• emo.gr
  • Sport
  • Σχέδια για δύο ειδών ακατάσχετους τραπεζικούς λογαριασμούς
Σχέδια για δύο ειδών ακατάσχετους τραπεζικούς λογαριασμούς

Αναγκαία προϋπόθεση για το σταδιακό ξεπάγωμα των λογαριασμών θα είναι η υπαγωγή των χρεών σε ρύθμιση και εννοείται η ευλαβική τήρησή της.

Δημοσιεύματα λένε πως είναι έτοιμο και άμεσα θα τεθεί σε ισχύ ο προοδευτικά ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός, ένα μέτρο το οποίο επεξεργάζεται εδώ και μήνες η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με τις Τράπεζες.

Ο προοδευτικά ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός εντάσσεται στο λεγόμενο δεύτερο πακέτο θετικών μέτρων και ιδανικά θα έμπαινε σε ισχύ ταυτόχρονα με μια νέα ρύθμιση οφειλών προς την εφορία.

Οι Θεσμοί βλέπουν με επιφύλαξη μια νέα ρύθμιση χρεών προς την εφορία και η Κυβέρνηση θέλει όχι μόνο να αποφύγει μια νέα κόντρα με τους δανειστές, αλλά να τους βγάλει εντελώς από το προεκλογικό κάδρο.

Αντίθετα, ο προοδευτικά ακατάσχετος λογαριασμός έρχεται να λύσει προβλήματα, καθώς το ισχύον πλαίσιο είναι χαρακτηρισμένο από όλες τις πλευρές, προβληματικό. Όταν η εφορία προχωρά σε κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, ο λογαριασμός παραμένει δεσμευμένος μέχρι την πλήρη εξόφληση των υποχρεώσεων.

Με το νέο μέτρο, οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορούν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους.

Αναγκαία προϋπόθεση για το σταδιακό ξεπάγωμα των λογαριασμών θα είναι η υπαγωγή των χρεών σε ρύθμιση και εννοείται η ευλαβική τήρησή της.

Το μοντέλο θα λειτουργήσει ως εξής: Για κάθε ποσό οφειλής που θα εξοφλεί ο φορολογούμενος βάσει της ρύθμισης, θα αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του πολλαπλάσιο ποσό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό του λογαριασμού που θα αποδεσμεύεται θα είναι τρεις ίσως και τέσσερις φορές υψηλότερο της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης που πληρώνει προς την Εφορία ο οφειλέτης.

Για παράδειγμα, αν η μηνιαία δόση της ρύθμισης ανέρχεται σε 400 ευρώ, η εμπρόθεσμη πληρωμή της θα οδηγεί σε δυνατότητα «κίνησης» 1.200 ή 1.600 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

Παράλληλα εξετάζεται και ένας ακόμη, ειδικός ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός, ο οποίος θα συναρτάται με τις εισπράξεις της επιχείρησης ή του επαγγελματία που προέρχονται αποκλειστικά από τις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Κριτήρια για το ύψος του ακατάσχετου λογαριασμού ενδέχεται να αποτελέσουν επίσης ο τζίρος που πραγματοποιεί ο επαγγελματίας, ίσως ακόμη και υπάρχουν και διαφορετικές ρυθμίσεις αναλόγως της δραστηριότητας.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • “Ποια ψυχή να φεύγει και μυρίζει τόσο δυνατά ο αέρας και άλλο δεν αντέχω”. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός αλλά και ο πολιτικός κόσμος συμπαρίσταται στη βαθιά οδύνη, στο βαρύ πένθος της Γεωργίας και του Αντώνη Σαμαρά, που έχασαν ξαφνικά τη λατρεμένη τους κόρη Λένα
  • Αγριογούρουνο πήρε στο ντου δύο τουρίστριες στην Ιθάκη, μέσα στη θάλασσα. Τα γουρούνια είναι γνωστό, δεν θέλουν τον τουρισμό
  • Ένας χαμούλης στη Βουλή προ των διακοπών, μιας και οι εθνοπατέρες θα μεταβούν και άρα θα πρέπει κάτι να έχουν να πουν στις εκλογικές τους περιφέρειες
  • To “Φουρνιέ αλάνι για πάντα στο λιμάνι” δεν είναι πλέον μόνο σύνθημα. Επέκταση συμβολαίου στον Γάλλο δίνει ο Ολυμπιακός ως τη λήξη της καριέρας του και μάλιστα με μεγαλύτερες απολαβές, ενώ ήδη υπάρχουν σκέψεις και για την παραμονή του μετά σε διοικητικό πόστο στην ομάδα