• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Frontier, μια σειρά για να ζεστάνετε τις παγωμένες νύχτες του Λέανδρου
Frontier, μια σειρά για να ζεστάνετε τις παγωμένες νύχτες του Λέανδρου

Η σειρά είναι παράλληλα και ένα αφήγημα της προσαρμοστικότητας του ανθρώπινου είδους όχι μόνο στις κλιματολογικές συνθήκες, αλλά σε όλες τις καταστάσεις, με αντίρροπες δυνάμεις τη φιλοδοξία και την ανάγκη για πλούτη απέναντι ακόμη και την αυτοσυντήρηση.

Αν νιώθετε πως κάνει παγωνιά, μπορείτε να χαζέψετε τις παγωμένες εκτάσεις, τις χιονοθύελλες, τα απρόσιτα μέρη του Καναδά στη σειρά Frontier, που δεν είναι νέα, αλλά τελειώνει στον 3ο κύκλο, μιας και το Netflix έχει από καιρό ανακοινώσει πως δεν θα υπάρξει τέταρτος.

Ο κάθε κύκλος απαρτίζεται από 6 επεισόδια. Ο πρώτος κύκλος είναι σημαντικός για να εμπεδώσουμε εκτός από τους χαρακτήρες, το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο κινείται: βρισκόμαστε στο τέλος του 18ο αιώνα και η υπόθεση εξελίσσεται εν πολλοίς σε αμφισβητούμενα εκείνη την εποχή εδάφη. Οι ΗΠΑ έχουν κατακτήσει την ανεξαρτησία τους από τους Άγγλους, οι οποίοι θέλουν βασικά να διατηρήσουν τα ερείσματα τους βορειότερα και ειδικά το μονοπώλιο στο φοβερά επικερδές την εποχή εκείνη, εμπόριο γούνας.

Σε πρώτο πλάνο οι Γαλλικές και Βρετανικές κτήσεις  γύρω από το Μόντρεαλ, οι οποίες σήμερα ανήκουν στον Καναδά, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ενώ οι αυτόχθονες ιθαγενείς βρίσκονται ακόμη ως παράγοντες ισχύος στην περιοχή.

Η πλοκή εξελίσσεται σε τέσσερα επίπεδα. Στο οχυρό των Βρετανών, μια μικρή πόλη σε μια εσχατιά της γης, στο Μόντρεαλ που οι έμποροι επιδίδονται σε άγριο και δολοφονικό αγώνα επικράτησης, στα παγωμένα βουνά και στα ποτάμια που όλο και συμβαίνουν πραγματάκια και τέταρτον διαρκώς πάνω σε ένα πλοίο που πάει ή έρχεται από τη Βρετανία, φέρνοντας προμήθειες, στρατό, λαθρεπιβάτες ακούσιους και εκούσιους και πάντα πολλούς μπελάδες.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο παράνομος κυνηγός Declan Harp (Jason Momoa), ο οποίος είναι μισός Ιρλανδός και μισός Cree, μια αληθινή πολεμική μηχανή που γαλουχήθηκε από τους Βρετανούς, πριν τους αφήσει και στην πορεία γίνει ορκισμένος εχθρός τους.

frontier1

Η Zoe Boyle, γνωστή από την σειρά Downton Abbey, είναι η Grace Emberly, ένας χαρακτήρας κεντρικός στη σειρά, που φέρει και ατόφια την ηθική της εποχής, αλλά και τη γαλλική επιρροή στον Καναδά.

Ο Alun Armstrong που υποδύεται τον Lord Benton, είναι ο κακός τύπος που κερδίζει τις εντυπώσεις με τη ραδιουργία, τις μεθόδους και την απανθρωπιά του, ένας τυπικός Άγγλος ευγενής του 18ου αιώνα, που θεωρούσε τους ιθαγενείς και τους μη χριστιανούς κατώτερα όντα και όλους ανεξαιρέτως αναλώσιμος μπροστά στον σκοπό του για κυριαρχία.

Δεν πρόκειται για αριστούργημα, είναι όμως μια τίμια σειρά που τη βλέπει κανείς ευχάριστα. Τα 18 επεισόδια είναι 2-3 ημέρες για όσους “καταπίνουν σειρές” τώρα στην καραντίνα.

Ο επικός τρίτος κύκλος θα ανταμείψει το θεατή, γιατί ο δεύτερος κύκλος (όπως οι περισσότερες σειρές του netflix) κάνει κοιλιά, με την πλοκή να σκαλώνει και το ατέλειωτο λευκό να σώζει την κατάσταση.

Η σειρά είναι παράλληλα και ένα αφήγημα του αγώνα στα αφιλόξενα μέρη, της προσαρμοστικότητας του ανθρώπινου είδους όχι μόνο στις κλιματολογικές συνθήκες, αλλά σε όλες τις καταστάσεις, με αντίρροπες δυνάμεις τη φιλοδοξία και την ανάγκη για πλούτη απέναντι ακόμη και την αυτοσυντήρηση.

Σε ένα Πύργο στη Σκωτία θα λάβει χώρα το τέλος της σειράς, που θα είναι ανατρεπτικό και απρόσμενο.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη