• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  •  Bregret: αναζητείται ο Βρετανός …Αλέξης Τσίπρας!
 Bregret: αναζητείται ο Βρετανός …Αλέξης Τσίπρας!

Αναζητείται η φόρμουλα για να μην βγει η χώρα από την ΕΕ, καθώς κάτι τέτοιο ενδέχεται να σημάνει και το τέλος της Μεγάλης Βρετανίας, με δεδομένη την πρόθεση της Σκωτίας, αλλά και του μητροπολιτικού Λονδίνου, να παραμείνουν στους κόλπους της Ένωσης.

Περισσότεροι από πεντακόσιες χιλιάδες Βρετανοί έχουν υπογράψει ηλεκτρονικά το αίτημα επανάληψης του δημοψηφίσματος. Για να εισαχθεί η υπόθεση  σε συζήτηση στη Βουλή, απαιτούνται μόλις εκατό χιλιάδες  υπογραφές.

Η πρωτοβουλία προήλθε έπειτα από την κίνηση εκατό χιλιάδων κατοίκων του Λονδίνου να ζητήσουν από τον δήμαρχο της πόλης να κηρύξει την ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας και να αξιώσει την ένταξή της στην Ε.Ε.

Οι διοργανωτές του εγχειρήματος θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν το αποτέλεσμα της εξόδου ή της παραμονής είναι μικρότερο του 60% και η συμμετοχή δεν υπερβαίνει το 75%, τότε να κρίνεται αναγκαία η επανάληψη του δημοψηφίσματος.
Η πλειονότητα των υπογραφών, όπως είναι αναμενόμενο, προέρχεται από τα μεγάλα αστικά κέντρα και το Λονδίνο.

Αναζητείται η φόρμουλα για να μην βγει η χώρα από την ΕΕ, καθώς κάτι τέτοιο ενδέχεται να σημάνει και το τέλος της Μεγάλης Βρετανίας, με δεδομένη την πρόθεση της Σκωτίας, αλλά και του μητροπολιτικού Λονδίνου, να παραμείνουν στους κόλπους της Ένωσης.

Έλλειμμα ηγεσίας, καθώς δεν υπάρχει ο Βρετανός … Αλέξης Τσίπρας που θα ερμηνεύσει …ορθά τη λαϊκή βούληση και ο οποίος δεν θα διακινδυνεύσει την περίπτωση εξόδου και τις μη μετρήσιμες –αυτή τη στιγμή τουλάχιστον- συνέπειες…

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ο Υπουργός φέρεται να δήλωσε “ελάλησα και είπα” και καρατομήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ
  • Έρχεται χιονιάς και οι συμπλοκές των μετεωρολόγων κυμαίνονται σε συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα
  • Μετά τα Φώτα θα λυνόταν το αγροτικό διαβεβαίωναν κυβερνητικοί παράγοντες: βουλωμένο γράμμα διαβάζουν θα πείτε, αλλά λάθος είναι, πιο σωστό το “δεν κόβουν ούτε με βαλέ”
  • Μπλέξαν οι γραμμές μας, μπλέξαν οι γραμμές: θα βρει η …υπηρεσία τι έγινε με τις συχνότητες, καταπληκτικό είναι πως τώρα ανακαλύψαμε πως θέλει εκσυγχρονισμό το σύστημα