- emo.gr
- Emotive
- Με το αφήγημα της κυβερνησιμότητας επιδιώκεται διαφυγή από τον ΟΠΕΚ ΕΠΕ
Tο τριπλό χτύπημα με θαλάσσια πάρκα, γείωση στις χρεώσεις των τραπεζών και το ΣΕΦ στον Ολυμπιακό ήταν σχεδιασμένο να συμβεί την ίδια μέρα. Δεν έτυχε, πέτυχε.
Με τριπλό χτύπημα εν μέσω θέρους, καύσωνος και λοιπών δροσερών και αναψυκτικών θεμάτων στην επικαιρότητα, η Κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από τα απόνερα του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όχι να ξεχαστούν αλλά να μπουν σε δεύτερη μοίρα τα βοσκοτόπια των Κρητών σε Εύβοια, Κυκλάδες, Εσκί Σεχίρ, Κιουτάχεια, Αφιόν Καραχισάρ, Τσετσενία, Πακιστάν, Τουρκμενιστάν.
Το τριπλό χτύπημα με θαλάσσια πάρκα, γείωση στις χρεώσεις των τραπεζών και το ΣΕΦ στον Ολυμπιακό ήταν σχεδιασμένο να συμβεί την ίδια μέρα. Δεν έτυχε, πέτυχε.
Στέλνει η Κυβέρνηση το έμμεσο μήνυμα προς τους πολίτες: παιδιά έχουμε θέματα όντως, κάπου το χάνουμε, κάπου τα κάνουμε μπάχαλο, αλλά το προτέρημα μας είναι πως ξέρουμε τη δουλειά, ξέρουμε να κυβερνάμε.
Τώρα, αν ο λαός αποφασίσει να στηρίξει ολόψυχα ΠΑΣΟΚ, στέλεχος του οποίου παραδέχτηκε εμπλοκή αλλά και …ευθιξία στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, δικαίωμα του.
Αλλά και οι τρεις παρεμβάσεις έχουν ουσία, πέρα από την προφανή επικοινωνιακή τους διάσταση.
Τα θαλάσσια πάρκα ενόχλησαν την Τουρκία. Αυτό από μόνο του φτάνει ως επιχείρημα προς την πατριωτική ΝΔ, τα άτομα και τα ανθρωποδίκτυα που επιθυμούν πιο σκληρή στάση έναντι της Άγκυρας. Μιλάμε εννοείται για τους σοβαρούς, όχι για διάφορα περιφερόμενα σούργελα με τον τίτλο του μπατριώτη στο κούτελο.
Η ρύθμιση για τις χρεώσεις των Τραπεζών ήταν καίρια γιατί στη συνείδηση του λαού, μετά από 114 ανακεφαλαιώσεις μέσα στα Μνημόνια, οι τράπεζες ξηγιούνται στα κέρδη μόνοι μας και στη χασούρα όλη μαζί. Δεν το λες και το απαύγασμα της φιλελεύθερης οικονομίας.
Οι πολίτες επίσης ξέρουν πως με την άνοδο του web banking, οι περισσότερες τραπεζικές κινήσεις δεν έχουν κόστος για τις Τράπεζες. Άντε η συντήρηση των συστημάτων να τις βαραίνει. Με λογικές χρεώσεις επί συγκεκριμένων κινήσεων όχι απλά το καλύπτουν, αλλά βγαίνει και το …μεροκάματο.
Τρίτο κυβερνητικό χτύπημα η παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό. Κάτι που αναμενόταν, που είχε αναγγελθεί πολλές φορές αλλά τώρα γίνεται πράξη. Αποσυνδέθηκε από την όποια συζήτηση και κυρίως φημολογία για τις όμορες μαρίνες, ενώ αναμένεται να είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή, ενώ το κράτος όχι μόνο γλιτώνει το κόστος συντήρησης αλλά θα εισπράττει και ενοίκια, το 30% επί των καθαρών κερδών. Νοικοκυρεμένα πράγματα.
Βεβαίως πάντοτε ως λαός είμεθα έτοιμοι να αφουγκραστούμε και να στηρίξουμε κάθε παλαβομάρα γιατί απλά βαρεθήκαμε τα μούτρα των κυβερνώντων. Δικαίωμα μας. Αναφαίρετο.
Αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η απουσία μιας αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης. Κανένα άλλο.
-
Κανείς πιο ψηλά από την “επίσημη αγαπημένη”: εύκολα φέτος τα “κοψίματα”
6 ώρες 45 λεπτά ΠΡΙΝ -
Η μαλθακότητα προς τους προδότες θα μας καταστρέψει όλους
1 εβδομάδα ΠΡΙΝ -
Είναι οι κατά συρροήν δολοφόνοι ψυχασθενείς;
1 μήνα ΠΡΙΝ