• emo.gr
  • Slider
  • Βρίσα: δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή η εγκλωβισμένη στα χαλάσματα
Βρίσα: δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή η εγκλωβισμένη στα χαλάσματα

6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης: ζημιές και σε Πλωμάρι, Χίο

Εικόνα ολοκληρωτικής καταστροφής του χωριού Βρίσα στη νότια Λέσβο  μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης. Στο χωριό υπάρχουν τραυματίες, ενώ σε εξέλιξη είναι και επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας από το σπίτι της, που είναι υπό μερική κατάρρευση. Προς το παρόν δεν υπάρχει επαφή των πυροσβεστών με την εγκλωβισμένη.

Τραυματίες μεταφέρονται στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης – Στήνουν σκηνές στο γήπεδο Πολυχνίτου

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με πληροφορίες, ανασύρουν τραυματίες από τα ερείπια σπιτιών του οικισμού, ενώ γίνεται λόγος για ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και οι οποίοι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους.

Ζευγάρι ηλικιωμένων απεγκλωβίστηκε από οικία που υπέστη ζημίες στη Βρίσα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Λέσβου είναι σε επιφυλακή πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες για έλεγχο και άμεση ανταπόκριση σε τυχόν συμβάντα.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 10 τραυματίες, ενώ ο στρατός στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου.

Παράλληλα, ο Δήμος Λέσβου ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην τουριστική περιοχή των Βατερών προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρισάς.

 

Μεταξύ των κατεστραμμένων κτηρίων είναι και το παλιό σχολείο του χωριού.

Κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έκλεισαν λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.

Με ελικόπτερο μεταβαίνει στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Μαζί του είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί, και ομάδα της ΕΜΑΚ.

Παράλληλα, η «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» προχώρησε ήδη στην αποστολή ειδικού κλιμακίου μηχανικών της στη Λέσβο, κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.Το κλιμάκιο θα προχωρήσει σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών από τον σεισμό, στα σχολικά και νοσηλευτικά κτήρια του νησιού.

Επίσης, επτά εθελοντές της ΕΟΔ Λέσβου με δύο διασωστικά οχήματα βρίσκονται στο χωριό Βρισά στη Λέσβο, παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • “Άμεση επιβολή δασμών για μικροδέματα από τρίτες χώρες”, δηλαδή την Κίνα. Διότι άλλο μικροδέματα και άλλο μικρογεύματα
  • Μια συνέντευξη που μεταδίδεται Κυριακή μεσημέρι μας γυρνάει στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: θα μοιράσει αλήθεια και πόνο
  • Ταράζουν την Παρασκευή του λαού οι ειδήσεις για τη σύλληψη πασίγνωστου σεφ και άντε να βρεις ποιος είναι (εννοείται πως ξέρουμε) με την TVνα μαγειρεύει τα τελευταία πολλά χρόνια, όταν δε λέει ανοησίες σε talk shows
  • Να χάνει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη έγινε μοτίβο πλέον: νωρίς στη σεζόν ασφαλώς, αλλά ο Λαρισαίος δείχνει να έχει βρει τη συνταγή να νικά το φαβορί