• emo.gr
  • Sport
  • Bon, à tout à l‘ heure
Bon, à tout à l‘ heure

Ο Σπανούλης έφτιαξε μια υπερομάδα, δουλεύοντας για μήνες τη σύνθεση της και λίγες εβδομάδες την ψυχοσύνθεση της.

Το σωστό βέβαια είναι ατουταλέρ να τονίζεται το ρο, αλλά και πάλι η επίσημη αγαπημένη είναι εδώ. Όποιος σκέφτηκε το επίσημη αγαπημένη ίσως δε φανταζόταν πόσο διάνα έπεφτε. Πάντα σε αυτή γυρίζουμε, γυρίζουν οι παίκτες δηλαδή και ας είναι αλλού η γκλαμουριά και τα μύρια.

Βλέποντας το Γιάννη να βγάζει όλη την ένταση με το κλάμα του, αθλητές εκατομμυρίων να κάνουν σα μικρά παιδιά που απλά θα πάνε στους Ολυμπιακούς για τη δόξα, λες υπάρχει ακόμη κάτι άλλο, κάτι παμπάλαιο, κάτι μαγικό στο σύγχρονο αθλητισμό, εκτός από τους χορηγούς, τα μπάτζετ, την προώθηση προϊόντων.

Ο Σπανούλης έφτιαξε μια υπερομάδα, δουλεύοντας για μήνες τη σύνθεση της και λίγες εβδομάδες την ψυχοσύνθεση της.

Τα έφεραν και έτσι οι τραυματισμοί που τα πράγματα γίναν ξεκάθαρα. Γιάννης, Παπαγιάννης και Μήτογλου ψηλοί, Καλάθης, Γουόκαπ, Τολιόπουλος, Λάρυ απέξω, ο εμβληματικός αρχηγός Παπανικολάου που θα πάει σε μια Ολυμπιάδα γιατί λογικά δε θα είχε άλλη ευκαιρία, ο άτυχος Κώστας, ο κομάντο Καλαϊτζάκης, ο τρομερός Χαραλαμπόπουλος, το μεγάλο ταλέντο Μωραΐτης. Όλοι εκεί μια γροθιά, πάλεψαν και έφεραν χαμόγελα σε όλη τη χώρα.

Την καλύτερη ομάδα δεν τη φτιάχνεις με τους καλύτερους παίκτες. Το 1987 έλειπε ο Κορωναίος, δεν ήθελε να πάει ως δεύτερο βιολί. Ιστορία γράφουν οι παρόντες και το παρόν δείχνει Λιλ και Παρίσι. Μόνη εκκρεμότητα η δωδεκάδα μιας και ο Κώστας ήταν άτυχος και μάλλον δεν μπορεί να συνεχίσει. Χουγκάζ στη θέση του, εκτός κι αν θελήσει να πάρει κι άλλο κοντό, δηλαδή τον Λούντζη.

Ο Γιάννης θα είναι σημαιοφόρος μιας και το πρόγραμμα του Τεντόγλου είναι βαρύ. Ο Γιιάννης που κάνει την ομάδα πολύ καλύτερη, μόνο να υπάρχει στο παρκέ και οι άμυνες να προσαρμόζονται πάνω του.

Το μόνο που απομένει είναι η συντήρηση της ομάδας για 3 εβδομάδες και τα μεγάλα ραντεβού με τον Καναδά των πολλών NBAers, την Ισπανία που έχουμε γραμμάτια, την πάντα δύσκολη Αυστραλία. Όμιλος φωτιά, η ομάδα μας όμως έδειξε πόσο μεγάλη είναι.

Και 3 ήττες να κάνει, όταν βρίσκεσαι μέσα στις 12 των Ολυμπαικών Αγώνων είναι ήδη επιτυχία. Το ελληνικό μπάσκετ ψήλωσε απότομα μέσα σε 5 μέρες, στη φυσική του έδρα, στο ΣΕΦ.

Πρόγραμμα Ολυμπιακών μιας και το ζητήσατε:

Σάββατο 27 Ιουλίου
Αυστραλία-Ισπανία 12:00
Ελλάδα-Καναδάς 22:00

Τρίτη 30 Ιουλίου
Ισπανία-Ελλάδα 12:00
Καναδάς-Αυστραλία 14:30

Παρασκευή 2 Αυγούστου
Αυστραλία-Ελλάδα 14:30
Καναδάς-Ισπανία 18:15

Στην επόμενη φάση (στα προημιτελικά) προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (οι όμιλοι είναι τρεις) αλλά και οι δύο καλύτερες τρίτες.

Μετά ο όμιλος μας διασταυρώνεται με αυτόν των ΗΠΑ, αλλά τα σενάρια είναι τόσα πολλά, ανάλογα τη θέση που θα καταλάβουμε. Μπορούμε να βγούμε δεύτεροι στον όμιλο;

Τα ερωτήματα απαντώνται στο παρκέ αλλά έχουμε καιρό ως τότε. Και για να μην ξεχνιόμαστε: à tout à l’ heure

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Απεβίωσε η Βάσω Παπανδρέου, η πρώτη γυναίκα Επίτροπος στην ΕΕ, πρωταγωνίστρια στη μετάβαση από το παπανδρεϊκό στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, μια στιβαρή και δομημένη πολιτική προσωπικότητα
  • Πράγματι είναι πολύ ελληνικό, το ελληνικό FBI. Διέρρευσαν τα ονόματα των αστυνομικών που το στελεχώνουν. Έπονται Διευθύνσεις, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα
  • Μεγάλη διπλή επιτυχία οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ: εξελέγη Πρόεδρος και ταυτόχρονα Δήμαρχος πλήρους απασχόλησης
  • Μετά τη χθεσινή μεγαλειώδη εμφάνιση κόντρα στην Ελλάδα, είναι επίσημο το ενδιαφέρον του Αχαρναϊκού για τον Πίκφορντ, τον τερματοφύλακα “τρία λιοντάρια”