• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • Η ψυχρή λίμνη, τα μπάνια του λαού και το επώνυμο διαζύγιο
Η ψυχρή λίμνη, τα μπάνια του λαού και το επώνυμο διαζύγιο

πλήθος χωρισμών σημειώνεται μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου Βανδής-Ντέμη. Οι μισοί δεν είχαν καν σχέση, αλλά ας μη στεκόμαστε στις λεπτομέρειες, να εστιάσουμε στον πόνο των ανθρώπων.

Ένας μήνας γεμάτος αντιφάσεις.

Από τη γαλάζια λίμνη της ζέστης στην ψυχρή γερμανική λίμνη, που θα φέρει αέρα και βροχές.

Από τους οργίλους ψεκασμένους, στους οργισμένους μπολιασμένους. Που καμιά φορά γίνονται φανατικότεροι των αντι- και τείνουν να τους μοιάσουν σε ύφος

Όποιος δεν έχει βαρεθεί τη συζήτηση αυτή, να το κοιτάξει. Ένα εμβόλιο είναι ρε παιδιά, κάντε το μπας και τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα. Εκατοντάδες εκατομμύρια το κάναμε και δε γίναμε ούτε κεραίες, ούτε αγελαδόμορφοι.

Μία πρώτη συνέπεια των ποσοστών κάλυψης που δεν είναι τα αναμενόμενα είναι να κάνουν τα παιδιά 15-17 ετών το εμβόλιο. Αλλά και εκεί το εμβόλιο θα το κάνουν τα παιδιά των εμβολισμένων, για τους άλλους το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά και ελπίζουμε να μην είναι σάπιο στον πυρήνα του.

Βλέπετε πως ο κορωνοϊός δεν έχει φιλότιμο. Καλά να διαταράξει τον πλανήτη, τις δουλειές, τις επαφές, τα πάντα, αλλά φέτος έχει μια πρόσθετη ιδιαιτερότητα: δε σέβεται ούτε τα πολυθρύλητα και χιλιοτραγουδισμένα “μπάνια του λαού”.

Τα οποία ξεκινούν από 20/7, φτάνουν στην κορύφωση τους έως το 15αύγουστο και μετά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση.

Κάπου εκεί τοποθετούν οι ειδικοί την κορύφωση του τέταρτου κύματος που προελαύνει με την παραλλαγή Δέλτα εμπροσθοφυλακή.

Και εμείς το πρόγραμμά του ο καθένας. Δεν ξέρω κανέναν αντειμβολιαστή που να ψήθηκε από τις παραινέσεις. Οι διστακτικοί πήγαν, θα πήγαιναν ούτως ή άλλως. Παρακινήθηκαν απλά.

Και ο καιρός περνά, αλλά η ατζέντα αλλάζει λόγω της καθημερινότητας. Όλοι έχουν άποψη για το διαζύγιο Βανδή-Ντέμη, λες και πήγαιναν διακοπές κάθε καλοκαίρι μαζί.

Τα “εν οίκω μη εν δήμω” και ας κοιτάξει ο καθένας την καμπούρα του, μετά το gossip που δεν υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί.

Άλλωστε και οι σχέσεις, ειδικά οι γάμοι έχουν ένα μοτίβο, περίπου ίδιο με τον καιρό: από τη θέρμη, τη ζέση, την καψούρα, τον έρωτα περνούν στον ξενέρωτα, την ψύχρα, την ψυχρασία, έως τη στιγμή που η ψυχρή λίμνη περνά και αφήνει πίσω της αρρωστημένους και αγρίμια.

Από το “όλα οδηγούν σε σένα”, το GPS αρχίζει να δείχνει κι αλλού και πάμε σε ένα ξερό “γεια” με ή χωρίς ενορχήστρωση. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, ας μην το κάνουμε θέμα, γιατί πέρα από την αρχική ελαφρότητα, μπορεί να διαπιστώσουμε κατ΄αναλογία ομοιότητες με δικές μας εμπειρίες.

Τέλος να το πούμε κι αυτό (αφού τα εξηγούμε ωραία) πλήθος χωρισμών σημειώνεται μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου Βανδής-Ντέμη. Οι μισοί δεν είχαν καν σχέση, αλλά ας μη στεκόμαστε στις λεπτομέρειες, να εστιάσουμε στον πόνο των ανθρώπων.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής