• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Διεθνή
  • Η Γαλλία κείται …Μακρόν!
Η Γαλλία κείται …Μακρόν!

Ο Μακρόν παραμένει το φαβορί για να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες με αποδόσεις κάτω του διπλασιασμού (1.95) και ακολουθούν Λεπέν με 4.00, Φιγιόν με 5.50, Μελανσόν με 6.50 και Αμόν με την εκρηκτική απόδοση 1 προς…501!

Την Κυριακή διεξάγεται ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και οι δημοσκοπήσεις αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την πρόκριση.

Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι που μπορούν να προκριθούν για τον δεύτερο γύρο που θα γίνει στις 7 Μαΐου: Ο Εμμανουέλ Μακρόν, η Μαρίν Λεπέν, ο Φρανσουά Φιγιόν και ο νεοκομμουνιστής  Μελανσόν. Και οι τέσσερις έχουν τις πιθανότητες τους σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις,με επικρατέστερο ζευγάρι το Μακρόν-Λεπέν.

Στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της «Pop2017 BVA-Salesforce», η οποία δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Παρασκευή, ο Εμμανουέλ Μακρόν παραμένει στάσιμος με 23%. Ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν, η οποία έχασε μια μονάδα, με 22% και ακριβώς πίσω τους βρίσκονται ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και ο νεοκομμουνιστής Μελανσόν, οι οποίοι  λαμβάνουν 20% στην πρόθεση ψήφου.

Η τετράδα των ενδεχόμενων νικητών βρίσκεται σε ποσοστά που μπορούν να ανατραπούν γιατί οι διαφορές είναι ελάχιστες και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν έχασε κι άλλο έδαφος και κατρακύλησε στο 7,5% και ακολουθούν πολύ πίσω οι υπόλοιποι υποψήφιοι (συνολικά 11).

Η τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας θεωρείται κρίσιμη, παρά το γεγονός ότι άλλες δημοσκοπήσεις, όπως οι OpinionWay, Ifop, Ipsos, Odoxa προέβλεπαν ότι Μακρόν και Λεπέν θα προκριθούν για τον δεύτερο γύρο.

Η Λεπέν είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στο δεύτερο γύρο, η δημοσκόπηση BVA προβλέπει ότι χάνει από όλους στο δεύτερο γύρο: ο Εμμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει με 64%-36% την Μαρίν Λεπέν, ο Φρανσουά Φιγιόν με 64%-36% και ο Μελανσόν με 58%-42%.

Το εκπληκτικό εύρημα είναι ότι προκριθούν ο δεξιός Φιγιόν και ο νεοκομμουνιστής Μελανσόν, τότε  κερδίζει ο Μελανσόν με 58%-42%!

Πάντως ο Μακρόν παραμένει το φαβορί για να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες με αποδόσεις κάτω του διπλασιασμού (1.95) και ακολουθούν Λεπέν με 4.00, Φιγιόν με 5.50, Μελανσόν με 6.50 και Αμόν με την εκρηκτική απόδοση 1 προς…501!

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Μια συνέντευξη που μεταδίδεται Κυριακή μεσημέρι μας γυρνάει στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: θα μοιράσει αλήθεια και πόνο
  • Ταράζουν την Παρασκευή του λαού οι ειδήσεις για τη σύλληψη πασίγνωστου σεφ και άντε να βρεις ποιος είναι (εννοείται πως ξέρουμε) με την TVνα μαγειρεύει τα τελευταία πολλά χρόνια, όταν δε λέει ανοησίες σε talk shows
  • Να χάνει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη έγινε μοτίβο πλέον: νωρίς στη σεζόν ασφαλώς, αλλά ο Λαρισαίος δείχνει να έχει βρει τη συνταγή να νικά το φαβορί
  • Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μοναδικό, τον εμβληματικό τραγουδοποιό της, τον καλλιτέχνη που σημάδεψε όσο ελάχιστοι τα τελευταία εξήντα χρόνια: ο Διονύσης Σαββόπουλος στη γειτονιά των αγγέλων