• emo.gr
  • Slider
  • Το “μήνυμα” εστάλη
Το “μήνυμα” εστάλη

Βόμβα στο Εφετείο, στόχος το Ειρηνοδικείο των πλειστηριασμών;

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, περίπου 40 λεπτά πριν από την έκρηξη, σε εφημερίδα καθώς και σε ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα. Στις 3,25 η βόμβα εξερράγη με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτήρια.

Σύμφωνα με μαρτυρία φύλακα του Εφετείου, ο οποίος μετά το τηλεφώνημα απομακρύνθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα άφησαν δύο άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: «Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα». Ζήτησε παράλληλα επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτήρια.

Επομένως είναι σαφές πως οι δράστες δεν ήθελαν θύματα, αλλά να προξενήσουν υλικές ζημιές και να στείλουν το “μήνυμα”.

Συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει έρευνα στο σημείο της έκρηξης, όπου βρίσκονται και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Λογικά η έκρηξη έχει να κάνει με τους πλειστηριασμούς, ωστόσο η βόμβα δεν τοποθετήθηκε στο διπλανό Ειρηνοδικείο ενώ οι Αρχές αναμένουν την ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση.

Άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλέγουν στοιχεία.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • “Άμεση επιβολή δασμών για μικροδέματα από τρίτες χώρες”, δηλαδή την Κίνα. Διότι άλλο μικροδέματα και άλλο μικρογεύματα
  • Μια συνέντευξη που μεταδίδεται Κυριακή μεσημέρι μας γυρνάει στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: θα μοιράσει αλήθεια και πόνο
  • Ταράζουν την Παρασκευή του λαού οι ειδήσεις για τη σύλληψη πασίγνωστου σεφ και άντε να βρεις ποιος είναι (εννοείται πως ξέρουμε) με την TVνα μαγειρεύει τα τελευταία πολλά χρόνια, όταν δε λέει ανοησίες σε talk shows
  • Να χάνει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη έγινε μοτίβο πλέον: νωρίς στη σεζόν ασφαλώς, αλλά ο Λαρισαίος δείχνει να έχει βρει τη συνταγή να νικά το φαβορί