• emo.gr
  • Sport
  • Το ματς της δεκαετίας
Το ματς της δεκαετίας

Στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί

Ένα απίστευτο ματς, από αυτά που μένουν χαραγμένα στη μνήμη των φιλάθλων έγινε απόψε στο Μόναχο. Στη ρεβάνς του 2-2 του Τορίνο, η Μπάγερν έδειχνε το απόλυτο φαβορί (στο 1.40 ήταν η απόδοση του άσσου πριν το παιχνίδι) αλλά η Γιουβέντους προηγήθηκε με 0-2 στο 28΄. Η Μπάγερν δεν έβρισκε λύσεις, αλλά η αλλαγή του Γκιυαρδιόλα που έβγαλε τον Τσάμπι Αλόνσο και πέρασε στη θέση του τον Κομάν άλλαξε το σκηνικό. Όλες οι φάσεις δημιουργήθηκαν από δεξιά που έπαιξε ο Κομάν, όπως  και τα δύο γκολ για το 2-2. Η Μπάγερν στο 72΄μείωσε και στο 91΄πήγε το ματς στην παράταση.

Εκεί είχε περισσότερες δυνάμεις και με αναπτερωμένη ψυχολογία, έβαλε ακόμη δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης για να γράψει το τελικό 4-2, ενώ η Γιουβέντους έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να πάειτο ματς στα πέναλτυ.

Ο Γκάρι Λίνεκερ όταν είχε ορίσει το ποδόσφαιρο ως το άθλημα που στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί, έχει πει την πιο διαχρονική ατάκα του αθλήματος.

Άλλωστε οι οπαδοί της Μπάγερν ήταν αυτοί που δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα αποκλειστούν, μεταδίδοντας απίστευτη  ενέργεια στους παίκτες.

Μία ανάσα από την πρόκριση η Γιουβέντους, είναι κρίμα που δεν θα βρίσκεται στην επόμενη φάση του Θεσμού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων για την ιστορία:

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια (46’ Μπερνάτ), Ριμπερί (101’ Αλκάνταρα), Λεβαντόφσκι, Ντόουγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (60’ Κομάν), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα, Κίμιχ.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κεντίρα (68’ Στουράρο), Μοράτα (72’ Μάντζουκιτς), Πογκμπά, Ερνάνες, Άλεξ Σάντρο, Μπαρτζάλι, Κουαδράδο (89’ Περέιρα), Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • To “Φουρνιέ αλάνι για πάντα στο λιμάνι” δεν είναι πλέον μόνο σύνθημα. Επέκταση συμβολαίου στον Γάλλο δίνει ο Ολυμπιακός ως τη λήξη της καριέρας του και μάλιστα με μεγαλύτερες απολαβές, ενώ ήδη υπάρχουν σκέψεις και για την παραμονή του μετά σε διοικητικό πόστο στην ομάδα
  • Ευτυχώς είναι σώοι οι τρεις χειριστές μετά την αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στον όρμο της Ελευσίνας
  • Ελλάδα – ΗΠΑ 14-10 στον ημιτελικό του Παγκόσμιου στο πόλο γυναικών: 1.410 % οι δασμοί Τραμπ προς Ελλάδα χαλαρά
  • Ελλάδα – Γαλλία 23-9 στο πόλο γυναικών, οι Γαλλίδες χαίρουν ευτυχώς άκρας υγείας