- emo.gr
- Emotions
- Υποθέσεις Ζέμπερη και Λαγούδη: Άνθρακες ο θησαυρός των «αποκαλύψεων»
Κανείς δεν έχασε ποντάροντας στη συνωμοσιολογική διάθεση του κοινού, στην τάση του να αποδεχτεί ασμένως πως “δεν είναι τα πράγματα όπως μας τα παρουσιάζουν”.
Άνθρακες ο θησαυρός των «αποκαλύψεων», που κυρίως βοηθούν τα τηλεοπτικά κανάλια να γεμίζουν ώρες προγράμματος, φθηνά και με σημαντική τηλεθέαση.
Κανείς δεν έχασε ποντάροντας στη συνωμοσιολογική διάθεση του κοινού, στην τάση του να αποδεχτεί ασμένως πως “δεν είναι τα πράγματα όπως μας τα παρουσιάζουν”.
Για αρκετές εβδομάδες βλέπουμε ένα ατελείωτο σίριαλ «ανατροπών» και σεναρίων χωρίς αντίκρισμα σε δύο δραματικές υποθέσεις που ήσαν ωστόσο απολύτως ξεκάθαρες από την αρχή για την ΕΛΑΣ. Και παραμένουν ευκρινείς παρά τα όσα «συνταρακτικά» λέγονται και ακούγονται.
Πρόκειται για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών τον περασμένο Οκτώβριο και την αυτοχειρία, όπως επιβεβαιώνεται, της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη στο Αγρίνιο στις αρχές Ιανουαρίου.
Δημιουργούνται διαρκώς εσφαλμένες εντυπώσεις για τις δύο αυτές ιστορίες και παρουσιάζονται υποτιθέμενα … καθοριστικά ή σημαντικά στοιχεία που τάχα δημιουργούν «νέα δεδομένα» . Στην περίπτωση του φόνου της 32χρονη εφοριακού δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άλλου συνεργού ή υποτιθέμενου συμβολαίου θανάτου. Οσοι μιλούν, για ένα μη προσδιορίσιμο DNA στα ρούχα της κοπέλας ή στα νύχια της , παραβλέπουν πως η άτυχη κοπέλα πήγε στο Νεκροταφείο με αστικό λεωφορείο . Και αυτό το DNA μπορεί να ανήκει για παράδειγμα σε κάποιον άσχετο συνεπιβάτη της.
Στην υπόθεση Λαγούδη ήταν από την αρχή γνωστά τα μηνύματα απελπισίας και αποχαιρετισμού που έστελνε σε προσωπικό φίλο της, καθώς και το γεγονός πως είχε αγοράσει πετρέλαιο με το οποίο πυρπόλησε το ΙΧ της, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο. “Δολοφόνος” δεν φαίνεται πουθενά,παρά τις φήμες.
Πρόκειται για υποθέσεις που συγκινούν την κοινή γνώμη, ενώ είναι απολύτως ανθρώπινος ο πόνος των οικείων τους. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργούνται παρανοήσεις, να χάνεται η κοινή λογική και οι αρχές να βάλλονται για παραλείψεις και για μη «διερεύνηση σημαντικών πτυχών των υποθέσεων».
Τα πρόσφατα πορίσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις αλλά κι από τις αναλύσεις κλήσεων και SMS στην περίπτωση της 44χρονης στο Αγρίνιο επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση ότι πέθανε από αναθυμιάσεις στο ΙΧ στο οποίο η ίδια έβαλε φωτιά. Καθώς και ότι δεν υπάρχει καμιά εγκληματική παρέμβαση άλλου προσώπου.
Το ίδιο φέρεται να συμβαίνει και με το σήριαλ των εντολέων ή των υποτιθέμενων «συνεργών» του τοξικομανούς δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη. Το σήριαλ αυτό ξεκίνησε από παραληρηματικές αναφορές του 59χρονου δολοφόνου της εφοριακού, για άνωθεν εντολή που έλαβε για τον φόνο της. Κι αυτό συνεχίσθηκε με τον εντοπισμό μη ταυτοποιημένου DNA στα νύχια και στα ρούχα της άτυχης εφοριακού. Κάτι που οδήγησε τον δολοφόνο να ανακαλέσει όσα είπε στους αστυνομικούς, στις αρχικές απολογίες του αλλά και στην πολυσέλιδη αναφορά του, ότι εκείνος δολοφόνησε την κοπέλα και να υποστηρίζει ότι είναι παντελώς «αθώος», κι ότι άλλος ήταν τελικά ο …δραστης!
Και αυτή η …ανατρεπτική εξέλιξη δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα. Από όλα τα δεδομένα και την απολογία του 59χρονου έχει ανακύψει ότι εκείνος επιτέθηκε στην εφοριακό για να της κλέψει το κινητό, την μαχαίρωσε γιατί πήγε να αντιδράσει κι ύστερα εξαφανίσθηκε προς την πλευρά των γραμμών του ΗΣΑΠ. Ο ιερέας του νεκροταφείου κι επισκέπτες που έσπευσαν αμέσως στο σημείο που αιμορραγούσε και φώναζε η άτυχη κοπέλα αναφέρουν ρητώς ότι δεν είδαν άλλο άτομο που υποτίθεται ότι επιτέθηκε σε δεύτερη φάση στην εφοριακό, για άγνωστους λόγους.
Μία οοργανωμένη δολοφονία της άτυχης Δώρας δεν θα κατέληγε στην πώληση του κινητού της, από εκεί δηλαδή που ξετυλίχθηκε ο μίτος εξιχνίασης του εγκλήματος
-
Τα σημάδια της άτυπης κατάθλιψης
4 ημέρες ΠΡΙΝ -
“Πρέπει να τελειώνουμε με τον Μούσκο”
4 ημέρες ΠΡΙΝ -
Αξιωματικοί Αντιπολίτευσης
1 εβδομάδα ΠΡΙΝ -
Ψίθυροι καρδιάς
1 εβδομάδα ΠΡΙΝ