• emo.gr
  • Sport
  • Ταβέρνα και τάκλιν στην καρωτίδα
Ταβέρνα και τάκλιν στην καρωτίδα

Μπορεί κάποτε να καπνίζατε δυο πακέτα τσιγάρα, αλλά να «οργώνατε» το γήπεδο, μπορεί να υπήρξατε ένας πρώιμος Στέφεν Κάρι, ή ο Φέντερερ της γειτονιάς, αλλά όλα αυτά ανήκουν στο ένδοξο παρελθόν.

Η σαραντάρα μπορεί να κάνει δύο 2οάρες. Ο σαραντάρης ποτέ. Τουλάχιστον όσον αφορά τις αθλητικές επιδόσεις.

Σύμφωνα τις όλες τις ιατρικές έρευνες, όσοι άνδρες άνω των 40 ετών το παρακάνουν στην έντονη γυμναστική βάζουν την υγεία τους σε μεγάλο κίνδυνο: η υπερβολική γυμναστική των ανδρών που έχουν πατήσει τα 40 εγκυμονεί κινδύνους: υπερκόπωση, σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και μόνιμες βλάβες στο μυοσκελετικό τους σύστημα.

Πολλοί μεσήλικοι σήμερα δεν είναι μαθημένοι να αθλούνται από μικρή ηλικία και ξεκινούν να γυμνάζονται λίγο μετά τα 40 τους χρόνια. Αλλά και αυτοί που κάποτε αθλούνταν συστηματικά θυμούνται το «γλυκό πουλί της νιότης» του Τένεσσι Ουίλιαμς, καθώς διαπιστώνουν πως είναι αδύνατο να φτάσουν τα παλιά επίπεδα, ενώ δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν ακόμη και μια προπόνηση «ρουτίνας», χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

athlisi_2

Πολλοί άνδρες μεταξύ 45-55 ετών υποφέρουν από έντονους πόνους στο μυοσκελετικό τους σύστημα.  Υπεύθυνα για τους πόνους αυτούς ήταν το τρέξιμο και τα άλματα, ασκήσεις που προκάλεσαν βλάβες στους χόνδρους και στους συνδέσμους των μεσήλικων αθλουμένων.

Οπότε ήπια άσκηση, «τσάι και συμπάθεια». Μπορεί κάποτε να καπνίζατε δυο πακέτα τσιγάρα, αλλά να «οργώνατε» το γήπεδο, μπορεί να υπήρξατε ένας πρώιμος Στέφεν Κάρι, ή ο Φέντερερ της γειτονιάς, αλλά όλα αυτά ανήκουν στο ένδοξο παρελθόν.

athlisi

Η δικαίωση των «περιπατητών»

 Ο «περιπατητής» ήταν κάποτε προσβολή και ήταν χαρακτηρισμός που αφορούσε αυτόν που δεν μάρκαρε, δεν κοπίαζε και περίμενε τη μπάλα στα πόδια. Ή στα χέρια. Συνώνυμο «πριμαντόνα».

Μιας και τα χρόνια περνούν και πίσω δεν γυρνούν όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ήπια φυσική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, είναι εξίσου καλή, αν όχι καλύτερη από τις πιο έντονες ασκήσεις για τον έλεγχο ορισμένων δεικτών της καρδιολογικής υγείας.  Η βελτίωση των επιπέδων της καρδιοπροστατευτικής «καλής» (ΗDL) χοληστερόλης φάνηκε να εξαρτάται από το πόσο γυμνάζονταν οι εθελοντές και όχι από το πόσο έντονα. Και το καλύτερο όλων: τα οφέλη ίσχυαν ακόμη και όταν οι εθελοντές έκαναν πολυήμερο «διάλειμμα» από την προπόνηση.

Άρα η ήπια άσκηση είναι καλή, ακόμη κι όταν κάνουμε «κοπάνες» από το γυμναστήριο ή το όποιο άθλημα έχουμε επιλέξει να κάνουμε.

taverna

Ταβέρνα και τάκλιν στην καρωτίδα

Όποιο πρόγραμμα γυμναστικής κι αν επιλέξετε, αν δεν συνδυαστεί με διατροφή, δηλαδή περιορισμό του γυρόπιτου και της ταβέρνας, αποτελέσματα (ορατά) δεν θα δείτε.

Παϊδάκια και μισό καφάσι μπίρες ή μισό μπουκάλι ουίσκυ με τα συμπαραμαρτούντα και την άλλη μέρα 5Χ5 με τα φιλαράκια τα παλιά, δεν ταιριάζει.

Εξαίρεση αν είστε ο στατικός τύπος που παίζει με την «εμπειρία», σχολιάζει τους άλλους και ειδικεύεται στα τάκλιν στην καρωτίδα.

Αν δεν είστε ούτε αυτός καθίστε στο τέρμα να τρώτε τα γκολ σαν φυστίκια. Αν δεν ήταν το όνειρο ας να γίνεται τροχονόμος, πάρτε ένα φρέντο καπουτσίνο με μαύρη –εννοείται- ζάχαρη και γυαλίστε τον πάγκο, αναλύοντας τα συστήματα και τη βέλτιστη χρησιμοποίηση των (άλλων) παικτών.

Άλλωστε και ο Μουρίνιο ήταν ως παίκτης ο τύπος που έβρισκε τη μπάλα με τη δεύτερη προσπάθεια. Οπότε ίσως δεν έχετε ακόμη ανακαλύψει την κλίση σας. Αλλά μην άγχεστε. Όλο το μέλλον είναι δικό σας.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη