• emo.gr
  • Sport
  • Ματσάρα στο Στρέφη για το Κύπελλο Ελλάδος!
Ματσάρα στο Στρέφη για το Κύπελλο Ελλάδος!

Ο Τρίτωνας κέρδισε το Μεσολόγγι, το χρόνο στο τέλος, αλλά και ένα νέο πρωταγωνιστή

Ματσάρα στο Στρέφη για το Κύπελλο Ελλάδος! Έκανε την έκπληξη ο Τρίτωνας νικώντας μετά την Ελευσίνα το Σάββατο και τον Χαρίλαο Τρικούπη που φέτος θα αγωνίζεται στην Α2!

DSC00872

Για την ακρίβεια κέρδισε το Μεσολόγγι, το χρόνο στο τέλος, αλλά και ένα νέο πρωταγωνιστή: τον Μανόλη Καλαντζή που σφράγισε την εξαιρετική του εμφάνιση με το νικητήριο καλάθι στη λήξη του χρόνου.

DSC00866

Παρά τις απουσίες του και το γεγονός πως είναι αρχή της σεζόν ο Τρίτωνας μπήκε γερά στο ματς, προηγούμενος με 5-0 και 9-1.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης με αιχμή τον σέντερ Στέφαν Τζόρτζεβιτς, ισορρόπησε το ματς και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 20-19. Στο διάστημα αυτό ο σεληνιασμένος Καλαντζής κρατούσε επιθετικά τον Τρίτωνα, επικουρούμενος από τον Κουκουνιά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Τρίτωνας προσπάθησε να τρέξει στον αιφνιδιασμό με εκφραστή τον Ψαρόπουλο και τα κατάφερε σε 2-3 περιπτώσεις, ενώ και ο Ντιμπ σκόραρε ερχόμενος από τον πάγκο.

DSC00864

Ο Τρίτωνας όμως είχε πρόβλημα στην άμυνα με τα μεγαλύτερα ύψη των αντιπάλων. Για το λόγο αυτό π Μιχελάκος επιστράτευσε και άμυνες ζώνης ή ντουμπλάρισμα  πάνω στον Τζόρτζεβιτς στο μαν-του-μαν, φτάνοντας να προηγείται στο ημίχρονο με 44-40.

Στο τρίτο δεκάλεπτο έπεσε η επιθετική παραγωγή και των δύο ομάδων με αποτέλεσμα ένα επιμέρους σκορ 13-15 και Τζόρτζεβιτς και Μαλτέσιο να πρωταγωνιστούν κάτω από τα καλάθια δίνοντας επικές μάχες και το Μεσολόγγι να μαζεύει το -8 με το οποίο βρέθηκε πίσω (48-40).

DSC00874

Στο 4ο δεκάλεπτο ο Τρικούπης μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς. Με τρίποντα  των Αντωνάκη και Παπαδιονυσίου, αλλά και τον Σέρβο σέντερ να κυριαρχεί πέρασε μπροστά με 4 πόντους.

Ο Τρίτωνας όμως δεν παράτησε το ματς παρά την κούραση: με αποτελεσματική άμυνα και με τον Ψαρόπουλο μπροστάρη επανήλθε στη διεκδίκηση του ματς: 70-71 στο 39΄.

Παρά το γεγονός πως ο Τσούτσος ήταν πολύ άστοχος απόψε, πήρε την κρίσιμη επίθεση και με τρίποντο έγραψε το 73-71 με 28΄΄ να απομένουν!

DSC00873

Ο Τρικούπης ισοφάρισε σε 73-73 και απέμεναν 4,7΄΄για τη λήξη: ο Καλαντζής έκανε την επαναφορά, ο Ντιμπ τράβηξε 2 αμυντικούς πάνω του, είδε ελεύθερο τον Καλαντζή στο τρίποντο, που πρόλαβε το χρόνο και με μια γρήγορη εκτέλεση χάρισε μια μεγάλη νίκη γοήτρου στην ομάδα των Σεπολίων, που φέτος εμφανίζεται ακόμη πιο δυνατή, περισσότερο αθλητική και κυρίως πιο γρήγορη.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί ακολούθησαν το νικητήριο καλάθι, με τον σκόρερ να το αφιερώνει στον τραυματία Νίκο Κούτουλα στην εξέδρα…

Μετά την επική πρόκριση το επόμενο ματς για τον Τρίτωνα στο πλαίσιο του Κυπέλλου, είναι την Κυριακή 23/9  με τον Απόλλωνα Πάτρας και πάλι στο Στρέφη.

ΤΡΙΤΩΝΑΣ – ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ 76-73

Δεκάλεπτα : 20-19, 44-40, 57-55, 76-73
Τρίτωνας (Μιχελάκος) : Τσούτσος 7 (1), Χανιώτης, Ψαρόπουλος 14, Καλαντζής 21 (4), Σπυριδάκης, Ντιμπ 16 (1), Υμέρι, Δαμιανάκος, Μαλτέσιος 8, Ζησόπουλος, Κουκουνιάς 8, Βερτούδος 2.
Χαρίλαος Τρικούπης (Δημητριάδης) : Τζόρτζεβιτς 21, Γυφτάκης 2, Παπαδιονυσίου 12 (2), Αντωνάκης 17 (3), Αδαμόπουλος 4, Τσιότρας, Γκάτζιος Τριπολίδης, Χατζηκυριακίδης 2, Τσαπατώρης, Ξηρός 3 (1), Πολίτης 12 (2).

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη