• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Ένας αδίστακτος κακοποιητικός άνθρωπος
Ένας αδίστακτος κακοποιητικός άνθρωπος

Το στοιχείο που έδειχνε από την αρχή το σύζυγο

Το Έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλονίζει το Πανελλήνιο αποτέλεσε έντονο θέμα συζήτησης όλες αυτές της εβδομάδες αναζήτησης του δράστη ή των δραστών της φερόμενης ως Ληστείας και της Ανθρωποκτονίας της 20χρονης Καρολάιν.

Ήδη από την πρώτη συνέντευξη του, ο τρόπος έκφρασης και η παρουσία του συζύγου δημιούργησε αρκετές υποψίες για πιθανή συμμετοχή του ή ακόμα και ενοχή.

Από την πρώτη του κιόλας δήλωση, ο κατ΄ ομολογίαν πλέον δράστης εμφάνισε ένα ρηχό και επίπεδο συναίσθημα που δεν είχε καμία σχέση με την τραυματική και στρεσογόνα εμπειρία που λίγες ώρες πριν είχε βιώσει.

Τρεις ένοπλοι ληστές να τους σημαδεύουν με το όπλο με τον ίδιο και την σύζυγο να τους εκλιπαρούν να μην τους σκοτώσουν, απλά υποδεικνύοντας τους που ήταν τα χρήματα.

caroline-glika-nera

Που ενώ βρήκαν 10 χιλιάδες έψαχναν και για άλλα, γνωρίζοντας υποτίθεται για κάποια αγορά οικοπέδου, οικοδομικές εργασίες κτλ, τις οποίες για αδιευκρίνιστο λόγο πλήρωναν με μετρητά.

Στο σημείο αυτό θα ήταν άξιο να σημειωθεί ότι η συμπτωματολογία που σχετίζεται με την Διαταραχή του Μετατραυματικού Στρες έχει ένα πολύ περιορισμένο διαγνωστικό πλαίσιο που περιορίζεται σε καταστάσεις όπου απειλείται η ζωή βιώνοντας τον εγκλωβισμό ή λόγω επικείμενου θανάτου.

Αντίθετα ο σύζυγος περιέγραφε αποστασιοποιημένα, απόμακρα από αυτό που συνέβαινε μπροστά του (παρουσία δημοσιογράφων καμερών, φωτογράφων) χωρίς επαφή με το βλέμμα. Σαν να μην τα είχε βιώσει αυτός αλλά κάποιος τρίτος.

Υποψίες κίνησε σε ειδικούς και μη, η σκηνοθεσία στον τόπο του εγκλήματος ώστε να παραπέμπει σε Ληστεία μετά Φόνου.

Τα φυσικά στοιχεία και ίχνη (DNA και άλλα πειστήρια) αποτελούν τις αποδείξεις που οδηγούν στην εξιχνίαση: η έλλειψη σαφών δεδομένων ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις υποψίες.

Με τον ίδιο ρηχό αφηγηματικό τρόπο δήλωσε ότι οι ληστές παρέμειναν πολύ ώρα στο χώρο αλλά ίχνη δε βρέθηκαν.

Αντίθετα γνωρίζουμε από την βιβλιογραφία αλλά και την εγκληματολογική πρακτική ότι ένας κακοποιός το πρώτο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι να απεγκλωβιστεί γρήγορα από τον τόπο του εγκλήματος.

GLYKA-NERA

Οι περιγραφές του δεν άντεχαν στην κοινή λογική και είχαν στόχο την εξαπάτηση των Αρχών, τον χειρισμό της κοινής γνώμης ώστε να μην κινήσει τις υποψίες.

Τέλος οφείλουμε να πούμε πως το έγκλημα ΔΕΝ έγινε εν βρασμώ, για αυτό και το κατηγορητήριο μιλά για τέλεση φόνου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όλα αυτά που έκανε δείχνουν ένα πράγμα: είναι ένας αδίστακτος κακοποιητικός άνθρωπος. Μπροστά στο να πείσει και να σώσει τον εαυτό του δεν σταματάει σε τίποτα με την παρορμητική συμπεριφορά του και τον εγωκεντρισμό του.

Το να χρησιμοποιεί και το σκυλί ως σκηνοθεσία για να πείσει, δείχνει έναν  άνθρωπο με αντικοινωνικά στοιχεία που δεν σέβεται την ζωή ούτε τον ανθρώπων, ούτε των υπολοίπων όντων.

Ακόμα και το μωρό, το παιδί του, αποτέλεσε αντικείμενο χρηστικό που μπήκε και αυτό στη φρικτή σκηνοθεσία που δεν είχε παρά μόνο στόχο να σωθεί ο ίδιος.

Για σχεδόν 40 μέρες εμφανιζόταν, ζούσε και δρούσε χωρίς ίχνος μεταμέλειας, τύψεων και ενοχών.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής