- emo.gr
- Emotions
- Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου!
Πίσω απ την ομορφιά υπάρχει μια τεράστια βιομηχανία, ένας φοβερός μηχανισμός ικανός να ξαναγεννήσει ουσιαστικά μια άλλη γυναίκα μέσα από την ίδια γυναίκα
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες ώρες μέσο όρο ξοδεύει μια γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της μπροστά στον καθρέπτη; Μια πρόχειρη εκτίμηση ειναι χρειαζόμαστε καθημερινά μισή με μία ώρα τουλάχιστον για να φτιάξουμε μαλλιά, μακιγιάζ, φρύδια και νύχια.
Aξίζει ;άραγε τον κόπο να πληρώνουμε το τίμημα της κατανάλωσης του πολύτιμου χρόνου μας για την φιλαρέσκεια μας;Αυτή την ύαινα που έχουμε σχεδόν όλες οι γυναίκες μέσα μας. Αυτήν που μας ζητάει να είμαστε καθημερινά βαμμένες, με όμορφα ρούχα και άψογα χτενισμένο μαλλί.Η ανάγκη να αρέσουμε φυσικά δεν είναι αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο. Απλά λόγω χαρακτηριστικών και φύλου έχουμε περισσότερες επιλογές και φυσικά σπαταλάμε περισσότερο χρόνο στην εμφάνιση μας από ότι ένας άντρας.
Από μικρές οι μητέρες μας, μας φορούν παραμυθένια φορέματα και αναδεικνύουν τα μαλλιά μας οπού συνήθως μας διατηρούν μακριά, ώσπου φτάνουμε στην εφηβεία και το σώμα μας μεταμορφώνεται σ ένα κορμί γυναικείο με καμπύλες.Κάπου εκεί μπαίνει και το μικρόβιο της φιλαρέσκειας. Αρχίζουμε και ανταποκρινόμαστε στις κολακείες και αρχίζουμε να προσέχουμε την εικόνα μας πιο έντονα!Κάτι που κλιμακώνεται μέχρι να πάρουμε απόφαση ότι τα γηρατειά μας χτύπησαν την πόρτα κι επαναπαυτούμε στις ρυτίδες και το χαλαρό πια δέρμα.
Αναλογιστείτε τώρα πόσα επαγγέλματα θρέφουν την γυναικεία φιλαρέσκεια. Είναι τόσα μα τόσα πολλά! Η γυναίκα μπορεί στην εποχή μας να αγοράσει μα και να αλλάξει τα πάντα στην εμφάνιση της. Πίσω απ την ομορφιά υπάρχει μια τεράστια βιομηχανία, ένας φοβερός μηχανισμός ικανός να ξαναγεννήσει ουσιαστικά μια άλλη γυναίκα μέσα από την ίδια γυναίκα. Πολλές φορές ομορφότερη και άλλες παραμορφωμένη.Όλα εξαρτώνται από τα χέρια που θα πέσεις αφού στον χώρο υπάρχουν και κομπογιαννίτες κ επιτήδειοι. Και μια γυναίκα με φουσκωμένα μυαλά είναι ένας στόχος εύκολος, ιδίως κρατά παχουλό πορτοφόλι.
Φυσικά δεν μπορείς να κατηγορήσεις μια γυναίκα επειδή κολακεύεται ή επειδή επιθυμεί να αρέσει .Όμως μια γυναίκα που αρχίζει να εθίζεται στην ομορφιά της και να εγκλωβίζεται στην εικόνα της, αργά ή γρήγορα θα χάσει τις ψυχικές της ισορροπίες.
Άλλες γυναίκες επιλέγουν να κρύβουν την φιλαρέσκεια τους ή να υποκρίνονται ότι δεν τις απασχολεί η εμφάνιση τους. Άλλες ακόμα αρέσκονται στο να μην αναδεικνύουν ίχνος από την θηλυκότητά τους.
Η φιλαρέσκεια είναι καμιά φορά και κακός σύμβουλος. Πρέπει να την χρησιμοποιούμε με μέτρο και σύνεση όπως και την ομορφιά μας. Η ομορφιά ανοίγει πόρτες σαφώς.Όμως κι ένα εύστροφο μυαλό εύκολα θα τις άνοιγε.
Είναι προτιμότερο να σε χαρακτηρίζει περισσότερο η ομορφιά σου; Ή η ευφυΐα σου; Μάλλον και τα δύο.
Σοφία Καρακώστα
-
“Ας χαθούν οι Έλληνες, τα αρχεία να γλιτώσουν”
4 ημέρες ΠΡΙΝ -
Ξαφνικά “κλειδώνεις” δημόσια: Τρακ, Ντροπαλότητα ή Κοινωνικό Άγχος;
2 εβδομάδες ΠΡΙΝ -
Η μαλθακότητα προς τους προδότες θα μας καταστρέψει όλους
2 εβδομάδες ΠΡΙΝ