• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Διεθνή
  • Ορμπάν: λάθος και αμαρτία η συμμαχία με τους Ναζί στον Β΄ΠΠ
Ορμπάν: λάθος και αμαρτία η συμμαχία με τους Ναζί στον Β΄ΠΠ

Το 1941, ουγγρικές δυνάμεις πήρα μέρος στην επίθεση τόσο κατά της Γιουγκοσλαβίας, όσο και κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Για λάθος και «αμαρτία» έκανε λόγο ο δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, αναφερόμενος στη στάση του καθεστώτος της χώρας του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και είχε συνταχθεί με τον φασιστικό Άξονα Γερμανίας – Ιαπωνίας – Ιταλίας.

Το καθεστώς του αντιβασιλιά – δικτάτορα της Ουγγαρίας Μίκλος Χόρτι είχε συνταχθεί με τη χιτλερική Γερμανία με αποτέλεσμα το 1941, ουγγρικές δυνάμεις πήρα μέρος στην επίθεση τόσο κατά της Γιουγκοσλαβίας, όσο και κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Τελικώς η Γερμανία, φοβούμενη ότι η Ουγγαρία θα συνάψει χωριστή ειρήνη με τους Συμμάχους, κατέλαβε την χώρα τον Μάρτιο του 1944.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Μείον 3 βουλευτές που δεν αντικαθίστανται το λες και εξοικονόμηση πόρων: πάντως η πλειοψηφία παραμένει στο 151, μην κάνετε λάθη!
  • Η πολύ κακή είδηση της Πεντηκοστής είναι πως επιβάτες ΙΧ ξυλοκόπησαν εργάτη καθαριότητας στην Αχαρνών
  • Φουρνιέ και Ναν γλίτωσαν με επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο. Παίζουν και οι δύο στο σημερινό τέταρτο τελικό της σειράς των θηρίων
  • Την Ιστορία τη γράφουν οι άσκαστες: 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην Κολωνία, γιατί ζούσαν μαζί με βόμβες του Β΄ΠΠ