• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Διεθνή
  • Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: χτυπήματα “κάτω από τη ζώνη”, μόνο!
Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: χτυπήματα “κάτω από τη ζώνη”, μόνο!

Με τα σημερινά δεδομένα μια ήττα της Χϊλαρυ δε δείχνει πιθανή, αν και ουδείς γνωρίζει αν στο επιτελείο του Τραμπ κρύβουν “χαρτιά” για τις τελευταίες ημέρες και την προσέλκυση των αναποφάσιστων.

Η μάχη των εντυπώσεων καλά κρατεί στις ΗΠΑ, αν και η αίσθηση είναι πως ο Τραμπ χάνει έδαφος, στηριζόμενος μόνο στο αδιευκρίνιστο θέμα της υγείας της Χίλαρυ, όπου δε δίστασε να μιμηθεί το περπάτημά της.

Ο υποψήφιος του κόμματος των Ρεπουμπλικανών  έξαλλος στο  Twitter, δημοσίευσε  τους ψευδείς ισχυρισμούς του, σύμφωνα με τους οποίους, η πρώην Μις Υφήλιος έχει γυρίσει ταινία αισθησιακού περιεχομένου και η Clinton τη βοήθησε να γίνει νόμιμη πολίτης των ΗΠΑ.

Ο Donald Trump προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις κατηγορίες  της Machado περί sex tape.

Ο Donald Trump προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή των ψηφοφόρων από την διαμάχη, που αφορούσε τις προσβολές του προς την πρώην Μις Υφήλιος το βράδυ της Παρασκευής, ζητώντας από τον Barack Obama να δεσμευτεί να μην συγχωρήσει την Hillary Clinton και τους συνωμότες της, για τα πολλά εγκλήματα τους εναντίον της χώρας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε αναφερθεί στην Alicia Machado στο Twitter, λέγοντας, πως έχει συμμετάσχει σε sextape και ότι η Clinton με κάποιο τρόπο βοήθησε την Machado να γίνει Αμερικανίδα πολίτης.

Η ομάδα της εκστρατείας Clinton αντέδρασε γρήγορα. «Η τελευταία του κατάρρευση στο Twitter ήταν ανισόρροπη, ακόμη και για τον ίδιο», είπε η υποψήφιος των Δημοκρατικών σε ομιλία στη Florida. Επίσης, απάντησε στο μέσο επιλογής του Trump, το Twitter: «Τι είδους άνθρωπος μένει ξύπνιος όλη τη νύχτα για να δυσφημίσει μια γυναίκα με ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας;»

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο Coral Springs, όπου παρουσίασε ένα σχέδιο για την επέκταση των εθνικών δυνατοτήτων παροχής υπηρεσιών για τους νέους Αμερικανούς. Αλλά, η Clinton περιφρόνησε, επίσης, τον Trump, ρωτώντας: «Ποιός σηκώνεται στις τρεις η ώρα το πρωί για να συμμετάσχει σε μια λεκτική επίθεση εναντίον της πρώην Μις Υφήλιος;».

Αργά την Παρασκευή, το BuzzFeed διαπίστωσε ότι ο Trump είχε κάνει μία cameo εμφάνιση σε βίντεο του Playboy το 2000, προκαλώντας απάντηση από τον εκπρόσωπο της εκστρατείας Clinton, Nick Merrill. «Υπήρξε πολλή συζήτηση για ταινίες ερωτικού περιεχομένου σήμερα, και σε μια παράξενη τροπή των γεγονότων, μόνο μία ταινία ενηλίκων έχει αναδειχθεί σήμερα, και το αστέρι της είναι ο Donald Trump», ο Merrill δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Trump προσπάθησε να αλλάξει το θέμα ενισχύοντας τις επιθέσεις του προς την Clinton, επικαλούμενος διεθνείς δωρητές του Ιδρύματος Clinton και το χειρισμό των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως Υπουργό Εξωτερικών. Οι Ρεπουμπλικάνοι συχνά επικρίνουν την Clinton πάνω στο θέμα, όμως ο Trump κλιμάκωσε πρόσφατα τον λόγο του. Αποκάλεσε την Clinton «υπέρ της παγκοσμιοποίησης» και «μέσο ειδικών συμφερόντων που θέλουν να αφαιρέσουν το status των ΗΠΑ ως κυρίαρχο έθνος».

Η εκστρατεία Trump δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήσεις σχετικά με το τι εγκλήματα εννοούσε ο υποψήφιος.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος φανέρωσε ανησυχίες σχετικά με την απάτη των ψηφοφόρων, αναφερόμενος στους αβάσιμους ισχυρισμούς του περί «στημένων εκλογών» και «εξαπάτησης» που ανέφερε για αρκετές εβδομάδες το καλοκαίρι. Μια εξαντλητική έρευνα το 2014 αποκάλυψε μόνο 31 ενδεχόμενα συμβάντα απάτης σε πρόσωπα ψηφοφόρων των εκλογών στις ΗΠΑ σε πάνω 14 χρόνια.

Οι καταγγελίες και τα χτυπήματα “κάτω από τη ζώνη” δίνουν και παίρνουν και για τους δύο υποψηφίους. Μια έκθεση στο Newsweek παρουσίασε στοιχεία ότι η εταιρεία Trump είχε παραβιάσει εντολές για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κούβα, και μια έκθεση στην Washington Post έδειξε ότι το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Trump στερείται νόμιμης άδειας.

Αρκετές συντηρητικές ή απολιτικές εφημερίδες αρνήθηκαν επίσης να υποστηρίξουν τον Trump αυτή την εβδομάδα. Την Παρασκευή, η San Diego Union-Tribune, η οποία έχει εγκρίνει κάθε Ρεπουμπλικανό προεδρικό υποψήφιο από το 1868, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τη Hillary Clinton.

Ακολούθησε η USA Today, η οποία δημοσίευσε για πρώτη φορά προεδρική έγκριση της, για να γράψει ότι ο Trump είναι «ακατάλληλος για την προεδρία». Η “εθνική” εφημερίδα δεν ενέκρινε την Clinton, αλλά κάλεσε τους αναγνώστες να ψηφίσουν για οποιονδήποτε, εκτός του Trump. Άλλες φυλλάδες, συμπεριλαμβανομένης της Arizona Repuplic και Cincinnati Enquirer, έχουν «σπάσει» το συντηρητικό ρεκόρ τους για να υποστηρίξουν την Clinton. Μια σειρά από άλλες παραδοσιακά συντηρητικές εφημερίδες, όπως η Chicago Tribune και η Detroit News, έχουν επιδοκιμάσει τον Gary Johnson αντί του Donald Trump.

Μια μόνο εφημερίδα έχει σπάσει την απολιτική ιστορία της για να εγκρίνει τον Trump ως προεδρικό υποψήφιο. Τον Μάρτιο, έγινε ο πρώτος υποψήφιος που εγκρίθηκε από την National Enquirer στην ιστορία του ταμπλόιντ.

Με τα σημερινά δεδομένα μια ήττα της Χϊλαρυ δε δείχνει πιθανή, αν και ουδείς γνωρίζει αν στο επιτελείο του Τραμπ κρύβουν “χαρτιά” για τις τελευταίες ημέρες και την προσέλκυση των αναποφάσιστων.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη