα χάθηκε η μπάλα και φτάσαμε στη μεγάλη σφοδρότητα του δεύτερη κύματος, ενώ ήδη κάποιοι προειδοποιούν για το τρίτο κύμα Γενάρη-Φλεβάρη που θα είναι ακόμη πιο φριχτό.  Εννοούν μετά το άνοιγμα της αγοράς για να κινηθούν τα μαγαζιά και να ικανοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη κατανάλωση.

Το πρώτο επίπεδο ήταν αυτό της επικοινωνίας-ενημέρωσης. Από τη μοναδική κάθε απόγευμα έγκυρη ενημέρωση, φτάσαμε στο σημείο να μιλούν δεκάδες άνθρωποι για τον κορωνοϊό, να κάνουν τις εκτιμήσεις τους, να λένε τα δικά τους και το μήνυμα μοιραία να εξασθενεί. Το Μένουμε Σπίτι χάθηκε στην ομίχλη μιας καταιγίδας απόψεων και αναλύσεων, πολλές από τις οποίες εμπεριείχαν και την τάση αυτοπροβολής, σε βαθμό ορατό.

Το δεύτερο επίπεδο που μας έκαψε ήταν αυτό του “γνωστού” που να έχει νοσήσει και να ξέραμε με βεβαιότητα. Εκεί κάθε Νεοέλληνας είναι εντάξει πλέον, γνωρίζοντας και κάποιον/ κάποια που δυστυχώς τελικά δεν τα κατάφερε.

Το παιχνίδι χάθηκε σε όλες τις κλειστές δομές: από ομάδες, γηροκομεία, σχολές αστυνομίας και Στρατού, νοσοκομεία, κέντρα κράτησης, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, δομές αστέγων, κέντρα θεραπείας από ψυχότροπες ουσίες. Από τη φύση τους είναι δύσκολες γιατί ο συγχρωτισμός είναι εγγενής, η παραμικρή παράλειψη κόστισε. Και προφανώς υπήρξαν πολλές.

Τα μπαρ και τα προαστιακά πάρτι. Εδώ υπάρχει η παρανόηση. Γιατί κατηγορούνται οι πιτσιρικάδες που πάνε στα πάρτι και όχι αυτοί που τα διοργανώνουν και θησαυρίζουν, παίζοντας με τη δημόσια υγεία;

Πέμπτο και τελευταίο επίπεδο, ο έλεγχος στα σύνορα: αυτό που καταλαβαίνει ο απλός πολίτης είναι πως με τη χώρα σε λοκ ντάουν τα σύνορα ήταν ξέφραγο αμπέλι, με μαϊμού αρνητικά τεστ θετικών που αναζήτησαν καλύτερη νοσηλεία στην Ελλάδα, πληρώνοντας αδρά για να περάσουν. Τα λίγα κρούσματα στις πύλες εισόδου έπρεπε να είχαν υποψιάσει τους ιθύνοντες.

Πόσοι από αυτούς εξελίχθηκαν στους δικούς μας ασθενείς “31”;

Γιατί ένα 10% λένε έρευνες πως προκαλούν το υπόλοιπο 90% των λοιμώξεων.

Και τελικά και για να μην το κουράζουμε με αναλύσεις και αμπελοφιλοσοφίες, αυτός που είπε πως στις 100 ερωτήσεις, στα 100 “γιατί”, οι 99 απαντήσεις είναι “για τα λεφτά” δικαιώνεται και στον καιρό της πανδημίας.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη