• emo.gr
  • Emotions
  • Τη μέρα της εκτέλεσης του Μπελογιάννη (30.3.52) έφυγε ο πρώτος και τελευταίος Παρτιζάνος
Τη μέρα της εκτέλεσης του Μπελογιάννη (30.3.52) έφυγε ο πρώτος και τελευταίος Παρτιζάνος

Την υστεροφημία του την είχε κατακτήσει ήδη από τα 19 του χρόνια

Τυχαίο (;;;) ίσως, αλλά είναι αξιοσημείωτο πως ο Μανόλης Γλέζος φεύγει στην επέτειο της εκτέλεσης του Μπελογιάννη (30.3.52) επί Κυβερνήσεως Πλαστήρα.

Ο Μανόλης Γλέζος φεύγει έχοντας ζήσει μια πολυτάραχη ζωή, με διωγμούς και φυλακίσεις, πιστός πάντα στις ιδέες του.

Την υστεροφημία του την είχε κατακτήσει ήδη από τα 19 του χρόνια, κατεβάζοντας τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη.

Τα δημόσια αξιώματα που πήρε (βουλευτής, Ευρωβουλευτής, Κοινοτάρχης) δεν αλλοίωσαν καθόλου το αγωνιστικό του πνεύμα.

Ασυμβίβαστος ως το τέλος, από τους σπάνιους ανθρώπους που δεν έβαλαν ποτέ “νερό στο κρασί τους”.

Καλό του ταξίδι…

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • NBA: Οι Μαϊάμι Χιτ πέταξαν έξω τους Ατλάντα Χοκς από τα πλέι οφ, την ώρα που στη Δύση η παρέα του Τζα Μοράντ έστελνε διακοπές τους Μάβερικς, που ευτυχώς γλίτωσαν από τον “χοντρό” Λούκα Ντόνσιτς
  • Στον Ολυμπιακό είναι Ρεαλ-ιστές: ήξεραν πως το ταξίδι για το Αμπού Ντάμπι περνά από τη Μαδρίτη
  • Έξω η Ρεάλ, έξω η Μπάγερν, αυτό το φετινό είναι Τσουλού δυνατό, τα μπάτζετ από μόνα τους δεν κάνουν τις ομαδάρες!
  • Tο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO αποφάσισε ότι η 9η Φεβρουαρίου προτείνεται ως «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας», μιας και σε αυτήν την ημερομηνία, το 1857, έφυγε από τη ζωή ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.