• emo.gr
  • Slider
  • Επιστροφή στα κατεχόμενα!
Επιστροφή στα κατεχόμενα!

Η τουρκοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να επιδείξει μετριοπάθεια, τουλάχιστον στο ζήτημα της αποστέρησης της ιδιοκτησίας, σε μια προσπάθειά της να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Το ψευδοκράτος μετά από σύσκεψη που έγινε υπό τον Μουσταφά Ακιντζί σήμερα, αποφάσισε να επιτρέψει την επιστροφή των Μαρωνιτών (μία από τις θρησκευτικές κοινότητες της Κύπρου) στα χωριά τους στα βορειοδυτικά των κατεχομένων.

Όπως εκτιμούν κύκλοι στη Λευκωσία, πρόκειται για κίνηση στο πλαίσιο της απόφασης της τουρκικής πλευράς να κινηθεί εκτός παραμέτρων του ΟΗΕ, θέλοντας να δείξει καλές προθέσεις και καλή θέληση.

Βεβαίως η θετική αυτή εξέλιξη δεν είναι διόλου άσχετη με το ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή, η οποία και δημιουργεί de facto νέα δεδομένα.

Είναι φανερό πως η τουρκοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να επιδείξει μετριοπάθεια, τουλάχιστον στο ζήτημα της αποστέρησης της ιδιοκτησίας, σε μια προσπάθειά της να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πληροφορία ότι το κατοχικό καθεστώς αναμένεται να ανακοινώσει και άνοιγμα μέρους της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου δίνοντας το δικαίωμα σε 16.000 Ελληνοκύπριους να επιστρέψουν στις εστίες τους υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Στη σύσκεψη υπό τον Ακιντζί μετείχε ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν και ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα. Οι διαδικασίες για την επιστροφή των Μαρωνιτών θα ξεκινήσουν άμεσα αλλά είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν υπό τουρκική κατοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Μαρωνίτες ως θρησκευτική κοινότητα έχουν αποφασίσει να ενταχθούν στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα, όπως οι Αρμένιοι και οι Λατίνοι, καθώς είναι Χριστιανοί.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Αγριογούρουνο πήρε στο ντου δύο τουρίστριες στην Ιθάκη, μέσα στη θάλασσα. Τα γουρούνια είναι γνωστό, δεν θέλουν τον τουρισμό
  • Ένας χαμούλης στη Βουλή προ των διακοπών, μιας και οι εθνοπατέρες θα μεταβούν και άρα θα πρέπει κάτι να έχουν να πουν στις εκλογικές τους περιφέρειες
  • To “Φουρνιέ αλάνι για πάντα στο λιμάνι” δεν είναι πλέον μόνο σύνθημα. Επέκταση συμβολαίου στον Γάλλο δίνει ο Ολυμπιακός ως τη λήξη της καριέρας του και μάλιστα με μεγαλύτερες απολαβές, ενώ ήδη υπάρχουν σκέψεις και για την παραμονή του μετά σε διοικητικό πόστο στην ομάδα
  • Ευτυχώς είναι σώοι οι τρεις χειριστές μετά την αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στον όρμο της Ελευσίνας