• emo.gr
  • Sport
  • Ποιος θα πει του Σπανούλη ότι μεγάλωσε;
Ποιος θα πει του Σπανούλη ότι μεγάλωσε;

Τον χρόνο δεν τον νίκησε κανείς. Βλέποντας τον χθεσινό τελικό, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού σωματικά και πνευματικά ήταν σκιά του εαυτού του.

Ποιος θα πει του Σπανούλη ότι μεγάλωσε;

Ποιος θα του πει ότι πρέπει να αλλάξει ρόλο;

Αυτό είναι το ερώτημα στον Ολυμπιακό, μετά το στραπάτσο του Πρωταθλήματος.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας από τους 4-5 μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα, ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού, που τον οδήγησε σε μοναδικές επιτυχίες, στο ανεπανάληπτο repeat το 2012-13 σε πρωταθλήματα και γενικότερη καταξίωση.

Όμως τον χρόνο δεν τον νίκησε κανείς. Βλέποντας τον χθεσινό τελικό, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού σωματικά και πνευματικά ήταν σκιά του εαυτού του.

Εύκολα λάθη, “πουλήματα” μπάλας, πλήρης σχεδόν αστοχία. Ουδείς έγραψε κάτι για τον μεγάλο αρχηγό. Θα ήταν άδικο να τον κατηγορήσει κανείς, όμως η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη.

Ένας εγκεφαλικός παίκτης όπως ο V-Span, θα κάνει την αυτοκριτική του, θα το αντιληφθεί μόνος του και θα επιδιώξει ένα νέο ρόλο, με λιγότερα λεπτά συμμετοχής και ίσως ακόμη και με μη συμμετοχή στα εύκολα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Σπανούλης μπορεί να προσφέρει για 2-3 χρόνια ακόμη, 15-20 ποιοτικά λεπτά, με τις μοναδικές εμπειρίες και το σπάνιο ταλέντο του. Ο Ναβάρο και ο Τζινόμπιλι είναι τα παραδείγματα.

Η ομάδα οφείλει να τον προστατεύσει, προστατεύοντας παράλληλα και τη φήμη του κλαμπ.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ο οδηγός νταλίκας που γέμισε με κουνουπίδια το Σκαραμαγκά, πριν δυο χρόνια, μοίραζε πορτοκάλια στου Ρέντη: αν δεν είναι ματιασμένος, δεν τον θέλουν τα φρούτα & λαχανικά
  • Στην αρμοδιότητα της Ιστορίας ο Πάπας Φραγκίσκος, ο επονομαζόμενος και Πάπας των φτωχών. Η κηδεία του έγινε αφορμή για συναντήσεις – εξελίξεις στο Ουκρανικό ζήτημα
  • Με άμυνα γρανίτη και αστοχία στην επίθεση, Ολυμπιακός – Ρεάλ 2-0, η σειρά μεταφέρεται στη Μαδρίτη
  • Υπεραπόδοση του προϋπολογισμού: αύξηση των φορολογικών εσόδων (καίρια κάρτες στην καθημερινότητα και άρα αύξηση ΦΠΑ) με ολίγη από φρενάρισμα και μετάθεση δαπανών