• emo.gr
  • Emotive
  • Αποχή, απόχη, καραμπόλες και έναν ανασχηματισμό να φύγουμε!
Αποχή, απόχη, καραμπόλες και έναν ανασχηματισμό να φύγουμε!

Όλοι θα βρουν ένα επιχείρημα για το πόσο καλά πήγαν υπό τις δεδομένες συνθήκες, όλοι θα δηλώσουν πολύ προβληματισμένοι από την αποχή, όλοι θα πάνε διακοπές μετά, εκτός από το Μαξίμου

Κυριακή, κοντή (ευρωπαϊκή γιορτή και πάμε να δούμε που είμαστε σε επίπεδο προβλέψεων.

Έχουν ρίξει και την τελευταία απόχη τα κόμματα για να ψαρέψουν ψήφους. Σε καθαρά, σε θολά, σε ποταμίσια, σε θαλασσινά, σε ό,τι νερά θέλετε.

Η ΝΔ δεν πιάνει το 30%, εκτός κι αν ευνοηθεί από την τεράστια αποχή. Ήδη οι δημοσκοπήσεις δίνουν κάτω όριο το 29,5%. Πάλι μέσα θα πέσουν…

Να το πούμε αλλιώς: Το 2019 είχε λάβει 1.873.137 κουκιά, τώρα φαίνεται να χάνει 200 ίσως και τριακόσιες χιλιάδες ψήφους. Για μια σειρά από λόγους θα συμβεί αυτό: η πολιτική ηγεμονία (παίζει χωρίς αντίπαλο) δεν αρέσει σε πολλούς, δεν υπάρχει ντέρμπι, ούτε σοβαρό διακύβευμα για την επόμενη μέρα. Το ψηφίστε μας για να προχωρήσουμε πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις, θυμίζει τους παίκτες που ζητούν πίστωση χρόνου και αβάντα από την εξέδρα για να δείξουν τις δυνατότητες τους.

Τα καλά νέα για τη ΝΔ είναι οι εκτιμήσεις πως το δημόσιο χρέος θα συρρικνωθεί σοβαρά τα επόμενα έτη, αλλά και η εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Και τα δύο συνιστούν “κυβερνησιμότητα”.

Στα κακά προφανώς η ακρίβεια παίζει το ρόλο της, τσίμπησε και το ρεύμα, η αποχή τροφοδοτείται από απογοητευμένους με το πολιτικό σύστημα πολίτες, από όσους “νίπτουν τας χείρας τους για την επόμενη ντριμ τιμ που θα πάει Βρυξέλλες” αλλά και από τους γεννηθέντες το 2006 και το 2007 που μέσα στις εξετάσεις τους πρέπει να πάνε να ψηφίσουν, έχοντας αποκτήσει άποψη δική τους…

Δεν ετέθη κατά την προεκλογική περίοδο ούτε ένα ευρωπαϊκό θέμα, έστω γενικό (λιγότερη ή περισσότερη Ευρώπη) και αυτό με ευθύνη της κυβερνητικής στρατηγικής που εστίασε στο πόθεν έσχες του Κασσελάκη και σε τηλεοπτικές μάχες εντυπώσεων εκ του συστάδην. Πολύ ΄90ς φάση.

Η ΝΔ εστίασε στις διαρροές στα δεξιά, αν και οι μετρήσεις δείχνουν πως ξεφουσκώνει και στο Κέντρο.

Η έλλειψη αντιπολίτευσης τη διασώζει: καλύτερη ζωή λέει ο Στέφανος, ψάχνοντας τη νέα Δραπετσώνα που δεν έχουμε ζωή, ο Ανδρουλάκης έκανε μια συνετή διαχείριση του προεκλογικού χρόνου του, ελπίζοντας να πάρει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία προσπαθεί να κάνει τους πασοκογενείς να επιστρέψουν.

Η Ελληνική Λύση μάλλον δεν θα περάσει το ΚΚΕ παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, η Νίκη θα πάει καλά, το ίδιο και η Πλεύση Ελευθερίας. Σε έκπληξη υπολογίζουν η Νέα Αριστερά, η Φωνή Λογικής, οι Δημοκράτες και το Μερα-25, μιας και η αντισυστημική ψήφος θα διαχυθεί παντού. 7-9 τα κόμματα που θα περάσουν το 3%. Λογικά 7. Ή 8. Δε βγαίνει άκρη χαμηλά εκεί στο 2-4% να το ξέρετε.

Πλάκα έχουν οι καραμπόλες:

Αν το ΠΑΣΟΚ περάσει το ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά μπαίνει στην Ευρωβουλή.

Αν η Λύση περάσει το ΚΚΕ το ποσοστό της ΝΔ θα χαμηλώσει κι άλλο.

Αν αθροιστικά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μείνουν κάτω από το 55% πάμε για πολλά κόμματα στη Νέα Ευρωβουλή.

Ελάχιστη σημασία έχουν όλα αυτά. Όλοι κερδισμένοι θα είναι στο τέλος της ημέρας.

Κανείς δε θα σκίσει, κανείς δε θα πάει φουλ χάλια.

Όλοι θα βρουν ένα επιχείρημα για το πόσο καλά πήγαν υπό τις δεδομένες συνθήκες, όλοι θα δηλώσουν πολύ προβληματισμένοι από την αποχή, όλοι θα πάνε διακοπές μετά, εκτός από το Μαξίμου που θα βάζει τις τελευταίες πινελιές στον επερχόμενο ανασχηματισμό. Μια αναδόμηση που θα στείλει με λένε (μου λένε) κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη σε πρόωρες διακοπές. Όχι γιατί κουράστηκαν, κυρίως γιατί κούρασαν.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα κτήρια για την αποχώρηση του Δημήτρη Παπαδημούλη από την ενεργό πολιτική
  • Λεπέν στη Γαλλία, Μελόνι στην Ιταλία, να δείτε που οι Γερμανοί θα κληθούν να κάνουν αντιφασιστικό αγώνα
  • Φωτιά στην Πάρνηθα, στο Κατσιμίδι, ο εμπρηστής δεν είναι όρνιθα, είναι αρχ…
  • Οι “κηπουροί” ξανάρχονται: με τις συμβάσεις τους, με τα ΣΕΑ και τα ΜΕΑ τους: το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, ο λαός (πρασινοφρουρός) στην εξουσία