• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • The Good Doctor: η σειρά που μπορεί να αλλάξει άποψη στους σκεπτόμενους αρνητές
The Good Doctor: η σειρά που μπορεί να αλλάξει άποψη στους σκεπτόμενους αρνητές

Με κεντρικό ήρωα, έναν ειδικευόμενο χειρούργο με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και το σύνδρομο του σοφού (Savant) κεντρίζει το ενδιαφέρον από το πρώτο επεισόδιο: ο εκπληκτικός τρόπος που σκέφτεται τα ιατρικά περιστατικά σώζει ζωές.

Η σειρά των τεσσάρων κύκλων που θα αλλάξει επίπεδο στους ερασιτέχνες “γιατρούς”, που θα κάνει θετικούς τους αρνητές, που θα βάλει το Νοσοκομείο και την Επιστήμη μέσα στο κεφάλι σας.

Με κεντρικό ήρωα, έναν ειδικευόμενο χειρούργο με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και το σύνδρομο του σοφού (Savant) κεντρίζει το ενδιαφέρον από το πρώτο επεισόδιο: ο εκπληκτικός τρόπος που σκέφτεται τα ιατρικά περιστατικά σώζει ζωές.

Η δική του ζωή όμως κάθε άλλο παρά ανέφελη είναι, ενώ ο μέντοράς του κάνει τα πάντα για να τον προστατεύσει, ενώ και η γειτόνισσα μπαίνει δυναμικό στη ζωή του.

doctor14

Στο πολύ απαιτητικό και συγχρόνως ανταγωνιστικό περιβάλλον του Νοσοκομείου εκτυλίσσεται η δράση: επεμβάσεις στον εγκέφαλο, καρδιακές ανεπάρκειες και εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, δύσκολα περιστατικά στην αντιμετώπιση, ατυχήματα καθημερινά, μαζικά ή ατομικά, ιατρικά λάθη, πανικός στα επείγοντα, λάθος διαγνώσεις, διλήμματα γιατρών αλλά και οικείων που καλούνται να πάρουν μια απόφαση ενυπόγραφα, μετατραυματικό στρες.

Η ιατρική δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη που στηρίζεται σε συστηματική έρευνα, που κάνει λάθη, διορθώνει, αλλάζει θεραπείες και τρόπο σκέψης: ξαφνικά μπορούν να γίνουν πράγματα που ήταν αδύνατα μέχρι πρόσφατα.

good-doctor-700x560

Μια σειρά που καταπιάνεται με όλες τις διακρίσεις, με την εξουσιαστική φύση των ανθρώπινων σχέσεων, με την ιατρική ως λειτούργημα.

Ο Σον βρίσκει συνέχεια μπροστά του την κακοποιητική και τραυματική παιδική του ηλικία, ως τη στιγμή που ο πατέρας του ζυγώνει στο θάνατο.

Και ναι, μπορεί όλοι οι ασθενείς σε πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να έχουν μονόκλινο δωμάτιο, χειρουργεία και ΜΕΘ να είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμα, κάτι που στα μάτια μας μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν είναι.

Αξιοσημείωτα τα επεισόδια που αφορούν τον covid-19, δίνουν ανάγλυφα όλη τη μάχη και την απόγνωση των υγειονομικών.

gooddoctor3

Τρομερό το επεισόδιο με τον εναλλακτικό τηλεπωλητή διαφόρων σκευασμάτων (ναι, είναι βέβαιο πως κάτι σας θυμίζει) ο οποίος εμπιστεύεται τυφλά τον ήρωα μας, μιας και είναι ο μόνος που δεν μπορεί να πει ψέματα.

Οι δυσκολίες στην επικοινωνία δεν αφορούν μόνο τον πάσχοντα με αυτισμό γιατρό. Οι κοινωνικές δεξιότητες είναικάτι πολύ πιο πολύπλοκο από αυτό που φανταζόμαστε.

doctor12

Μπορείτε άνετα να δείτε τις 4 σεζόν, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου που έχει ανακοινωθεί πως ξεκινά ο πέμπτος κύκλος της σειράς.

Θα μάθετε πολλά, θα εκπλαγείτε με περισσότερα. Μια καλογυρισμένη σειρά με δυνατό σενάριο, που δεν κουράζει ακριβώς γιατί τα ιατρικά περιστατικά είναι άπειρα και ο κάθε ασθενής ξεχωριστός.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη