• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Διεθνή
  • Βραβείο σεναρίου στις Κάννες για τον Λάνθιμο!
Βραβείο σεναρίου στις Κάννες για τον Λάνθιμο!

Χρυσός Φοίνικας για την ταινία «The Square» του Ρούμπεν Όστλουντ.

Έπειτα από δύο εβδομάδες γεμάτες  ενδιαφέρουσες  αλλά κκαι αμφιλεγόμενες προβολές, το 70ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών έριξε την αυλαία του, στην αίθουσα Lumiere, με την τελετή λήξης, η οποία είχε οικοδέσποινα την 52χρονη Ιταλίδα ηθοποιό Μόνικα Μπελούτσι.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου, για την ταινία «A Killing of a Sacred Deer» (Ο φόνος  ενός ιερού ελαφιού), απέσπασαν το βραβείο Σεναρίου εξ ημισείας με την Λιν Ράμσεϊ, για την ταινία «You Were Never Really Here». Πρόκειται για τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με συνεργάτη πάλι τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου και πρωταγωνιστές αυτή τη φορά την Νικόλ Κίντμαν και τον Κόλιν Φάρελ. Tους σταρ  πλαισιώνουν οι Μπάρι Κέογκαν, Ράφι Κάσιντι, Σάνι Σούλτζιτς, Μπιλ Καμπ και η Αλίσια Σίλβερστοουν.

Η υπόθεση της ταινίας είναι εμπνευσμένη από τραγωδία του Ευριπίδη και επικεντρώνεται στον Στίβεν (Κόλιν Φάρελ), χαρισματικό χειρουργό, και σε έναν έφηβο που επιδιώκει να τον εντάξει στην κατακερματισμένη του οικογένεια. Όταν οι πράξεις του νεαρού γίνονται δραματικά κυνικές, η ιδεατή ζωή του Στίβεν γκρεμίζεται, ωθώντας τον να πράξει μια αδιανόητη θυσία.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, η κριτική επιτροπή των Πέδρο Αλμοδόβαρ (πρόεδρος), Πάολο Σορεντίνο, Μάρεν Άντε, Γουίλ Σμιθ, Φαν Μπίνγκμπινγκ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Παρκ Τσαν-Γουκ, Ανιές Ζαουί και Γκαμπριέλ Γιαρέν, επέλεξε να βραβεύσει με τον Χρυσό Φοίνικα την ταινία «The Square» του Ρούμπεν Όστλουντ.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Την Ιστορία τη γράφουν οι άσκαστες: 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην Κολωνία, γιατί ζούσαν μαζί με βόμβες του Β΄ΠΠ
  • Η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ είναι ταμάμ για πολυετή σειρά στο Νέτφλιξ: εκατομμυριούχοι, μεγάλα πρότζεκτ, χλιδή, ίντριγκες, πάθη, δικηγόροι, αστυνομίες, της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ, στο σεξ υστερεί γιατί είναι μόνο στα λόγια, αν βρεθεί ένας σεναριογράφος δυνατός να κουμπώσει έξυπνα τη λίμπιντο, θα απογειωθεί η φάση
  • Το ποδόσφαιρο καμιά φορά είναι δίκαιο άθλημα: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Παρί μετά από χρόνια προσπαθειών. Σκόρπισε την Ίντερ στους πέντε ανέμους. Με τη Μπαρτσελόνα αντίπαλο θα ήταν ασφαλώς ένας εντελώς διαφορετικός τελικός
  • Επιτέλους αρχίζουν οι τελικοί στο μπάσκετ: καθαρή, ανόθευτη τοξικότητα, όχι τίποτα φλωριές