• emo.gr
  • Sport
  • Άρσεναλ και Τότεναμ κυνηγούν τη Λέστερ!
Άρσεναλ και Τότεναμ κυνηγούν τη Λέστερ!

Ντέρμπι κορυφής είχαν και στην Αγγλία αυτό το Σαββατοκύριακο, μόνο που εκεί το ποδόσφαιρο είναι κυρίως ένα παιχνίδι, ένα ψυχαγωγικό προϊόν. Τεράστιων επενδύσεων, καινοτόμου μάρκετινγκ και κυρίως σεβασμού. Προς το άθλημα και τον αντίπαλο.

Ντέρμπι κορυφής είχαν και στην Αγγλία αυτό το Σαββατοκύριακο, μόνο που εκεί το ποδόσφαιρο είναι κυρίως ένα παιχνίδι, ένα ψυχαγωγικό προϊόν. Τεράστιων επενδύσεων, καινοτόμου μάρκετινγκ και κυρίως σεβασμού. Προς το άθλημα και τον αντίπαλο. Ο Πρώτος έπαιζε με τον δεύτερο και ο τρίτος με τον τέταρτο. 2-1 και 1-2 τα σκορ στα ματς Άρσεναλ-Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτυ-Τότεναμ.

Το πέναλτι που δόθηκε στη Λέστερ ήταν τουλάχιστον αμφιλεγόμενο, αλλά ουδείς ασχολήθηκε παραπάνω από δύο λεπτά. Ο Vardy έκανε το 0-1 και η Λέστερ έδειχνε να πετά προς τον τίτλο.

Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο της Άρσεναλ;όμως, οδήγησε τους παίκτες του Ρανιέρι σε μαζική άμυνα. Ανέκοπταν τους αντιπάλους τους και αντικανονικά, οπότε φυσιολογικά έμειναν με δέκα παίκτες. Αυτό τους οδήγησε να αμυνθούν μέχρις εσχάτων. Ο Walcott ισοφάρισε μετά από κεφαλιά πάσα του Ζιρού και όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν το τελικό σκορ του ματς, από τη στιγμή που ο Σμάιχελ έβγαλε τον κεραυνό του Ζιρού από τα τρία μέτρα στο 87΄. Ενώ είχα συμπληρωθεί  τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, ο διαιτητής αποφάσισε να αφήσει να εκτελεστεί το φάουλ. Οζίλ γλυκιά σέντρα, Welbeck κεφαλιά στη γωνία για το 2-1, που οδήγησε το γήπεδο σε ξέφρενους πανηγυρισμούς  και τους ποδοσφαιριστές στην εξέδρα!

Οι αλλαγές του Βενγκέρ, Walcott (70′) και Welbeck (90’+5) γύρισαν το ματς και μείωσαν τη διαφορά από τη Λέστερ στους δύο βαθμούς!

Kαι η Τότεναμ όμως διεκδικεί επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα μετά την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής! Με μεγάλη εμφάνιση στο «Έτιχαντ», η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο, επιβλήθηκε 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έμεινε στο -6 από την κορυφή, χάνοντας σημαντικό έδαφος. Κέιν με πέναλτι και Έρικσεν ήταν οι σκόρερ των «πετεινών», που αν και ισοφαρίστηκαν στο 74΄ από τον Ιενάτσο, κατάφεραν λίγο πριν την εκπνοή να πάρουν το σπουδαίο «διπλό» και να μειώσουν στο -2 από την πρωτοπόρο Λέστερ (έφτασαν τη δεύτερη Άρσεναλ).

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • To “Φουρνιέ αλάνι για πάντα στο λιμάνι” δεν είναι πλέον μόνο σύνθημα. Επέκταση συμβολαίου στον Γάλλο δίνει ο Ολυμπιακός ως τη λήξη της καριέρας του και μάλιστα με μεγαλύτερες απολαβές, ενώ ήδη υπάρχουν σκέψεις και για την παραμονή του μετά σε διοικητικό πόστο στην ομάδα
  • Ευτυχώς είναι σώοι οι τρεις χειριστές μετά την αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στον όρμο της Ελευσίνας
  • Ελλάδα – ΗΠΑ 14-10 στον ημιτελικό του Παγκόσμιου στο πόλο γυναικών: 1.410 % οι δασμοί Τραμπ προς Ελλάδα χαλαρά
  • Ελλάδα – Γαλλία 23-9 στο πόλο γυναικών, οι Γαλλίδες χαίρουν ευτυχώς άκρας υγείας