• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Μια φωτογραφία, χιλιάδες “αν”
Μια φωτογραφία, χιλιάδες “αν”

η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία

Η Ιστορία δε γράφεται με “αν” αλλά έχει καταγράψει τα πάμπολα αν που συνόδευσαν τον πρόωρο χαμό του Γιώργου Γενημματά το 1994.

Φυσικός διάδοχος του Αντρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, είναι χαρακτηριστική η φράση του αείμνηστου Ευάγγελου Γιαννόπουλου το 1996: “αν ζούσε ο Γεννηματάς, θα έκοβα τα πόδια σε όποιον άλλο έβαζε υποψηφιότητα”.

Ένας πολιτικός ογκόλιθος, με μεγάλη αποδοχή σε ευρύτερα του κόμματος του στρώματα.

gennimatas4

27 χρόνια μετά, η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία.

Η Φώφη Γεννηματά φεύγει 25/10/2021 από το μάταιο τούτο κόσμο, ως Πρόεδρος του ΚινΑλ, έχοντας αφήσει το δικό της ενωτικό και μετριοπαθές στίγμα στην πολιτική ζωή, έχοντας προλάβει να κινήσει τις διαδικασίες αντικατάστασης της.

Οι εξελίξεις στο κόμμα της θα αποτυπώσουν και τα “αν” που θα την αφορούν.

Η πολιτική πορεία της γεμάτη από νίκες και τεράστια αξιοπρέπεια.

Υπηρέτησε την κεντρική πολιτική σκηνή, ως βουλευτής, Υπουργός και αρχηγός του τρίτου κόμματος, αλλά και την Αυτοδιοίκηση ως Υπερνομάρχης Αττικής και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ.

Ακόμη και το να συγκρατήσει δυνάμεις και να παραμείνει ζωντανό το ΚινΑλ αποτελεί κατόρθωμα, κάτω από τις συνθήκες που επικρατούσαν, με τη μαζική φυγή παραδοσιακών ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέλαβε το κόμμα στη χειρότερη φάση της ιστορίας του το 2015, νίκησε ξανά στην εσωκομματική διαδικασία και το 2017.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, σε μια στιγμή αληθινής θλίψης, αποχαιρετά τη Φώφη, μετά την γενναία αλλά δυστυχώς άνιση μάχη που έδωσε.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Μετά τα μέτρα στη ΔΕΘ όλοι θέλουν να γίνουν 20 χρονών, πολύτεκνοι, μόνιμοι κάτοικοι χωριού στην παραμεθόριο
  • Από όλες τις κρίσεις περάσαμε, τώρα τα σπάει η νέα κρίση ηγούμενων – προηγούμενων
  • Ήττα για την Εθνική από τη Βοσνία στο Ευρωμπάσκετ. Μονόδρομος η νίκη επί των Ισπανών για να έρθουμε πρώτοι στον όμιλο και να έχουμε θεωρητικά τουλάχιστον καλύτερες “διασταυρώσεις”
  • Μη δείτε έναν πολιτικό παράγοντα μα είναι κοντά στην Κίμπερλι αμέσως να ζηλέψετε και να βγάλετε χολή. Πάντως επιτετραμμένοι των ΗΠΑ στην Ελλάδα νομίζουν κι άλλοι πως είναι: η φαντασία στην εξουσία και στους “καθαριστές”