• emo.gr
  • Sport
  • Το διπλό πείραμα του Μάρτινς έστειλε την ΑΕΚ σε νευρική κρίση
Το διπλό πείραμα του Μάρτινς έστειλε την ΑΕΚ σε νευρική κρίση

Τα λαϊκά δικαστήρια και τα λαϊκά ξεσπάσματα είναι πρωτίστως για λαϊκή κατανάλωση.

Γράφουν πως θα φύγει ο Χιμένεθ πληρώνοντας το μάρμαρο της ευρείας ήττας, όμως ο υπεύθυνος είναι ο Μάρτινς. Και θα εξηγήσουμε γιατί.

Πρώτον αλλάζει την διάταξη:

Βάζει 3 (πολύ ποιοτικούς) σέντερ μπακ: Σεμέδο, Σωκράτη, Μπα και κλειδώνει την άμυνα. Παίζει με δύο ακραίους φουλ μπακ με επιθετικές αρετές, Ανδρούτσο και Χολέμπας (Λαλά και Ρέαμτσουκ υστερούν στο παραγωγικό κομμάτι, είναι μπακ) και έτσι ανοίγει το γήπεδο, βγαίνουν διάδρομοι πολλοί, αλλά δεν έφτανε αυτό για να γίνει το πάρτι του 1-5.

Δεύτερον λοιπόν παρότι δεν έχει τον Βαλμπουενά, δεν ξεκινά ούτε τον Φορτούνη και κερδίζει σε τρεξίματα. Πολλοί έγραφαν να ξεκινά και με τους δύο, αυτός επέμενε να βάζει μόνο τον έναν από τους μπαλαδόρους του, χτες ξεκίνησε με κανέναν κι όταν έβαλε το Φορτούνη, μπήκε απλά το κερασάκι σε ένα σχεδιασμό που ήταν έξοχος γιατί βγήκε 100%, κάτι αληθινά σπάνιο.

Μπρούμα και Μασούρας οργώνουν το γήπεδο, Εμβιλά, Καμαρά, Ελ Αραμπί δημιουργούν στον άξονα μιας και οι πολλοί παίκτες που ανεβαίνουν κατά κύματα έχουν πελαγώσει την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, ποδόσφαιρο είναι, βλέπουμε και στην Ευρώπη μεγάλα σκορ δεν έγινε κάτι τρομερό στην τελική.

Στην υπανάπτυκτη ποδοσφαιρικά Ελλάδα, ο οργανωμένος οπαδός θα μαζέψει τους παίκτες για να τους πει να βγάλουν τις φανέλες κι αν το γήπεδο είχε κόσμο θα είχαν συμβεί κι άλλες ομορφιές.

Αυτά γίνονταν πριν 30, 40, 50 χρόνια παντού. Τώρα πια όχι. Τα ποδοσφαιρικά κλαμπ σε όλη την Ευρώπη είναι πλήρως επαγγελματικά, με δομή, ιεραρχία και ευθύνες που αποδίδονται όταν πρέπει, σε “νεκρό” χρόνο και με “κρύο” αίμα.

aek---olympiacos

Δεν είναι τυχαίο που ο Πέδρο Μαρτίνς ( ο οποίος έκλεισε κιόλας τρία χρόνια στο λιμάνι) είπε πως το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων. Ρεαλιστής, προσγειωμένος και με στοχοπροσήλωση, δεν έκοψε ταχύτητα στην ομάδα, έβγαλε όμως Καμαρά και Ελ Αραμπί στο 63΄. Με το σκορ στο 0-4, η δουλειά είχε γίνει και με παραπάνω.

Στον αντίποδα η ΑΕΚ μπαίνει σε νευρική κρίση με τους φιλάθλους της να φωνάζουν πως όλες οι επιλογές είναι λάθος. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Έπαιξε με έναν αντίπαλο πιο ποιοτικό που βρέθηκε σε ιδανική βραδιά, που δεν είχε άγχος. Δεν της πήγε τίποτα καλά, αλλά τέτοιες ήττες βοηθούν στην αυτοκριτική όλων: διοίκησης, προπονητή, παικτών.

Η ΑΕΚ είναι μαγαζί γωνία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αργά ή γρήγορα θα βρει ξανά τη δυναμική της. Μπάλα είναι και γυρίζει.

Μακροπρόθεσμα αυτές οι ήττες μόνο καλό κάνουν, γιατί ανασυντάσσουν μια ομάδα.

Τα λαϊκά δικαστήρια και τα λαϊκά ξεσπάσματα είναι πρωτίστως για λαϊκή κατανάλωση.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη