• emo.gr
 • Δημοφιλή
 • Ήταν και λίγο ψήφος εκ του ασφαλούς η προτίμηση σε μικρότερα κόμματα
Ήταν και λίγο ψήφος εκ του ασφαλούς η προτίμηση σε μικρότερα κόμματα

Μία διαφορετική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μέσα στο καλοκαίρι και στον καύσωνα είναι κάπως δύσκολες οι εκλογές. Και με ανοικτά διόδια μια παραλία μακρινή ήταν πιο ελκυστική από το 544ο εκλογικό τμήμα, που τηγάνιζες αβγό μέσα στο παραβάν αν είχες 5 λεπτά χρόνο

Μία διαφορετική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μέσα στο καλοκαίρι και στον καύσωνα είναι κάπως δύσκολες οι εκλογές. Και με ανοικτά διόδια μια παραλία μακρινή ήταν πιο ελκυστική από το 544ο εκλογικό τμήμα, που τηγάνιζες αβγό μέσα στο παραβάν αν είχες 5 λεπτά χρόνο

Ιδίως από τη στιγμή που η Κυβέρνηση ηττημένων δεν έπαιζε πια, Κυβέρνηση θα έβγαινε, αυτοδύναμη, αυτόφωτη, αυτόνομη. Με εκλογές ένα μήνα πριν, όλα έμοιαζαν ανοικτό βιβλίο.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά, τα οποία πολλοί προσπερνούν. Η ΝΔ είναι όχι απλά νικήτρια, έχει θριαμβεύσει, παίρνοντας ξανά πάνω από 2,1 εκατομμύρια ψήφους. Είναι το κόμμα του μεσαίου χώρου, το κόμμα της κεντροδεξιάς, μιας μεγάλης φιλελεύθερης, πατριωτικής και δημοκρατικής συμμαχίας. Έχασε σχεδόν 300.000 ψήφους σε σχέση με τον Μάιο, δεν της κόστισε σε ποσοστό.

Ο επόμενος σχηματισμός, ο ΣΥΡΙΖΑ κείται μακράν, 23 ποσοστιαίες μονάδες πίσω, κάτω από 1 εκατομμύριο ψήφους, με ένα σκάρτο 18% και κάτω από 50 έδρες, χάνοντας και αυτός περίπου 300 χιλιάδες ψήφους σε σχέση με ένα μήνα πριν.

Το ΠΑΣΟΚ κάτι τσίμπησε σε ποσοστό, κάτι έχασε σε ψήφους, είναι σε καλό φεγγάρι, όσο θα επαναπατρίζει ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ θα έχει ελπίδες να ξαναγίνει μεγάλο κόμμα.

Το ΚΚΕ σταθερό, έχασε κι αυτό 26.000 ψήφους, σίγουρα ανθρώπων με μειωμένη ταξική συνείδηση και ροπή στα beach bars

Και πάμε τώρα σε αυτό που όλοι σχολιάζουν. Τα 4 μικρότερα κόμματα που μπήκαν όλα στη Βουλή

Μιας και ήταν περίπου βέβαιο το αποτέλεσμα η διαφοροποίηση ήταν πιο εύκολη. Ούτως ή άλλως στο βαθμό που τα αντσυστημικά κόμματα είναι σε μεγάλο βαθμό κόμματα των νεόπτωχων, δεν είχε παραλία, οι δυνητικοί ψηφοφόροι τους ήταν στις επάλξεις.

Έχει ενδιαφέρον πως η Ζωή συγκράτησε όλες τις δυνάμεις και όλη η φιλολογία για τις λίστες τελικά απλά την κράτησε στην επικαιρότητα.

Τα τρία λοιπά κόμματα έχουν έναν κοινό παρανομαστή που κανείς δεν έχει πει. Είναι καταρχάς κόμματα σε μεγάλο ή απόλυτο βαθμό του αντεμβολιαστικού Κινήματος.

Προφανώς οι Σπαρτιάτες πήραν την παλιά ΧΑ, η Νίκη τις παραθρησκευτικές και παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, ο Βελόπουλος συγκράτησε τις δυνάμεις του, το παλιό ΛΑΟΣ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.

Έχει και μια νότα χαβαλέ η αντισυσυστημική ψήφος. Να βάλουμε τους μουρλούς στη Βουλή να γελάμε, να σας κάνουν δύσκολη τη ζωή.

Και είναι και λίγο σιγουράτζα, είναι λίγο ψήφος εκ του ασφαλούς στα μικρότερα αντισυστημικά κόμματα.

Θέλετε το απόλυτο επιχείρημα για αυτό;

Ο Βαρουφάκης, ο μόνος με πρόγραμμα κυβερνητικό, με ξεκάθαρο λόγο, παράλληλα νομίσματα και σχέδιο Δήμητρα, μένει εκτός Βουλής, γιατί σου λέει άσε μην μπλέξουμε στ΄ αλήθεια.

Και κάπως έτσι μέσα στη ζέστη και την αντάρα έκλεισε ο κύκλος των βουλευτικών και αρχίζει ο αγώνας για τις τοπικές μάχες επί μαχών τον Οκτώβρη.

Στις οποίες μπορεί και να συμμετάσχουν κάποια “βαριά χαρτιά” σε ονόματα που βρέθηκαν εκτός με τις καραμπόλες της οκτακομματικής Βουλής

 • Εντυπωσιασμένος
 • Χαρούμενος
 • Απογοητευμένος
 • Θυμωμένος
 • Βαρετό
 • Φοβισμένος

#emo attacks
 • Μετά τους τόνους βροχής ανά στρέμμα στο Βόλο τώρα μετράνε τα χαστούκια ανά ρέμα
 • Τράβα από εδώ, Καλατράβα από εκεί, πάει η στατικότητα του Μνημείου του Spiderman
 • Αντικειμενικά μιλώντας μεταξύ Τραμπ και Μπέπε Γκρίλο είναι οι χαριτωμένοι σκύλοι Αγίου Βερνάρδου
 • Έκθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σήμερα όλο το λεκανοπέδιο Αττικής: ευκαιρίες για υποψήφιους αγοραστές, οι 99 στους 100 ΙΧηδες καταριούνται τις “κούρσες”