• emo.gr
 • Ταινίες & Σειρές
 • Βαλχάλα, η σειρά για τους Βίκινγκς που παραπέμπει στο 1821!
Βαλχάλα, η σειρά για τους Βίκινγκς που παραπέμπει στο 1821!

Ίσως η δίψα για έλεγχο επί των άλλων, η εξουσία, οι δολοπλοκίες, η εξυπηρέτηση άλλων σκοπών από τους διακηρυγμένους να είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση. Ακόμη και η αγνότητα κάποιων κι ας είναι βουτηγμένοι στο αίμα.

Μα θα πείτε έλεος, τι δουλειά έχουν οι Βίκινγκς με το 1821.

Για να δούμε λίγο τα πράγματα από την αρχή της σειράς:

Πολλοί Βίκινγκς πλέον έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην Αγγλία και υπηρετούν τον Βασιλιά παρέχοντας του τις στρατιωτικές τους δυνάμεις.. Κάτι σαν τους αρματολούς, τα αρματολίκια και τους κλέφτες. Πόσοι ήρωες του 1821 ξεπήδησαν μέσα από την Αυλή του Αλή Πασά;

Το πρόβλημα είναι πως ο Βασιλιάς της Αγγλίας έχει αρχίσει να ενοχλείται από αυτό και αποφασίζει να τους εξολοθρεύσει. Έτσι, και θα γίνει το βράδυ του Αγίου Μπράις. Κανένας Βίκινγκ δεν θα μείνει ζωντανός στην Αγγλία. Αυτά θα συμβούν στα πρώτα 10 λεπτά της σειράς.

Πόσους «συνεργάτες» ξεπάστρεψαν οι Τούρκοι όταν ένιωθαν κίνδυνο;

Για πόσα χρόνια οι Τουρκαλβανοί ερήμωναν την Πελοπόννησο κυνηγώντας ανελέητα το ελληνικό στοιχείο μετά τα Ορλφωφικά. Τους σταμάτησαν οι ίδιοι οι Τούρκοι, γιατί δεν θα άφηναν πέτρα πάνω στην πέτρα,

Θα αποφασιστεί να γίνει μία εκστρατεία εκδίκησης για την κατάληψη του Λονδίνου. Θα μαζευτούν Βίκινγκ από όλα τα πιθανά μέρη. Η Τριπολιτσά έγινε ο αντικειμενικός στόχος των επαναστατημένων του 1821. Η Πόλη έπεφτε πολύ μακριά.

Στους Βίκινγκ ο εμφύλιος διαχωρισμός είχε τη βάση του μεταξύ των Παγανιστών και των Χριστιανών. Βεβαίως ο έλεγχος της εξουσίας ήταν το ζητούμενο. Οι φατρίες, οι συγγένειες, τα κολλητιλίκια, τα γκομενιλίκια, όλα έπαιξαν το ρόλο τους.

Έτσι, αναπόφευκτα θα ξεκινήσουν και συγκρούσεις μεταξύ τους οι Βίκινγκς, πάντα το επεδίωκαν να σκοτωθούν μεταξύ τους!

Εδώ κι αν θυμίζει 1821! Πόσοι εμφύλιοι έγιναν μέσα στην Επανάσταση;

Πόσα δάνεια φαγώθηκαν για να καθυποτάξουν οι Ρουμελιώτες τους Πελοποννήσιους, οι Υδραίοι τους Κολοκοτρωναίους, οι Φαναριώτες τους ντόποιους;

Εντάξει, υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, κάτι σαν παραπομπή.

Ίσως η δίψα για έλεγχο επί των άλλων, η εξουσία, οι δολοπλοκίες, η εξυπηρέτηση άλλων σκοπών από τους διακηρυγμένους να είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση. Ακόμη και η αγνότητα κάποιων κι ας είναι βουτηγμένοι στο αίμα.

Και να συμβαίνουν παντού. Ανεξαρτήτως, εποχής, θρησκείας, φυλής.

Η πίστη στη νίκη είναι ακόμη κάτι κοινό των αγωνιστών του 1821 με τους πολεμοχαρείς Βίκινγκς.

Και προφανώς υπήρξε πολύ ωμότητα.

Επανάσταση με γαρύφαλλα δεν γίνεται.

Όλες οι προτάσεις μας για ταινίες και σειρές ΕΔΩ

 • Εντυπωσιασμένος
 • Χαρούμενος
 • Απογοητευμένος
 • Θυμωμένος
 • Βαρετό
 • Φοβισμένος

#emo attacks
 • Κάτι γίνεται με το 12%. Πληθωρισμός είναι, ποσοστό τρίτου κόμματος, πιθανότητες επιβίωσης μέσα στο 2022 για τον μέσο Έλληνα, κανείς δεν ξέρει, θα δείξει
 • Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη διώρυγα της Κορίνθου μετρά ως παρουσία σε κανάλι
 • Κι ο Ερντογάν στην αντιπολίτευση. Διαψεύδεται η είδηση ότι θα ιδρύσει κόμμα, του φτάνουν κάποια από τα υπάρχοντα
 • Αποφυλακίζεται ο Φιλιππίδης, μιας και πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες»