• emo.gr
  • Emotions
  • Συγκλονίζει με το τέλος του ο Αλέξανδρος Βέλιος
Συγκλονίζει με το τέλος του ο Αλέξανδρος Βέλιος

«Δεν είμαι υπέρ της ευθανασίας. Είμαι υπέρ του δικαιώματος να μπορεί κανείς να επιλέξει πώς και πότε θα πεθάνει» έλεγε με νόημα.

Πέθανε το βράδυ της Κυριακής ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, καταφεύγοντας στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας.
Πριν πεθάνει άφησε δύο επιστολές: στη μια έκανε αναφορά για το πως επιθυμούσε να γίνει η κηδεία του και στην άλλη ανακοίνωνε ο ίδιος το θάνατό του. Και οι δύο επιστολές είναι ιδιόχειρες για να μην αμφισβητηθεί το περιεχόμενό τους από κανέναν.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι στο Α΄ νεκροταφείο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος έδωσε χθες τέλος στη ζωή του, με μη υποβοηθούμενη ευθανασία.

«Αποφάσισα απόψε να δώσω στη ζωή μου το τέλος που μου ταιριάζει.. Έζησα με αξιοπρέπειεα. με αξιοπρέπεια αποφάσισα και να πεθάνω. Ζητώ κατανόηση από τους δικούς μου ανθρώπους που δεν τους έδωσα την ευκαρία να μου κλείσουν τα μάτια… Φεύγω πλήρης».

Η σύζυγός του το έγραψε στο Facebook: «Αγάπη μου, καλό σου ταξίδι. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου!»

H ΝΔ σε ανακοίνωσή της εκφράζει θλίψη για την απώλεια: «Διακρίθηκε για τη μαχητικότητά του, τον ασυμβίβαστο και, πολλές φορές, αιρετικό λόγο του. Αρθρογραφούσε με γνώμονα τη δημιουργικότητα και την αξιοπρέπεια, ενώ σημαντική ήταν και η συγγραφική του παρουσία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.»

Ο Αλέξανδρος Βέλιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14-5-1953. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Παρίσι και με την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με την συγγραφή δεκάδων βιβλίων και τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος σε μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΒΡΑΔΥΝΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ) και περιοδικά (ΑΓΟΡΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ).

Στην εποχή της τηλεόρασης διετέλεσε διευθυντής στους ραδιοσταθμούς Κανάλι 1 του Πειραιά (1986-87) και ΚΑΝΑΛΙ 15 (1988-1990). Επίσης υπήρξε τηλεοπτικός παρουσιαστής-παραγωγός στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΑΝΑΛΙ 5, ΕΧΤRΑ, ALTER, πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού KONTRA και υπεύθυνος της σειράς δοκιμίων MicroMEGA στις εκδόσεις ΡΟΕΣ/PRINTA.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του  και στο ερώτημα γιατί επιλέγει την ευθανασία από την αυτοκτονία είναι σαφής: «Είμαι θαρραλέος σε σχέση με τις ιδέες, αλλά δειλός σε ό,τι έχει να κάνει με τη βία και το σωματικό πόνο».

Επιθυμία του είναι να αποφύγει μία μάχη, η οποία θα τον καθήλωνε για μήνες στο κρεβάτι.

«Δεν είμαι υπέρ της ευθανασίας. Είμαι υπέρ του δικαιώματος να μπορεί κανείς να επιλέξει πώς και πότε θα πεθάνει» έλεγε με νόημα.

Μάλιστα από τη στιγμή που έμαθε ότι πεθαίνει λόγω του καρκίνου αφιέρωσε πολλές ώρες από τον λίγο χρόνο που του έμενε για να γράψει ένα βιβλίο για την ευθανασία. «Εγώ και ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου.

Το γεγονός ότι η επιλογή του ξεφεύγει από τα ειωθότα, αναμένεται να ανοίξει μία τεράστια συζήτηση για την οικειοθελή αποχώρηση από τη ζωή, κάτι που μάλλον επιθυμούσε ο εκλιπών.

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • To “Φουρνιέ αλάνι για πάντα στο λιμάνι” δεν είναι πλέον μόνο σύνθημα. Επέκταση συμβολαίου στον Γάλλο δίνει ο Ολυμπιακός ως τη λήξη της καριέρας του και μάλιστα με μεγαλύτερες απολαβές, ενώ ήδη υπάρχουν σκέψεις και για την παραμονή του μετά σε διοικητικό πόστο στην ομάδα
  • Ευτυχώς είναι σώοι οι τρεις χειριστές μετά την αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στον όρμο της Ελευσίνας
  • Ελλάδα – ΗΠΑ 14-10 στον ημιτελικό του Παγκόσμιου στο πόλο γυναικών: 1.410 % οι δασμοί Τραμπ προς Ελλάδα χαλαρά
  • Ελλάδα – Γαλλία 23-9 στο πόλο γυναικών, οι Γαλλίδες χαίρουν ευτυχώς άκρας υγείας