• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • Ερντογκάν και Ιβάν υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης!
Ερντογκάν και Ιβάν υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης!

Οι Τούρκοι έχουν προϊστορία και εξιδίκευση στο να μάχονται εναντίον ατάκτων σχηματισμών, να καταλαμβάνουν το 40% της Κύπρου αφού αυτή “πουλήθηκε” από ντόπιους και ξένους

“Ερντογκάν για Νόμπελ Ειρήνης”, μου στέλνει μήνυμα ο Ορεστιαδίτης. Γιατί σου λέει αν αφήσει ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, παίζει να τον προτείνουμε κι εμείς.

Το σκεπτικό εδράζεται πάνω στη μεγαλοψυχία των Σουλτάνων (αφού είχαν κάνει “παστούς” κάτι χιλιάδες), τη μεγαλοθυμία των μεγάλων ηγετών να μείνουν (και) με κάτι έστω ελάχιστα θετικό στην Ιστορία.

Πέρα από την ιλαρότητα, ο Ερντογκάν μια χαρά θα ήταν για υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης. Έχει διαβάσει και Ιστορία, ξέρει πως μας νίκησαν μετά από συμφωνία με Σοβιετικούς, Γάλλους κι Ιταλούς, άρα κινείται κι αυτός επιδέξια στη διπλωματική κονίστρα.

Γιατί ο Ταγίπ είναι γνωστό πως μιλά μόνο με την Ιστορία. Και μας κατηγορεί με τα ίδια λόγια των μπέηδων του 1821: σηκώνουμε πολύ το (μικρό) ανάστημά μας και θα το φάμε το κεφάλι μας!

Για να αποφύγει την πρόσκληση για τους εορτασμούς για την άλωση, ακόμη σε ανάλωση και εσωτερική “κατανάλωση” της Τριπολιτσάς, τα έχει βάλει με τους Κούρδους, μιας και οι Τούρκοι έχουν προϊστορία και εξιδίκευση στο να μάχονται εναντίον ατάκτων σχηματισμών, να καταλαμβάνουν το 40% της Κύπρου αφού αυτή “πουλήθηκε” από ντόπιους και ξένους, να κάνουν τζάμπα μαγκιές και να απειλούν εκεί που νιώθουν πως τους παίρνει.

Οι καλοί και πάντα φιλικοί γείτονες παίζουν διαρκώς power games, αλλά μόνο σε κατάσταση απολύτου ισχύος.

savvidis

Ο Ταγίπ λοιπόν θα ήταν μια καλή υποψηφιότητα, αλλά υπάρχει και ο Ιβάν ο Τρομερός.

Ειρηνοποιός, οραματιστής, εξυγιαντής.

 

Τώρα όσοι στέκονται  στην οπλοφορία του, ας θυμηθούν πως και ο Γουάιατ Έρπ στο Φάρ Ουέστ, ρεβόλβερ είχε στη ζώνη όχι τη θήκη για το κινητό. Και με αυτό προσκέφαλο έβαλε τάξη, “καθάρισε το σπίτι” από τους κακούς.

Παρά ταύτα, το πιο πιθανό είναι τον Ιβάν να τον φάει ως συνήθως το σύστημα και να μην προταθεί για Νόμπελ Ειρήνης.

Ενώ ο Ταγίπ θα το αποδεχτεί με τη ραθυμία του ανατολίτη: δεν έγινε και τίποτα αλλά μιας και θα αναγνωριστεί η συμβολή του στην Παγκόσμια Ειρήνη θα το πάρει. Μετά θα του απομένει μόνο το Όσκαρ Σεναρίου.

Αλλά εκεί ο Ιβάν είναι πιο δυνατός. Έχει έτοιμους 65 τρόπους (όσοι και οι απαιτούμενοι βαθμοί για Πρωτάθλημα) για να διακοπεί ένα ματς, ακόμη και με υπαιτιότητα των τηλεθεατών.

Και ποτέ δεν κράτησε ομήρους όπως ο Ταγίπ. Μετά από 4-5 ώρες (το πολύ) παίκτες και διαιτητές πάνε σπίτια τους.

Οπότε το πιο δίκαιο θα είναι να είναι αμφότεροι υποψήφιοι και να αποφασίσει η Σουηδική Ακαδημία (Παράγκα).

Κατεξοχήν άξιοι ειρηνοποιοί, ο καθένας στο είδος του. Και ο Λουμίδης στους φραπέδες.


#emo attacks
  • Πολύς ντόρος γίνεται, λες και διέγραψε τον Σωκράτη (Κόκκαλη)
  • Χώρισε και αποχώρησε: η θυσία της καρέκλας σε ηλιόλουστο κυριακάτικο φόντο
  • Η καλημέρα με έπαρση σημαίας στο φυλάκιο στο Γράμμο, θα απαντηθεί καίρια με Bella Ciao από Κουρκούλη στην Πειραιώς #πρώηνσυγκυβέρνηση
  • Αύριο Κυριακή τελικά η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, μετά την αρτοκλασία
  • Λογικά δεν έχει τολμήσει κανείς να του πει πως ψηφίστηκε η συμφωνία και παραμένει ήρεμος
  • Θρίαμβος: με το βλέμμα στα Σκόπια η ελληνική πολιτική σκηνή