• emo.gr
  • Sport
  • Ο άνθρωπος που έχτισε δύο αυτοκρατορίες
Ο άνθρωπος που έχτισε δύο αυτοκρατορίες

Τον συνοδεύουν πολλές ιστορίες αγαθοεργιών, βοήθησε πολλούς, δίχως ποτέ να θέλει να γίνουν γνωστές αυτές του οι ενέργειες

Έφυγε στα 88 του χρόνια, ο ιδρυτής και πρόεδρος της κορυφαίας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Βιανέξ, Παύλος Γιαννακόπουλος.

Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του, έχει αναγνωριστεί από τον κλάδο ως «πατριάρχης» της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκου, επιδεικνύοντας σημαντικές επιχειρηματικές επιτυχίες με επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

O Παύλος Γιαννακόπουλος, παράλληλα, ήταν χρηματοδότης και πρόεδρος κατά την εξάστερη εποχή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με την οποία κατέκτησε 6 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, 13 πρωταθλήματα Ελλάδας και 9 κύπελλα, μέχρι το 2012 που παρέδωσε τη σκυτάλη στον γιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Που ως Πρόεδρος έφερε στον ΠΑΟ Γκάλη, Γιαννάκη, Χριστοδούλου, Ντομινίκ, Αλβέρτη, Οικονόμου, Μποντίρογκα, Μπατίστ, Διαμαντίδη, Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους, Τσαρτσαρή, είχε κλείσει και τον Ντράζεν πριν το μοιραίο τροχαίο, ενώ συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τον κορυφαίο κατά πολλούς Ευρωπαίο προπονητή των τελευταίων 20 χρόνων Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Επί ημερών του, ο ΠΑΟ έγινε η αυτοκρατορία του ελληνικού μπάσκετ, ιδίως για το διάστημα 1999-2011, όπου ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος εντός των συνόρων, ενώ μεσουρανούσε και στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Τον συνοδεύουν πολλές ιστορίες αγαθοεργιών, βοήθησε πολλούς, δίχως ποτέ να θέλει να γίνουν γνωστές αυτές του οι ενέργειες.

Στην ανακοίνωσή της η Βιανέξ τονίζει:

«Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα. 

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή  προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται. 

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής». 

Ενώ η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει ως εξής:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα. Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.»

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη